,, ,

Uzman Dr Rahşan Turan Bayramda Yoğun et tüketimi hakkında uyarılarda bulundu

Sağlık 08.07.2022 - 11:29, Güncelleme: 08.07.2022 - 11:50 9065+ kez okundu.
 

Uzman Dr Rahşan Turan Bayramda Yoğun et tüketimi hakkında uyarılarda bulundu

Kurban Bayramı Öncesi Kardiyoloji Uzman Dr. Rahşan Turan vatandaşları Yoğun et tüketimi hakkında uyarılarda bulundu
Yoğun et tüketimi ve sosyal hareketlilik nedeniyle kurban bayramı ve kalbiniz arasındaki ilişkiye dikkat etmekte yarar var. Kurban bayramı ve kalbiniz neden sorun olur? Yeterli ve dengeli beslenme sağlık için son derece önemlidir. Bayramda ise, bayram kahvaltısı, bayram yemeği gibi vesilelerle zengin sofraların kurulması metabolizmanın değişmesi gereğini ortaya çıkartır. Bu sırada kan şekerinde ve tansiyonda yükselme, zaman zaman şeker düşmeleri veya tuz alımının artması sonucunda kalp yetersizliğinin veya hipertansiyonun sorun yaratması söz konusu olabilir.   Bayramda Kahvaltı Nasıl Olmalıdır ? Çoğu aile için bayramın birinci günü aile kahvaltısı demektir. Bayram kahvaltılarında çeşitler ve porsiyonlar ise oldukça fazladır. Kızartma, kavurma, hamur işleri, tatlıları da içeren kahvaltı sofraları, özellikle sağlık sorunu olan, sindirim sorunları yaşayan ve yaşlı bireyler için sakıncalıdır. Sağlıklı bir bayram geçirmek her şeyden önemlidir. Bunun için bayramlarda kahvaltı düzeni bozulmamalıdır. Tam buğday unundan ekmekler, sebzeler, haşlanmış yumurta, peynir çeşitlerinin olduğu bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Porsiyonlar küçük tutulmalıdır.   Sağlıklı bir bayram geçirebilmek için bunlara dikkat! * Kurban Bayramı’nda kesinlen kurban etinin yağsız bölümlerini tercih edin. * Et ile birlikte tuz tüketimini de en aza indirgemeye çalışın. * Kurban bayramında et tüketimini günde bir porsiyonla sınırlayın. * Bayram boyunca her öğün kırmızı et tercih etmeyin. * Et tüketirken mutlaka yoğurt veya ayran gibi süt ürünlerini tercih edin. * Kavurma ve kırmızı eti öğle yemeğinde tüketmeye özen gösterin.
Kurban Bayramı Öncesi Kardiyoloji Uzman Dr. Rahşan Turan vatandaşları Yoğun et tüketimi hakkında uyarılarda bulundu

Yoğun et tüketimi ve sosyal hareketlilik nedeniyle kurban bayramı ve kalbiniz arasındaki ilişkiye dikkat etmekte yarar var.

Kurban bayramı ve kalbiniz neden sorun olur?


Yeterli ve dengeli beslenme sağlık için son derece önemlidir. Bayramda ise, bayram kahvaltısı, bayram yemeği gibi vesilelerle zengin sofraların kurulması metabolizmanın değişmesi gereğini ortaya çıkartır. Bu sırada kan şekerinde ve tansiyonda yükselme, zaman zaman şeker düşmeleri veya tuz alımının artması sonucunda kalp yetersizliğinin veya hipertansiyonun sorun yaratması söz konusu olabilir.

 

Bayramda Kahvaltı Nasıl Olmalıdır ? Çoğu aile için bayramın birinci günü aile kahvaltısı demektir. Bayram kahvaltılarında çeşitler ve porsiyonlar ise oldukça fazladır. Kızartma, kavurma, hamur işleri, tatlıları da içeren kahvaltı sofraları, özellikle sağlık sorunu olan, sindirim sorunları yaşayan ve yaşlı bireyler için sakıncalıdır. Sağlıklı bir bayram geçirmek her şeyden önemlidir. Bunun için bayramlarda kahvaltı düzeni bozulmamalıdır. Tam buğday unundan ekmekler, sebzeler, haşlanmış yumurta, peynir çeşitlerinin olduğu bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Porsiyonlar küçük tutulmalıdır.

 

Sağlıklı bir bayram geçirebilmek için bunlara dikkat!
* Kurban Bayramı’nda kesinlen kurban etinin yağsız bölümlerini tercih edin.
* Et ile birlikte tuz tüketimini de en aza indirgemeye çalışın.
* Kurban bayramında et tüketimini günde bir porsiyonla sınırlayın.
* Bayram boyunca her öğün kırmızı et tercih etmeyin.
* Et tüketirken mutlaka yoğurt veya ayran gibi süt ürünlerini tercih edin.
* Kavurma ve kırmızı eti öğle yemeğinde tüketmeye özen gösterin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.