,, ,

Yeşil Erik Faydası Nedir?

Yaşam 19.08.2023 - 13:42, Güncelleme: 19.08.2023 - 13:44 9715+ kez okundu.
 

Yeşil Erik Faydası Nedir?

Yeşil Erik Faydası Nedir?
Yeşil erik Türkiye'de yaygın olarak yetiştirilen bir meyvedir. Tatlı ve ekşi olmak üzere iki çeşidi vardır. Yeşil erik, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. A, C, E vitaminleri, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko gibi mineraller içerir. Yeşil eriğin faydaları şu şekildedir: Kabızlığı giderir. Yeşil erik yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı giderir. Kan şekerini düzenler. Yeşil erik düşük glisemik indeksli bir meyvedir. Bu nedenle kan şekeri seviyelerini düzenler ve diyabet riskini azaltır. Kalp sağlığını korur. Yeşil erik kalp sağlığını koruyucu antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, kalp hastalıklarına neden olan serbest radikallerin oluşumunu engeller. Kilo vermeye yardımcı olur. Yeşil erik düşük kalorili ve yüksek lif içeriği sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. Göz sağlığını korur. Yeşil erik, A vitamini içerir. A vitamini, göz sağlığını korur ve gece körlüğünü önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yeşil erik C vitamini içerir. C vitamini , bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. Diş sağlığını korur. Yeşil erik diş etlerini güçlendirir ve diş çürüklerini önler. Cildin yaşlanmasını önler. Yeşil erik antioksidanlar içerir. Antioksidanlar, cildin yaşlanmasını önler ve kırışıklıkları azaltır. Yeşil erik sağlıklı bir beslenme için önemli bir meyvedir. Her gün 1-2 porsiyon yeşil erik tüketmek, birçok sağlık faydası sağlayabilir.
Yeşil Erik Faydası Nedir?

Yeşil erik Türkiye'de yaygın olarak yetiştirilen bir meyvedir. Tatlı ve ekşi olmak üzere iki çeşidi vardır. Yeşil erik, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. A, C, E vitaminleri, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko gibi mineraller içerir.

Yeşil eriğin faydaları şu şekildedir:

  • Kabızlığı giderir.  Yeşil erik yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı giderir.
  • Kan şekerini düzenler.  Yeşil erik düşük glisemik indeksli bir meyvedir. Bu nedenle kan şekeri seviyelerini düzenler ve diyabet riskini azaltır.
  • Kalp sağlığını korur.  Yeşil erik kalp sağlığını koruyucu antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, kalp hastalıklarına neden olan serbest radikallerin oluşumunu engeller.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.  Yeşil erik düşük kalorili ve yüksek lif içeriği sayesinde kilo vermeye yardımcı olur.
  • Göz sağlığını korur. Yeşil erik, A vitamini içerir. A vitamini, göz sağlığını korur ve gece körlüğünü önler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Yeşil erik C vitamini içerir. C vitamini , bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur.
  • Diş sağlığını korur.  Yeşil erik diş etlerini güçlendirir ve diş çürüklerini önler.
  • Cildin yaşlanmasını önler.  Yeşil erik antioksidanlar içerir. Antioksidanlar, cildin yaşlanmasını önler ve kırışıklıkları azaltır.

Yeşil erik sağlıklı bir beslenme için önemli bir meyvedir. Her gün 1-2 porsiyon yeşil erik tüketmek, birçok sağlık faydası sağlayabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.