,, ,

Yeni Dünya Partisi Baş Lideri Emanullah GÜNDÜZ Barajın düşürülmesi bir gelişmedir ama yetersizdir

Siyaset 30.03.2022 - 15:05, Güncelleme: 30.03.2022 - 15:08 4595+ kez okundu.
 

Yeni Dünya Partisi Baş Lideri Emanullah GÜNDÜZ Barajın düşürülmesi bir gelişmedir ama yetersizdir

Mecliste temsil barajı %2 olmalı hazineden yardım alma barajı %1 olmalı. Yeni seçim yasası değişimdir ama beklentimizi karşılamadı."
Yeni Dünya Partisi Baş Lideri Emanullah GÜNDÜZ Ankara'da Baş Liderlik ofisinde Yaren Bozdoğan hanıma yeni seçim yasası ile ilgili açıklamada bulundu. Genç Lider GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Yeni seçim yasası bir yıldan uzun bir süredir gündemi meşgul ediyordu ve şuan mecliste görüşülen yasa teklifi bizim beklentilerimizi karşılamadı. Ak Parti ve MHP nin bir yıldan uzun süredir üzerinde çalıştıkları teklif çok daha iyi olabilirdi bir yıllık çalışma bu olmamalıydı! Daha radikal ve daha yenilikçi bir seçim yasası bekliyorduk. Yeni Dünya Partisi olarak çağdaş bir bakış ile artık seçimlerin dijital yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Barajın %10'dan %7'ye düşmesi bir gelişmedir ancak yetersizdir. Yeni seçim yasası değişimdir bu yönü ile önemlidir ancak beklentilerimizi karşılamadı. Biz dokuz ay önce bu konuda yaptığımız açıklamada şunu ifade ettik Bize göre mecliste temsil edilme baraj %2 olmalı ve hazineden yardım alma barajı %1 olmalı. Siyasi adalet eşit temsil ve adil rekabet ve siyasi fırsat eşitliği ancak bu şekilde sağlanır."
Mecliste temsil barajı %2 olmalı hazineden yardım alma barajı %1 olmalı. Yeni seçim yasası değişimdir ama beklentimizi karşılamadı."

Yeni Dünya Partisi Baş Lideri Emanullah GÜNDÜZ Ankara'da Baş Liderlik ofisinde Yaren Bozdoğan hanıma yeni seçim yasası ile ilgili açıklamada bulundu.

Genç Lider GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Yeni seçim yasası bir yıldan uzun bir süredir gündemi meşgul ediyordu ve şuan mecliste görüşülen yasa teklifi bizim beklentilerimizi karşılamadı. Ak Parti ve MHP nin bir yıldan uzun süredir üzerinde çalıştıkları teklif çok daha iyi olabilirdi bir yıllık çalışma bu olmamalıydı! Daha radikal ve daha yenilikçi bir seçim yasası bekliyorduk. Yeni Dünya Partisi olarak çağdaş bir bakış ile artık seçimlerin dijital yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Barajın %10'dan %7'ye düşmesi bir gelişmedir ancak yetersizdir. Yeni seçim yasası değişimdir bu yönü ile önemlidir ancak beklentilerimizi karşılamadı. Biz dokuz ay önce bu konuda yaptığımız açıklamada şunu ifade ettik Bize göre mecliste temsil edilme baraj %2 olmalı ve hazineden yardım alma barajı %1 olmalı. Siyasi adalet eşit temsil ve adil rekabet ve siyasi fırsat eşitliği ancak bu şekilde sağlanır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.