,, ,

Tunus ta Kartaca Kukla Sanatları Festivali

Dünya 20.03.2022 - 10:49, Güncelleme: 20.03.2022 - 10:52 4313+ kez okundu.
 

Tunus ta Kartaca Kukla Sanatları Festivali

Tunus ta Kartaca Kukla Sanatları Festivali
- Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır ertelenen festival, 19 ülkeden sanatçıların katılımıyla düzenleniyor  - Tunus'ta Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır ertelenen "Kartaca Kukla Sanatları Festivali", başkentte başladı.    Başkent Tunus'taki Kültür Kenti binasında Kartaca Kukla Sanatları Festivali'nin açılışı, davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.    Festivale, Türkiye dahil 19 farklı ülkeden kukla sanatçıları katılım gösterirken, bu yılki tema "Kukla Sanatı ve Hayat" olarak belirlendi.    Festival direktörü Munya el-Masadi,  muhabire, iki yıl zorunlu bir aranın ardından Kartaca Kukla Sanatları Festivali'nin bu yıl açıldığını belirtti.  Masadi, "Hedefimiz, çok boyutlu bir içerikle çocukların, gençlerin, yetişkinlerin ve bu alandaki profesyonellerin beğenilerine hitap etmek." dedi.  Türkiye'den Karagöz sanatçısı Cemal Fatih Polat'ın gölge oyunu sergileyeceği, çeşitli gösteriler ve atölyelerin yer aldığı festival 26 Mart'a kadar sürecek   
Tunus ta Kartaca Kukla Sanatları Festivali

- Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır ertelenen festival, 19 ülkeden sanatçıların katılımıyla düzenleniyor 
- Tunus'ta Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır ertelenen "Kartaca Kukla Sanatları Festivali", başkentte başladı. 
 
Başkent Tunus'taki Kültür Kenti binasında Kartaca Kukla Sanatları Festivali'nin açılışı, davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. 
 
Festivale, Türkiye dahil 19 farklı ülkeden kukla sanatçıları katılım gösterirken, bu yılki tema " Kukla Sanatı ve Hayat" olarak belirlendi. 
 
Festival direktörü Munya el-Masadi,  muhabire, iki yıl zorunlu bir aranın ardından Kartaca Kukla Sanatları Festivali'nin bu yıl açıldığını belirtti. 
Masadi, "Hedefimiz, çok boyutlu bir içerikle çocukların, gençlerin, yetişkinlerin ve bu alandaki profesyonellerin beğenilerine hitap etmek." dedi. 
Türkiye'den Karagöz sanatçısı Cemal Fatih Polat'ın gölge oyunu sergileyeceği, çeşitli gösteriler ve atölyelerin yer aldığı festival 26 Mart'a kadar sürecek 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.