,, ,

Tunç Oral kimdir?

Kimdir 22.09.2022 - 10:30, Güncelleme: 22.09.2022 - 10:30 9623+ kez okundu.
 

Tunç Oral kimdir?

15 Mart 1938′de İstanbul’da doğan sanatçı 1964 yılında Ses Dergisi’nin yarışmasında birinci olduktan sonra oyunculuğa başladı
Tunç Oral 15 Mart 1938′de İstanbul’da doğan sanatçı 1964 yılında Ses Dergisi’nin yarışmasında birinci olduktan sonra oyunculuğa başladı. Tunç Oral  Rol aldığı sinema filmleri arasında Beş Şeker Kız, İstanbul’un Kızları, Gurbet Kuşları, On Korkusuz Kadın, Yakut Gözlü Kedi, Sokakta Kan Vardı, El Kızı, Ayşem, Ferhat ile Şirin gibi filmler var. Asıl adı Tuncer Akoral olan usta oyuncu, eğitimini Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olarak tamamladı ve ardından gazetecilik okudu. Halter sporuyla da ilgilenen Tunç Oral bu dalda Türkiye rekoru kırdı ve milli oldu. Bir dönem tercümanlıkta yapan ünlü oyuncu daha sonra sinemaya geçerek oyunculuk ve yapımcılık yaptı. Usta oyuncu Tunç Oral ​ son olarak Muhteşem Yüzyıl isimli dizide oynamıştı.
15 Mart 1938′de İstanbul’da doğan sanatçı 1964 yılında Ses Dergisi’nin yarışmasında birinci olduktan sonra oyunculuğa başladı

Tunç Oral 15 Mart 1938′de İstanbul’da doğan sanatçı 1964 yılında Ses Dergisi’nin yarışmasında birinci olduktan sonra oyunculuğa başladı. Tunç Oral  Rol aldığı sinema filmleri arasında Beş Şeker Kız, İstanbul’un Kızları, Gurbet Kuşları, On Korkusuz Kadın, Yakut Gözlü Kedi, Sokakta Kan Vardı, El Kızı, Ayşem, Ferhat ile Şirin gibi filmler var. Asıl adı Tuncer Akoral olan usta oyuncu, eğitimini Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olarak tamamladı ve ardından gazetecilik okudu.

Halter sporuyla da ilgilenen Tunç Oral bu dalda Türkiye rekoru kırdı ve milli oldu. Bir dönem tercümanlıkta yapan ünlü oyuncu daha sonra sinemaya geçerek oyunculuk ve yapımcılık yaptı. Usta oyuncu Tunç Oral ​ son olarak Muhteşem Yüzyıl isimli dizide oynamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.