,, ,

Yargıtay, Adnan Oktar'ın 8 bin 658 yıl hapis cezasını onadı

Gündem 16.01.2024 - 11:53, Güncelleme: 16.01.2024 - 11:53 3295+ kez okundu.
 

Yargıtay, Adnan Oktar'ın 8 bin 658 yıl hapis cezasını onadı

Başsavcılık, Adnan Oktar ve 14 sanığın 8 bin 658’er yıl hapis cezasını onayladı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, nihai kararı verecek
Başsavcılık, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından hukuka uygun bulunan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi ’nin 16 Kasım 2022 tarihli kararını inceledi ve tamamladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya hakkındaki tebliğnamesini Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne iletti. Tebliğnamede, Oktar dahil olmak üzere 14 sanığın 8 bin 658’er yıl hapis cezası ve diğer sanıklar hakkındaki hükümlerin onanması talep edildi. Daire, temyiz incelemesini tamamladıktan sonra davaya ilişkin nihai kararı verecek. Davanın Geçmişi: Adnan Oktar ’ın liderliğindeki silahlı suç örgütüne yönelik olarak 72’si tutuklu 215 sanıkla yürütülen davada, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi 16 Kasım 2022’de kararını verdi. Mahkeme, sanık Adnan Oktar ’ı “örgüt yöneticiliği”, “cinsel istismar”, “eğitim hakkının engellenmesi”, “eziyet”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “kişisel verilerin kaydedilmesi” suçlarından dolayı toplamda 891 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yönetici konumunda olduğu için diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutulan Oktar, diğer sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, örgüt lideri oldukları iddia edilen Alev Babuna , Aylin Atmaca , Ayşegül Hüma Babuna , Bora Yıldız , Ulviye Didem Ürer , Yeliz Sucu , Merve Büyükbayrak , Sinem Hacer Tezyapar , Tarkan Yavaş , Halil Hilmi Müftüoğlu , İbrahim Tuncer , Mehmet Noyan Orcan ve Fatma Ceyda Ertüzün’e de benzer suçlardan dolayı ayrı ayrı 8 bin 658 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, 106 sanığı “örgüt üyeliği” suçundan 4 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı ve 8 sanığı “örgüte üye olmamakla birlikte yardım” suçundan 3’er yıl hapisle cezalandırdı. Mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerini uyguladığı 16 sanığa çeşitli hapis cezaları verdi ve 67 sanığa da benzer suçlardan dolayı değişen sürelerde hapis cezası verdi. Ayrıca, sanık Mert Sucu’yu “örgüt üyeliği”, “cinsel istismar”, “cinsel saldırı”, “görevini yaptırmamak için direnme” ve iki polis memuruna karşı “öldürmeye teşebbüs” suçlarından dolayı 152 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. 3 sanığın dosyası ise ayrıldı. İstinaf Mahkemesi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını hukuka uygun buldu.
Başsavcılık, Adnan Oktar ve 14 sanığın 8 bin 658’er yıl hapis cezasını onayladı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, nihai kararı verecek

Başsavcılık, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından hukuka uygun bulunan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi ’nin 16 Kasım 2022 tarihli kararını inceledi ve tamamladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya hakkındaki tebliğnamesini Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne iletti.

Tebliğnamede, Oktar dahil olmak üzere 14 sanığın 8 bin 658’er yıl hapis cezası ve diğer sanıklar hakkındaki hükümlerin onanması talep edildi.

Daire, temyiz incelemesini tamamladıktan sonra davaya ilişkin nihai kararı verecek.

Davanın Geçmişi: Adnan Oktar ’ın liderliğindeki silahlı suç örgütüne yönelik olarak 72’si tutuklu 215 sanıkla yürütülen davada, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi 16 Kasım 2022’de kararını verdi.

Mahkeme, sanık Adnan Oktar ’ı “örgüt yöneticiliği”, “cinsel istismar”, “eğitim hakkının engellenmesi”, “eziyet”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “kişisel verilerin kaydedilmesi” suçlarından dolayı toplamda 891 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yönetici konumunda olduğu için diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutulan Oktar, diğer sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, örgüt lideri oldukları iddia edilen Alev Babuna , Aylin Atmaca , Ayşegül Hüma Babuna , Bora Yıldız , Ulviye Didem Ürer , Yeliz Sucu , Merve Büyükbayrak , Sinem Hacer Tezyapar , Tarkan Yavaş , Halil Hilmi Müftüoğlu , İbrahim Tuncer , Mehmet Noyan Orcan ve Fatma Ceyda Ertüzün’e de benzer suçlardan dolayı ayrı ayrı 8 bin 658 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, 106 sanığı “örgüt üyeliği” suçundan 4 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı ve 8 sanığı “örgüte üye olmamakla birlikte yardım” suçundan 3’er yıl hapisle cezalandırdı.

Mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerini uyguladığı 16 sanığa çeşitli hapis cezaları verdi ve 67 sanığa da benzer suçlardan dolayı değişen sürelerde hapis cezası verdi.

Ayrıca, sanık Mert Sucu’yu “örgüt üyeliği”, “cinsel istismar”, “cinsel saldırı”, “görevini yaptırmamak için direnme” ve iki polis memuruna karşı “öldürmeye teşebbüs” suçlarından dolayı 152 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. 3 sanığın dosyası ise ayrıldı.

İstinaf Mahkemesi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını hukuka uygun buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.