,, ,

William Charles Hamilton

Kimdir 25.04.2023 - 16:55, Güncelleme: 25.04.2023 - 16:55 10116+ kez okundu.
 

William Charles Hamilton

William Charles Hamilton
William Charles Hamilton , 19. yüzyıl İngiliz diplomatı ve arkeologdu. 1822 yılında İngiltere'nin Somerset bölgesinde doğdu. İlk öğrenimini Oxford Üniversitesi 'nde tamamladıktan sonra, diplomatik kariyerine başladı ve çeşitli ülkelerde görev yaptı. Hamilton, 1856 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun Atina Büyükelçiliği'ne atandı ve burada arkeolojiye olan ilgisi arttı. Atina yakınlarında çeşitli arkeolojik kazılara katıldı ve özellikle Yunanistan'da antik kalıntıların keşfi ve korunması konusunda önemli bir rol oynadı. 1861 yılında William Charles Hamilton , Atina Akropolisi'nde bir friz parçası keşfetti. Bu parça, Panathenaic Frieze olarak bilinir ve günümüzde British Museum'da sergilenmektedir. William Charles Hamilton , ayrıca Atina'daki Erekhtheion tapınağından çeşitli heykeller ve parçalar da buldu. William Charles Hamilton , Yunanistan'daki çalışmaları ve keşifleriyle tanınan önemli bir arkeolog ve bilim insanı olarak kabul edilir. 1901 yılında öldü.
William Charles Hamilton

William Charles Hamilton , 19. yüzyıl İngiliz diplomatı ve arkeologdu. 1822 yılında İngiltere'nin Somerset bölgesinde doğdu. İlk öğrenimini Oxford Üniversitesi 'nde tamamladıktan sonra, diplomatik kariyerine başladı ve çeşitli ülkelerde görev yaptı.

Hamilton, 1856 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun Atina Büyükelçiliği'ne atandı ve burada arkeolojiye olan ilgisi arttı. Atina yakınlarında çeşitli arkeolojik kazılara katıldı ve özellikle Yunanistan'da antik kalıntıların keşfi ve korunması konusunda önemli bir rol oynadı.

1861 yılında William Charles Hamilton , Atina Akropolisi'nde bir friz parçası keşfetti. Bu parça, Panathenaic Frieze olarak bilinir ve günümüzde British Museum'da sergilenmektedir. William Charles Hamilton , ayrıca Atina'daki Erekhtheion tapınağından çeşitli heykeller ve parçalar da buldu.

William Charles Hamilton , Yunanistan'daki çalışmaları ve keşifleriyle tanınan önemli bir arkeolog ve bilim insanı olarak kabul edilir. 1901 yılında öldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.