,, ,

Troya Antik Kenti Nerede?

Seyahat 17.08.2023 - 16:49, Güncelleme: 17.08.2023 - 16:49 20097+ kez okundu.
 

Troya Antik Kenti Nerede?

Troya Antik Kenti Nerede?
Troya Antik Kenti Türkiye'nin Çanakkale ilinde, Gelibolu Yarımadası 'nın güneydoğusunda yer almaktadır. Kent, Çanakkale il merkezinin yaklaşık 27 km kuzeybatısında, Ezine ilçe merkezinin yaklaşık 17 km kuzeyinde, Gülpınar beldesi yakınlarında yer almaktadır. Troya Antik Kenti, Homeros'un İlyada Destanı'nda bahsedilen Truva Savaşı'nın yapıldığı yer olarak kabul edilmektedir. Kent, MÖ 3000'li yıllardan itibaren farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Troya Antik Kenti, 9 katmandan oluşmaktadır. En eski katman MÖ 3000'li yıllara, en yeni katman ise MÖ 400'lü yıllara tarihlenmektedir. Troya Antik Kenti, 1871 yılında Alman arkeolog Heinrich Schliemann tarafından keşfedilmiştir. Schliemann, yaptığı kazılarda, Troya Savaşı'na ait olduğu düşünülen birçok eser bulmuştur. Bu eserler, bugün İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir. Troya Antik Kenti, 1998 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Kent, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Troya Antik Kenti, ziyaretçilere farklı kültürlerin izlerini taşıyan bir yolculuk sunmaktadır. Kent, tarih, kültür ve turizm açısından önemli bir değerdir.
Troya Antik Kenti Nerede?

Troya Antik Kenti Türkiye'nin Çanakkale ilinde, Gelibolu Yarımadası 'nın güneydoğusunda yer almaktadır. Kent, Çanakkale il merkezinin yaklaşık 27 km kuzeybatısında, Ezine ilçe merkezinin yaklaşık 17 km kuzeyinde, Gülpınar beldesi yakınlarında yer almaktadır.

Troya Antik Kenti, Homeros'un İlyada Destanı'nda bahsedilen Truva Savaşı'nın yapıldığı yer olarak kabul edilmektedir. Kent, MÖ 3000'li yıllardan itibaren farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Troya Antik Kenti, 9 katmandan oluşmaktadır. En eski katman MÖ 3000'li yıllara, en yeni katman ise MÖ 400'lü yıllara tarihlenmektedir.

Troya Antik Kenti, 1871 yılında Alman arkeolog Heinrich Schliemann tarafından keşfedilmiştir. Schliemann, yaptığı kazılarda, Troya Savaşı'na ait olduğu düşünülen birçok eser bulmuştur. Bu eserler, bugün İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir.

Troya Antik Kenti, 1998 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Kent, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Troya Antik Kenti, ziyaretçilere farklı kültürlerin izlerini taşıyan bir yolculuk sunmaktadır. Kent, tarih, kültür ve turizm açısından önemli bir değerdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.