,, ,

Uluslararası Eski Şehrin Kuklaları Festivali başladı

Gündem 28.05.2022 - 19:00, Güncelleme: 28.05.2022 - 19:00 4828+ kez okundu.
 

Uluslararası Eski Şehrin Kuklaları Festivali başladı

Uluslararası Eski Şehrin Kuklaları Festivali başladı
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının bu yıl ilkini düzenlediği "Uluslararası Eski Şehrin Kuklaları Festivali", açılış yürüyüşü ile başladı. İstiklal Mahallesi'ndeki Porsuk Bulvarı'nda bir araya gelen kukla sanatçıları ile sanatseverler, taşıdıkları kuklalarla, Haller Gençlik Merkezi'ne yürüdü. Katılımcılar, kuklalarla günün anısına fotoğraf çektirdi. Festival kapsamında Türk kukla tiyatrocularının yanı sıra İtalya, Macaristan, Bulgaristan, Hollanda ve İspanya'dan gelen sanatçılar, kukla tiyatrosu oyunlarından örnekler sahneleyecek. Kukla yapım atölyelerinin de yer aldığı festival, 1 Haziran'da sona erecek.
Uluslararası Eski Şehrin Kuklaları Festivali başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının bu yıl ilkini düzenlediği "Uluslararası Eski Şehrin Kuklaları Festivali", açılış yürüyüşü ile başladı.

İstiklal Mahallesi'ndeki Porsuk Bulvarı'nda bir araya gelen kukla sanatçıları ile sanatseverler, taşıdıkları kuklalarla, Haller Gençlik Merkezi'ne yürüdü.

Katılımcılar, kuklalarla günün anısına fotoğraf çektirdi.

Festival kapsamında Türk kukla tiyatrocularının yanı sıra İtalya, Macaristan, Bulgaristan, Hollanda ve İspanya'dan gelen sanatçılar, kukla tiyatrosu oyunlarından örnekler sahneleyecek.

Kukla yapım atölyelerinin de yer aldığı festival, 1 Haziran'da sona erecek.

Eskişehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.