,, ,

TÜİK: HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN, MART AYINDA YÜZDE 6,2 GERİLEDİ

Gündem 25.03.2022 - 11:47, Güncelleme: 25.03.2022 - 11:47 3661+ kez okundu.
 

TÜİK: HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN, MART AYINDA YÜZDE 6,2 GERİLEDİ

TÜİK: HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN, MART AYINDA YÜZDE 6,2 GERİLEDİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; hizmet sektöründe mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 6,2 geriledi. Mart ayındaki güven azalması, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,1, inşaat sektöründe ise yüzde 2 oldu. TÜİK, mart ayına ilişkin mevsim endekslerinden arındırılmış hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksleri istatistiklerini açıkladı. Buna göre; hizmet sektörü güven endeksi, mart ayında yüzde 6,2 geriledi. Hizmet sektöründe son 3 aylık iş durumu mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep yüzde 6,2 azaldı. Hizmet sektöründe geleceğe ilişkin beklentide de olumsuz bir tablo çıktı. Gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi yüzde 7,2 olarak belirlendi. PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜNDE SON 3 AYLIK İŞ HACMİ YÜZDE 4,1 AZALDI TÜİK verilerine göre; perakende ticaret sektöründe güven yüzde 3,1 geriledi. Bu sektörde son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar ise yüzde 4,1 azaldı. Stoklarda yüzde 2 azalma olurken gelecek üç aylık dönemde iş hacmi beklentisi ise yüzde 3,1 geriledi. İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SİPARİŞLER YÜZDE 1,1 AZALDI İnşaat sektörü güven endeksi mart ayında yüzde 2 gerilerken siparişlerin mevcut düzeyi ise bir önceki aya göre yüzde 1,1 geriledi. Bu sektörde gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi de yüzde 2,8 azaldı.
TÜİK: HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN, MART AYINDA YÜZDE 6,2 GERİLEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; hizmet sektöründe mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 6,2 geriledi. Mart ayındaki güven azalması, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,1, inşaat sektöründe ise yüzde 2 oldu.

TÜİK, mart ayına ilişkin mevsim endekslerinden arındırılmış hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endeksleri istatistiklerini açıkladı. Buna göre; hizmet sektörü güven endeksi, mart ayında yüzde 6,2 geriledi. Hizmet sektöründe son 3 aylık iş durumu mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep yüzde 6,2 azaldı. Hizmet sektöründe geleceğe ilişkin beklentide de olumsuz bir tablo çıktı. Gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi yüzde 7,2 olarak belirlendi.

PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜNDE SON 3 AYLIK İŞ HACMİ YÜZDE 4,1 AZALDI

TÜİK verilerine göre; perakende ticaret sektöründe güven yüzde 3,1 geriledi. Bu sektörde son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar ise yüzde 4,1 azaldı. Stoklarda yüzde 2 azalma olurken gelecek üç aylık dönemde iş hacmi beklentisi ise yüzde 3,1 geriledi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SİPARİŞLER YÜZDE 1,1 AZALDI

İnşaat sektörü güven endeksi mart ayında yüzde 2 gerilerken siparişlerin mevcut düzeyi ise bir önceki aya göre yüzde 1,1 geriledi. Bu sektörde gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi de yüzde 2,8 azaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.