,, ,

Windows 11 Nasıl İndirilir? Windows 11 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bilim-Teknoloji 18.12.2023 - 11:55, Güncelleme: 18.12.2023 - 11:58 15335+ kez okundu.
 

Windows 11 Nasıl İndirilir? Windows 11 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Windows 11 Nasıl İndirilir? Windows 11 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?
Windows 11 'i indirmek için iki yol vardır: Windows 11 Yükseltme Yardımcısı'nı kullanarak yükseltin: Bu, Windows 10'dan Windows 11'e yükseltmenin en kolay yoludur. Windows 10'da Ayarlar uygulamasına gidin, Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update'e gidin ve Güncellemeleri denetle'yi seçin. Mevcut bir Windows 11 yükseltme güncellemesi varsa, onu indirip yükleyebilirsiniz. Windows 11 Kurulum Medyası Oluşturucu'yu kullanarak temiz bir kurulum yapın: Bu, Windows 11'i sıfırdan yüklemenizi sağlar. Windows 11 İndirme sayfasına gidin ve Kurulum Medyası Oluşturucu'yu indirin. Kurulum Medyası Oluşturucu'yu çalıştırın ve talimatları izleyin. Windows 11 Yükseltme Yardımcısı'nı Kullanarak Yükseltme Windows 11 Yükseltme Yardımcısı'nı kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin: Windows 10'da Ayarlar uygulamasına gidin. Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update'e gidin. Güncellemeleri denetle'yi seçin. Mevcut bir Windows 11 yükseltme güncellemesi varsa, onu indirip yükleyebilirsiniz. Windows 11 Kurulum Medyası Oluşturucu'yu Kullanarak Temiz Bir Kurulum Windows 11 Kurulum Medyası Oluşturucu'yu kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin: Windows 11 İndirme sayfasına gidin. Kurulum Medyası Oluşturucu'yu indirin. Kurulum Medyası Oluşturucu'yu çalıştırın. Talimatları izleyin. Windows 11 Sistem Gereksinimleri Windows 11'i yüklemek için aşağıdaki sistem gereksinimlerini karşılamanız gerekir: İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 çekirdekli bir işlemci Bellek: 4 gigabayt (GB) RAM Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama alanı Grafik kartı: DirectX 12 özellikli, WDDM 2.0 sürücüsü ile uyumlu Ekran: 9 inçten daha büyük, çözünürlüğü en az 1366 x 768 olan ekran Bu gereksinimleri karşılamayan cihazlarda Windows 11'i yükleyemezsiniz. Ancak, Windows 11 PC Health Check aracını kullanarak cihazınızın gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kontrol edebilirsiniz. Windows 11'i Yüklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Windows 11'i yüklemeden önce, aşağıdakileri yapmanız önerilir: Tüm önemli dosyalarınızı yedekleyin. Mevcut sürücülerinizi ve yazılımlarınızı güncelleyin. Windows 11'e yükseltmek için yeterli depolama alanınız olduğundan emin olun. Windows 11'i yükledikten sonra, aşağıdakileri yapmanız önerilir: Windows 11'in en son güncellemelerini yükleyin. Windows 11'in yeni özelliklerini keşfedin. Windows 11'i nasıl özelleştireceğinizi öğrenin.
Windows 11 Nasıl İndirilir? Windows 11 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Windows 11 'i indirmek için iki yol vardır:

  • Windows 11 Yükseltme Yardımcısı'nı kullanarak yükseltin: Bu, Windows 10'dan Windows 11'e yükseltmenin en kolay yoludur. Windows 10'da Ayarlar uygulamasına gidin, Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update'e gidin ve Güncellemeleri denetle'yi seçin. Mevcut bir Windows 11 yükseltme güncellemesi varsa, onu indirip yükleyebilirsiniz.
  • Windows 11 Kurulum Medyası Oluşturucu'yu kullanarak temiz bir kurulum yapın: Bu, Windows 11'i sıfırdan yüklemenizi sağlar. Windows 11 İndirme sayfasına gidin ve Kurulum Medyası Oluşturucu'yu indirin. Kurulum Medyası Oluşturucu'yu çalıştırın ve talimatları izleyin.

Windows 11 Yükseltme Yardımcısı'nı Kullanarak Yükseltme

Windows 11 Yükseltme Yardımcısı'nı kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Windows 10'da Ayarlar uygulamasına gidin.
  2. Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update'e gidin.
  3. Güncellemeleri denetle'yi seçin.
  4. Mevcut bir Windows 11 yükseltme güncellemesi varsa, onu indirip yükleyebilirsiniz.

Windows 11 Kurulum Medyası Oluşturucu'yu Kullanarak Temiz Bir Kurulum

Windows 11 Kurulum Medyası Oluşturucu'yu kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Windows 11 İndirme sayfasına gidin.
  2. Kurulum Medyası Oluşturucu'yu indirin.
  3. Kurulum Medyası Oluşturucu'yu çalıştırın.
  4. Talimatları izleyin.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri

Windows 11'i yüklemek için aşağıdaki sistem gereksinimlerini karşılamanız gerekir:

  • İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 çekirdekli bir işlemci
  • Bellek: 4 gigabayt (GB) RAM
  • Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama alanı
  • Grafik kartı: DirectX 12 özellikli, WDDM 2.0 sürücüsü ile uyumlu
  • Ekran: 9 inçten daha büyük, çözünürlüğü en az 1366 x 768 olan ekran

Bu gereksinimleri karşılamayan cihazlarda Windows 11'i yükleyemezsiniz. Ancak, Windows 11 PC Health Check aracını kullanarak cihazınızın gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kontrol edebilirsiniz.

Windows 11'i Yüklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Windows 11'i yüklemeden önce, aşağıdakileri yapmanız önerilir:

  • Tüm önemli dosyalarınızı yedekleyin.
  • Mevcut sürücülerinizi ve yazılımlarınızı güncelleyin.
  • Windows 11'e yükseltmek için yeterli depolama alanınız olduğundan emin olun.

Windows 11'i yükledikten sonra, aşağıdakileri yapmanız önerilir:

  • Windows 11'in en son güncellemelerini yükleyin.
  • Windows 11'in yeni özelliklerini keşfedin.
  • Windows 11'i nasıl özelleştireceğinizi öğrenin.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.