,, ,

Ticaret Bakanlığı’nın E-İhale Yoluyla Tasfiyelik Ürün Satışları: Şeffaflık ve Ekonomik Katkı

Gündem 16.04.2024 - 09:23, Güncelleme: 16.04.2024 - 09:23 2980 kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı’nın E-İhale Yoluyla Tasfiyelik Ürün Satışları: Şeffaflık ve Ekonomik Katkı

Ticaret Bakanlığı, 2014’ten beri tasfiyelik ürün ve araç satışını e-ihale ile gerçekleştiriyor. Şeffaflık ve ulaşılabilirlik sağlanırken, ekonomiye de büyük katkılar sunuluyor.
Ticaret Bakanlığı , gümrük ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında tasfiyelik hale gelen eşya ve araçların satışını 2014 yılından bu yana elektronik ihale yoluyla gerçekleştiriyor. Bu sayede şeffaflık ve ulaşılabilirlik sağlanırken, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlanıyor. E-ihale ile Rekor Gelir Elde Edildi E-ihale yöntemi ile 2024 yılının ilk 3 ayında 3.807 ihaleden 3.332'sinde satış gerçekleştirildi. Bu ihalelerden 1.081 araç satışından yaklaşık 478 milyon TL, 2.251 eşya grubu satışından ise 435 milyon TL olmak üzere toplam 913 milyon liranın üzerinde gelir elde edildi. Geçen yılın aynı dönemine göre araç satışlarında %77, eşya satışlarında %299 ve hasılatta ise %141 oranında artış sağlandı. Satılan Ürün Yelpazesi Geniş E-ihale yoluyla satılan ürün yelpazesi oldukça geniş. Ticari araçlardan binek araçlara, kuyumculuk sektöründen tekstil sanayine, elektronik eşyadan mobilyaya, gıda sanayinden kozmetik sektörüne kadar pek çok ürün piyasa değeri ve rekabetçi ortamda satılıyor. En Çok Satılan Ürünler 2024 yılında elektronik ihalelerde en çok satılan ürünler şunlar: %38 Elektronik Eşya %11 Makine Aksamı ve Yedek Parça %8 Demiryolu ve Benzeri Hatlara Ait Taşıtlar %4 Yağlı Tohum ve Meyveler %3 Cam ve Cam Eşya %2 Demir veya Çelikten Eşya Perakende Satış Mağazaları da Kullanılıyor Tasfiyelik ürünlerin satışı elektronik ihale yoluyla yapılmasının yanı sıra Ticaret Bakanlığı 'na bağlı perakende satış mağazaları aracılığıyla da gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 2024 yılında perakende satış mağazalarında 45.018 toplam satış yapılmış olup, bu satışlardan 53 milyon TL gelir elde edilmiştir. Ticaret Bakanlığı'ndan Sürekli Mücadele ve Katkı Ticaret Bakanlığı, ticari hayattaki piyasa bozucu ve rekabete aykırı eylemlerle mücadelesini aralıksız sürdürürken, ülke ekonomisine ve toplumsal refahımıza katkı sağlayacak çalışmalara da azami hassasiyet göstererek devam ediyor. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
Ticaret Bakanlığı, 2014’ten beri tasfiyelik ürün ve araç satışını e-ihale ile gerçekleştiriyor. Şeffaflık ve ulaşılabilirlik sağlanırken, ekonomiye de büyük katkılar sunuluyor.

Ticaret Bakanlığı , gümrük ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında tasfiyelik hale gelen eşya ve araçların satışını 2014 yılından bu yana elektronik ihale yoluyla gerçekleştiriyor. Bu sayede şeffaflık ve ulaşılabilirlik sağlanırken, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlanıyor.

E-ihale ile Rekor Gelir Elde Edildi

E-ihale yöntemi ile 2024 yılının ilk 3 ayında 3.807 ihaleden 3.332'sinde satış gerçekleştirildi. Bu ihalelerden 1.081 araç satışından yaklaşık 478 milyon TL, 2.251 eşya grubu satışından ise 435 milyon TL olmak üzere toplam 913 milyon liranın üzerinde gelir elde edildi. Geçen yılın aynı dönemine göre araç satışlarında %77, eşya satışlarında %299 ve hasılatta ise %141 oranında artış sağlandı.

Satılan Ürün Yelpazesi Geniş

E-ihale yoluyla satılan ürün yelpazesi oldukça geniş. Ticari araçlardan binek araçlara, kuyumculuk sektöründen tekstil sanayine, elektronik eşyadan mobilyaya, gıda sanayinden kozmetik sektörüne kadar pek çok ürün piyasa değeri ve rekabetçi ortamda satılıyor.

En Çok Satılan Ürünler

2024 yılında elektronik ihalelerde en çok satılan ürünler şunlar:

  • %38 Elektronik Eşya
  • %11 Makine Aksamı ve Yedek Parça
  • %8 Demiryolu ve Benzeri Hatlara Ait Taşıtlar
  • %4 Yağlı Tohum ve Meyveler
  • %3 Cam ve Cam Eşya
  • %2 Demir veya Çelikten Eşya

Perakende Satış Mağazaları da Kullanılıyor

Tasfiyelik ürünlerin satışı elektronik ihale yoluyla yapılmasının yanı sıra Ticaret Bakanlığı 'na bağlı perakende satış mağazaları aracılığıyla da gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 2024 yılında perakende satış mağazalarında 45.018 toplam satış yapılmış olup, bu satışlardan 53 milyon TL gelir elde edilmiştir.

Ticaret Bakanlığı'ndan Sürekli Mücadele ve Katkı

Ticaret Bakanlığı, ticari hayattaki piyasa bozucu ve rekabete aykırı eylemlerle mücadelesini aralıksız sürdürürken, ülke ekonomisine ve toplumsal refahımıza katkı sağlayacak çalışmalara da azami hassasiyet göstererek devam ediyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.