,, ,

USTA SANATÇILARIN KOLEKSİYONLARI KÜÇÜKÇEKMECE'DE

Kültür-Sanat 24.03.2022 - 12:12, Güncelleme: 24.03.2022 - 12:12 18031+ kez okundu.
 

USTA SANATÇILARIN KOLEKSİYONLARI KÜÇÜKÇEKMECE'DE

USTA SANATÇILARIN KOLEKSİYONLARI KÜÇÜKÇEKMECE'DE
Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının koleksiyonlarından derlenen ‘Benim Koleksiyonum’ başlıklı sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. Sanat dünyası için oldukça prestijli bir sanat projesi olan sergi, Francisco Goya'dan, Salvador Dali'ye, Marcel Duchamp'tan Alberto Giacometti'ye, Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan Avni Arbaş'a dek dünyaca ünlü pek çok isimin eserlerine ev sahipliği yapıyor. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Faysal Güler, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda sanatçı, koleksiyoner ve sanatsever katıldı. GÜLER: "TÜM KOLEKSİYONERLERİ TEBRİK EDİYORUM" Tüm sanatçıları ve koleksiyonerleri tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Faysal Güler, “Sanatın evrensel değerlerinin sanatseverlere ulaşması amacıyla çalışmalarımızı sürdürürken, toplumun her kesiminin sanatın eğitsel yönünden faydalanmasını istiyoruz. Bu anlamda kıymetli eserlere ev sahipliği yapıyoruz. Tüm sanatseverler sergiye davetlidir” dedi. GÜNEY ÖZKILINÇ: "ÇOK ÖNEMLİ BİR KOLEKSİYONA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ" Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da “Bu sergide 18 ressamın hem kendi resimleri hem de onların biriktirdiği koleksiyonuna yer verdik. Küçükçekmeceliler ve İstanbullular şanslı. Çok önemli bir koleksiyon ve biz buna ev sahipliği yapıyoruz. Bu alanda emeği geçen herkese, tüm ressamlarımıza hem kendi resimleriyle hem de koleksiyonlarıyla, biriktirdikleriyle bu sergiye katkı sunan ressamlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. SAİM TEKCAN: "ÇOK MUTLUYUM" Koleksiyonundaki 13 baskıyı ‘Benim Koleksiyonum’ sergisinde sanatseverlerle buluşturan ve tüm sanatçılar adına söz alan sanat eğitimcisi Süleyman Saim Tekcan ise heyecanını sanatseverlerle paylaşarak “Çok mutluyum. Sizlerle bu baskıları burada buluşturmak şansına eriştim. Sergiye katkı sağlayan tüm sanatçıları ve koleksiyonerleri candan kutluyorum” dedi; Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye teşekkür etti. 'Benim Koleksiyonum' sergisi, 20 Nisan’a kadar her gün 09.00-19.00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
USTA SANATÇILARIN KOLEKSİYONLARI KÜÇÜKÇEKMECE'DE

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının koleksiyonlarından derlenen ‘Benim Koleksiyonum’ başlıklı sergiyi sanatseverlerle buluşturdu.

Sanat dünyası için oldukça prestijli bir sanat projesi olan sergi, Francisco Goya'dan, Salvador Dali'ye, Marcel Duchamp'tan Alberto Giacometti'ye, Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan Avni Arbaş'a dek dünyaca ünlü pek çok isimin eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Faysal Güler, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda sanatçı, koleksiyoner ve sanatsever katıldı.

GÜLER: "TÜM KOLEKSİYONERLERİ TEBRİK EDİYORUM"

Tüm sanatçıları ve koleksiyonerleri tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Faysal Güler, “Sanatın evrensel değerlerinin sanatseverlere ulaşması amacıyla çalışmalarımızı sürdürürken, toplumun her kesiminin sanatın eğitsel yönünden faydalanmasını istiyoruz. Bu anlamda kıymetli eserlere ev sahipliği yapıyoruz. Tüm sanatseverler sergiye davetlidir” dedi.

GÜNEY ÖZKILINÇ: "ÇOK ÖNEMLİ BİR KOLEKSİYONA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da “Bu sergide 18 ressamın hem kendi resimleri hem de onların biriktirdiği koleksiyonuna yer verdik. Küçükçekmeceliler ve İstanbullular şanslı. Çok önemli bir koleksiyon ve biz buna ev sahipliği yapıyoruz. Bu alanda emeği geçen herkese, tüm ressamlarımıza hem kendi resimleriyle hem de koleksiyonlarıyla, biriktirdikleriyle bu sergiye katkı sunan ressamlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SAİM TEKCAN: "ÇOK MUTLUYUM"

Koleksiyonundaki 13 baskıyı ‘Benim Koleksiyonum’ sergisinde sanatseverlerle buluşturan ve tüm sanatçılar adına söz alan sanat eğitimcisi Süleyman Saim Tekcan ise heyecanını sanatseverlerle paylaşarak “Çok mutluyum. Sizlerle bu baskıları burada buluşturmak şansına eriştim. Sergiye katkı sağlayan tüm sanatçıları ve koleksiyonerleri candan kutluyorum” dedi; Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye teşekkür etti.

'Benim Koleksiyonum' sergisi, 20 Nisan’a kadar her gün 09.00-19.00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.