,, ,

Gölbaşı Devlet Hastanesi Skandalı: Bağkur Borcu Nedeniyle Muayene Reddi ve 300 TL Ücret Tahsili!

Gündem 19.04.2024 - 11:18, Güncelleme: 19.04.2024 - 11:41 5271 kez okundu.
 

Gölbaşı Devlet Hastanesi Skandalı: Bağkur Borcu Nedeniyle Muayene Reddi ve 300 TL Ücret Tahsili!

Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde skandal: Bağkur borcu olan bir vatandaş Acil serviste 300TL Muayene ve diğer yapılacak işlemlerin ücretleri talep edilerek girişi yapılmadı
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Sağlık Bakanlığı na bağlı Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde yaşanan bir olay, vatandaşların tepkisine neden oldu. Acil servise başvuran bir vatandaş, Bağkur borcu olduğu gerekçesiyle muayene edilmedi. Üstelik kendisinden 300TL muayene ücreti yapılacak tetkik ücretileri talep edildi. Olayın ayrıntılarına göre, ismi belirtilmeyen bir vatandaş, zehirlenme vakası sonrası gece 02:00 sularında acil servise başvurarak muayene olmak istedi. Ancak, vatandaşın Bağkur borcu olduğu tespit edildiğinde,300TL muayene ücreti diğer ücretlerin ödenmemesi durumunda muayene olamıyacağı belirtildi. Vatandaş acil servisin herkezin hakkı olduğunu dile getirmesine rağmen Giriş yapılamıyacağını belirtilerek reddedildi  Vatandaş, durumu “Suriyeli olmadığımız için mi böyle oldu” şeklinde yorumladı ve bu durumun, ülkede doğup büyüyen ve askerlik görevini en zor dönemlerde ohal bölgelerinde yapmış ve ömür boyunca vergisini ödemiş bir Türk vatandaşı olarak utanç duyuyorum dedi ve yapılanın bir haksızlık olduğunu belirtti. Bu olay, sağlık hizmetlerinin her vatandaşa eşit ve adil bir şekilde sunulması gerektiği ilkesini hatırlatattı.
Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde skandal: Bağkur borcu olan bir vatandaş Acil serviste 300TL Muayene ve diğer yapılacak işlemlerin ücretleri talep edilerek girişi yapılmadı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Sağlık Bakanlığı na bağlı Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde yaşanan bir olay, vatandaşların tepkisine neden oldu. Acil servise başvuran bir vatandaş, Bağkur borcu olduğu gerekçesiyle muayene edilmedi. Üstelik kendisinden 300TL muayene ücreti yapılacak tetkik ücretileri talep edildi.

Olayın ayrıntılarına göre, ismi belirtilmeyen bir vatandaş, zehirlenme vakası sonrası gece 02:00 sularında acil servise başvurarak muayene olmak istedi. Ancak, vatandaşın Bağkur borcu olduğu tespit edildiğinde,300TL muayene ücreti diğer ücretlerin ödenmemesi durumunda muayene olamıyacağı belirtildi. Vatandaş acil servisin herkezin hakkı olduğunu dile getirmesine rağmen Giriş yapılamıyacağını belirtilerek reddedildi 

Vatandaş, durumu “Suriyeli olmadığımız için mi böyle oldu” şeklinde yorumladı ve bu durumun, ülkede doğup büyüyen ve askerlik görevini en zor dönemlerde ohal bölgelerinde yapmış ve ömür boyunca vergisini ödemiş bir Türk vatandaşı olarak utanç duyuyorum dedi ve yapılanın bir haksızlık olduğunu belirtti. Bu olay, sağlık hizmetlerinin her vatandaşa eşit ve adil bir şekilde sunulması gerektiği ilkesini hatırlatattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.