,, ,

Yerlikaya: Halkımızın Huzurunu Kaçıranlara Karşı Mücadelemiz Devam Ediyor

Gündem 16.02.2024 - 09:15, Güncelleme: 16.02.2024 - 09:15 2801+ kez okundu.
 

Yerlikaya: Halkımızın Huzurunu Kaçıranlara Karşı Mücadelemiz Devam Ediyor

İçişleri Bakanı Yerlikaya, KAFES-41 operasyonuyla 61 şüpheliyi yakaladı. Organize suç örgütlerine karşı mücadele devam edecek
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Kırmızı Bülten ile aranan Beratcan Gökdemir ’in İzmir ’deki organize suç örgütü ve Ulusal Aranma kaydı bulunan Ferhat Delen ’in İstanbul’daki organize suç örgütüne karşı “KAFES-41” operasyonunun düzenlendiğini duyurdu. Operasyon, İstanbul ve İzmir merkezli olmak üzere 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu operasyon sonucunda, örgüt üyesi olduğu belirlenen 61 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İstanbul ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle ve suç örgütlerine silah temin eden şüphelilerin çeşitli suçları işledikleri tespit edildi. Bu suçlar arasında: 2 ayrı cinayet olayı, 2 adet kasten öldürmeye teşebbüs olayı, 11 adet kasten yaralama olayı, Diğer suç örgütleri ile çok sayıda silahlı çatışma, Anlaşmazlık yaşadığı kişilere yönelik hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit ve silahlı saldırı eylemleri, Çok sayıda ruhsatsız silah yakalatma, Korkutma ve haraç alma amaçlı çok sayıda işyerinin kurşunlanması, Yağma suçları yer alıyor. Operasyonlarda 37 ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çok sayıda mermi ve 3 adet çelik yelek ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve “Milletimizin Duası Sizinle” ifadesini kullandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya, KAFES-41 operasyonuyla 61 şüpheliyi yakaladı. Organize suç örgütlerine karşı mücadele devam edecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Kırmızı Bülten ile aranan Beratcan Gökdemir ’in İzmir ’deki organize suç örgütü ve Ulusal Aranma kaydı bulunan Ferhat Delen ’in İstanbul’daki organize suç örgütüne karşı “KAFES-41” operasyonunun düzenlendiğini duyurdu. Operasyon, İstanbul ve İzmir merkezli olmak üzere 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu operasyon sonucunda, örgüt üyesi olduğu belirlenen 61 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İstanbul ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle ve suç örgütlerine silah temin eden şüphelilerin çeşitli suçları işledikleri tespit edildi.

Bu suçlar arasında:

  • 2 ayrı cinayet olayı,
  • 2 adet kasten öldürmeye teşebbüs olayı,
  • 11 adet kasten yaralama olayı,
  • Diğer suç örgütleri ile çok sayıda silahlı çatışma,
  • Anlaşmazlık yaşadığı kişilere yönelik hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit ve silahlı saldırı eylemleri,
  • Çok sayıda ruhsatsız silah yakalatma,
  • Korkutma ve haraç alma amaçlı çok sayıda işyerinin kurşunlanması,
  • Yağma suçları yer alıyor.

Operasyonlarda 37 ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çok sayıda mermi ve 3 adet çelik yelek ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve “Milletimizin Duası Sizinle” ifadesini kullandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.