,, ,

Tunus, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Dünya 16.04.2022 - 17:52, Güncelleme: 16.04.2022 - 17:52 4903+ kez okundu.
 

Tunus, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Tunus, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadı
Tunus, Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Bab el-Amud (Şam Kapısı), Beytülahim ve Cenin’deki Filistinlilere ve kutsal mekanlara yönelik saldırıları kınadı. Tunus Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, mübarek ramazan ayında, kutsal mekanlardan Mescid-i Aksa’nın işgal edilmesi ve ibadet edenlere yönelik saldırıların kınandığını açıklandı. Uluslararası topluma, işgal ve şiddet olaylarına maruz kalan Filistin halkına karşı hukuki ve ahlaki sorumluluğunu üstlenme çağrısı yapılan açıklamada, “Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Bab el-Amud (Şam Kapısı), Beytülahim ve Cenin’deki bu saldıralar ile işgalci gücün ırkçı ve ayrımcı politikalarındaki ısrarı tüm uluslararası kararları ve sözleşmeleri hiçe saydığını bir daha teyit etmiştir.” ifadelerine yer verildi. Tunus’un kardeş ülke Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduğu kaydedilen açıklamada, “İşgal sona erinceye, Filistin halkı kurtuluncaya ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulana kadar, Tunus, Filistin halkını desteklemeye devam edecektir.” ifadesi kullanıldı. İsrail polisi, dün sabah Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskında Filistinli gençlere müdahale etmiş, olaylarda 152 Filistinli yaralanmış, 400 kişi de gözaltına alınmıştı.
Tunus, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Tunus, Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Bab el-Amud (Şam Kapısı), Beytülahim ve Cenin’deki Filistinlilere ve kutsal mekanlara yönelik saldırıları kınadı.

Tunus Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, mübarek ramazan ayında, kutsal mekanlardan Mescid-i Aksa’nın işgal edilmesi ve ibadet edenlere yönelik saldırıların kınandığını açıklandı.

Uluslararası topluma, işgal ve şiddet olaylarına maruz kalan Filistin halkına karşı hukuki ve ahlaki sorumluluğunu üstlenme çağrısı yapılan açıklamada, “Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Bab el-Amud (Şam Kapısı), Beytülahim ve Cenin’deki bu saldıralar ile işgalci gücün ırkçı ve ayrımcı politikalarındaki ısrarı tüm uluslararası kararları ve sözleşmeleri hiçe saydığını bir daha teyit etmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Tunus’un kardeş ülke Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduğu kaydedilen açıklamada, “İşgal sona erinceye, Filistin halkı kurtuluncaya ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulana kadar, Tunus, Filistin halkını desteklemeye devam edecektir.” ifadesi kullanıldı.

İsrail polisi, dün sabah Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskında Filistinli gençlere müdahale etmiş, olaylarda 152 Filistinli yaralanmış, 400 kişi de gözaltına alınmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.