,, ,

Türk Silahlı Kuvvetlerine Modernize Edilmiş İlk M60T Tankı Teslim Edildi

Gündem 13.02.2024 - 13:17, Güncelleme: 13.02.2024 - 13:17 2790+ kez okundu.
 

Türk Silahlı Kuvvetlerine Modernize Edilmiş İlk M60T Tankı Teslim Edildi

Orgeneral Bayraktaroğlu, milli sistemlerle modernize edilen ilk M60T tankını TSK’ya teslim etti
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu , “Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması Projesi” kapsamında milli sistemlerle modernize edilen ilk M60T tankının Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim törenine katıldı. Tören, Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığı Şehit İkmal Yüzbaşı İlker Aydın Tank Atış Alanı'nda gerçekleşti. Törende konuşan Orgeneral Bayraktaroğlu, projenin Türk savunma sanayii için önemini vurguladı ve şunları söyledi: “Bugün burada, Türk savunma sanayiinin gurur projelerinden biri olan ‘Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması Projesi’ kapsamında modernize edilen ilk M60T tankımızı teslim almanın heyecanını yaşıyoruz. Bu proje ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin tank filosu modern bir atılım gerçekleştirmiştir.” Proje kapsamında M60T tanklarına yeni atış kontrol sistemi, balistik bilgisayar, lazer mesafeölçer, termal kamera ve komuta kontrol sistemi gibi milli sistemler entegre edildi. Bu sayede tankların ateş gücü, gece görüş kabiliyeti ve muharebe sahasındaki farkındalığı önemli ölçüde artırıldı. Törende ayrıca, projeye katkıda bulunan firmalara plaket takdim edildi.
Orgeneral Bayraktaroğlu, milli sistemlerle modernize edilen ilk M60T tankını TSK’ya teslim etti

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu , “Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması Projesi” kapsamında milli sistemlerle modernize edilen ilk M60T tankının Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim törenine katıldı.

Tören, Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığı Şehit İkmal Yüzbaşı İlker Aydın Tank Atış Alanı'nda gerçekleşti. Törende konuşan Orgeneral Bayraktaroğlu, projenin Türk savunma sanayii için önemini vurguladı ve şunları söyledi:

“Bugün burada, Türk savunma sanayiinin gurur projelerinden biri olan ‘Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması Projesi’ kapsamında modernize edilen ilk M60T tankımızı teslim almanın heyecanını yaşıyoruz. Bu proje ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin tank filosu modern bir atılım gerçekleştirmiştir.”

Proje kapsamında M60T tanklarına yeni atış kontrol sistemi, balistik bilgisayar, lazer mesafeölçer, termal kamera ve komuta kontrol sistemi gibi milli sistemler entegre edildi. Bu sayede tankların ateş gücü, gece görüş kabiliyeti ve muharebe sahasındaki farkındalığı önemli ölçüde artırıldı.

Törende ayrıca, projeye katkıda bulunan firmalara plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.