,, ,

Türk Dünyası 8. Belgesel Film Festivali'ne 399 başvuru

Gündem 04.09.2023 - 13:49, Güncelleme: 04.09.2023 - 13:52 3495+ kez okundu.
 

Türk Dünyası 8. Belgesel Film Festivali'ne 399 başvuru

Türk Dünyası 8. Belgesel Film Festivali’ne rekor başvuru
Türkiye başta olmak üzere 20 ülkeden 399 film, Türk Dünyası 8. Belgesel Film Festivali'ne başvurdu. Festivalin gala ve ödül töreni Ankara'da düzenlenecek. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT Avaz, TÜRKSOY, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Finans İş Sendikası katkıları, üniversiteler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve basın-iletişim derneklerinin proje ortaklığında gerçekleştirilen Türk Dünyası 8. Belgesel Film Festivali'ne başvurular sona erdi. Festivale, Film Freeway üzerinden 349 ve web sitesi üzerinden 49 film olmak üzere toplam 399 başvuru yapıldı. Şartnameye uyan 152 belgesel film, ön jüriye gönderilerek festival kataloğuna alındı. Festival Direktörü Menderes Demir, festivalin temasına uygun Uzun Belgesel Film Yarışması'na 44, Kısa Belgesel Film Yarışması'na 75 ve Öğrenci Belgesel Film Yarışması'na 33 film müracaat ettiğini söyledi. Demir, "Yarışmanın jürileri tarafından izlenerek finalist filmler belirlenecek. Festival açılışının Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde, ödüllü filmlerin gösterimleri ise Ankara Bilim Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitelerinde yapılacak. Finalist filmler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Makedonya, Macaristan, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gösterilecek. Son gösterimler Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Niğde'de, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde Fetö terör örgütünün ihtilal kalkışmasında şehit olan Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerimize ithaf edilecek" dedi. Festivalin ön jüri başkanlığını Ferda Gürcan , ön jüri üyeliklerini ise Adilkhan Shorabek , Barış Konor , Bektemir Mamayusupov , Esin Özalp Öztürk , Hayri Çölaşan , Konul Shahmar , Korkut Akın , Lokman Zor , Meral Özdemir , Muhammed Toprak ve Timur Yılmaz üstleniyor.
Türk Dünyası 8. Belgesel Film Festivali’ne rekor başvuru

Türkiye başta olmak üzere 20 ülkeden 399 film, Türk Dünyası 8. Belgesel Film Festivali'ne başvurdu. Festivalin gala ve ödül töreni Ankara'da düzenlenecek.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT Avaz, TÜRKSOY, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Finans İş Sendikası katkıları, üniversiteler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve basın-iletişim derneklerinin proje ortaklığında gerçekleştirilen Türk Dünyası 8. Belgesel Film Festivali'ne başvurular sona erdi.

Festivale, Film Freeway üzerinden 349 ve web sitesi üzerinden 49 film olmak üzere toplam 399 başvuru yapıldı. Şartnameye uyan 152 belgesel film, ön jüriye gönderilerek festival kataloğuna alındı.

Festival Direktörü Menderes Demir, festivalin temasına uygun Uzun Belgesel Film Yarışması'na 44, Kısa Belgesel Film Yarışması'na 75 ve Öğrenci Belgesel Film Yarışması'na 33 film müracaat ettiğini söyledi.

Demir, "Yarışmanın jürileri tarafından izlenerek finalist filmler belirlenecek. Festival açılışının Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde, ödüllü filmlerin gösterimleri ise Ankara Bilim Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitelerinde yapılacak. Finalist filmler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Makedonya, Macaristan, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gösterilecek. Son gösterimler Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Niğde'de, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde Fetö terör örgütünün ihtilal kalkışmasında şehit olan Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerimize ithaf edilecek" dedi.

Festivalin ön jüri başkanlığını Ferda Gürcan , ön jüri üyeliklerini ise Adilkhan Shorabek , Barış Konor , Bektemir Mamayusupov , Esin Özalp Öztürk , Hayri Çölaşan , Konul Shahmar , Korkut Akın , Lokman Zor , Meral Özdemir , Muhammed Toprak ve Timur Yılmaz üstleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.