,, ,

Yemek Bursu Nedir? Nasıl Alınır?

Eğitim 12.07.2023 - 16:26, Güncelleme: 12.07.2023 - 16:26 13678+ kez okundu.
 

Yemek Bursu Nedir? Nasıl Alınır?

Yemek Bursu Nedir? Nasıl Alınır?
Yemek bursu , bazı öğrencilere ücretsiz olarak yemek hizmeti veren bir faydadır. Yemek bursu almak için belirli kriterleri sağlamanız ve başvuru yapmanız gerekmektedir. Yemek bursu kimlere verilir? En az % 40 engelli olan ve bu durumunu raporla belgelendiren öğrenciler, Şehit ve gazi çocuğu olduğunu belgelendirenler, Yetiştirme yurdunda kalanlar, Milli sporcu olduğunu belgelendirenler, İhtiyaç sahibi olup, durumunu beyan eden öğrencilere, yıl içerisinde başvurmaları halinde belirlenen kontenjanın %10’unu geçmemek üzere Rektörlük oluru ile yemek bursu verilebilir. Yemek bursu nasıl alınır? Yemek bursu almak için akıllı kart merkezine başvurmanız ve kimlik kartınızı okutmanız gerekmektedir. Yemek bursu aktif hale geldikten sonra, yemekhanelerdeki kiosk cihazlarına kimlik kartınızı okutarak yemek hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Yemek bursunu kötüye kullanarak (kendinden başkasına kartını kullandırma vs) tespit edilen öğrencilerin yemek bursu kesilir. Yemek bursu belirtilen sebeplerle kesilen öğrencilerin yerine yedek adaylara puan sırasına göre yemek bursu verilir.
Yemek Bursu Nedir? Nasıl Alınır?

Yemek bursu , bazı öğrencilere ücretsiz olarak yemek hizmeti veren bir faydadır. Yemek bursu almak için belirli kriterleri sağlamanız ve başvuru yapmanız gerekmektedir.

Yemek bursu kimlere verilir?

En az % 40 engelli olan ve bu durumunu raporla belgelendiren öğrenciler,
Şehit ve gazi çocuğu olduğunu belgelendirenler,
Yetiştirme yurdunda kalanlar,
Milli sporcu olduğunu belgelendirenler,
İhtiyaç sahibi olup, durumunu beyan eden öğrencilere, yıl içerisinde başvurmaları halinde belirlenen kontenjanın %10’unu geçmemek üzere Rektörlük oluru ile yemek bursu verilebilir.


Yemek bursu nasıl alınır?

Yemek bursu almak için akıllı kart merkezine başvurmanız ve kimlik kartınızı okutmanız gerekmektedir.
Yemek bursu aktif hale geldikten sonra, yemekhanelerdeki kiosk cihazlarına kimlik kartınızı okutarak yemek hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.
Yemek bursunu kötüye kullanarak (kendinden başkasına kartını kullandırma vs) tespit edilen öğrencilerin yemek bursu kesilir.
Yemek bursu belirtilen sebeplerle kesilen öğrencilerin yerine yedek adaylara puan sırasına göre yemek bursu verilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.