,, ,

Ticaret Bakanlığı: Sağlık Turizminde Hedefler Büyüyor

Ekonomi 08.04.2024 - 09:13, Güncelleme: 08.04.2024 - 09:13 6865 kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı: Sağlık Turizminde Hedefler Büyüyor

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin küresel sağlık turizmi sektöründe lider olma hedefini destekliyor. ‘Heal in Türkiye’ platformu, sektörün büyümesini ve Türkiye’nin sağlık turizmi markasını güçlendiriyor
Ticaret Bakanlığı , sağlık seyahatlerinin hızla yaygınlaştığı günümüzde, ülke ekonomimizdeki sağlık turizminin katma değerini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, firmaların uluslararası pazarlara açılması, rekabet gücünü artırması ve markalaşması için çeşitli destekler sunuluyor. Heal in Türkiye Platformu Büyüyor Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçen " Heal in Türkiye " web portalı, Türkiye'nin sağlık turizmi sektöründeki markası ve tanıtım stratejisinin görünür yüzü olarak öne çıkıyor. Portalda, günümüz itibariyle 175 sağlık kuruluşu yer alıyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Türkiye Sağlık Turizmde 7. Sırada Türkiye, medikal turist tercihlerine katkı sağlayan uluslararası kabul görmüş akreditasyona sahip 40 sağlık kuruluşu ile bu alanda tüm ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor. Orta Doğu ülkeleri, Almanya, Birleşik Krallık, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Afganistan, ülkemize en çok sağlık turisti gönderen ülkeler konumunda. 2023 Hedefleri Aşıldı 2023 yılında ülkemize gelen sağlık turisti sayısı 1,4 milyon kişiyi, sağlık hizmet ihracatımız ise 2,3 milyar doları aştı. 2022 yılında 1,9 milyar dolar olan sağlık hizmeti ihracatı, 2023 yılında %21 artış gösterdi. Ticaret Bakanlığı'ndan Sektöre Güçlü Destek Ticaret Bakanlığı, 2023 yılında sektör temsilcileri tarafından organize edilen 12 ticaret ve alım heyetini destekledi. Berlin ve Londra'da gerçekleştirilen sektörün önde gelen 2 fuarına milli katılım organizasyonu da yapıldı. Sağlık hizmetleri ihracatı sektöründe faaliyet gösteren firmalara 2023 yılında %281 artışla 733 milyon TL destek verildi. Dünyanın en önemli turizm fuarlarına milli katılım organizasyonu da gerçekleştirildi. Hedef: Küresel Sağlık Turizm Merkezi Olmak Ticaret Bakanlığı, ülke ekonomisine katma değer sağlayan tüm sektörlere destek programlarını sürdürürken, ülkemizin küresel sağlık turizminden aldığı payın ve katma değerin artırılması için sektör paydaşları ile koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede Türkiye'nin küresel bir sağlık turizm merkezi olma hedefine emin adımlarla ilerlenmesi hedefleniyor.
Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin küresel sağlık turizmi sektöründe lider olma hedefini destekliyor. ‘Heal in Türkiye’ platformu, sektörün büyümesini ve Türkiye’nin sağlık turizmi markasını güçlendiriyor

Ticaret Bakanlığı , sağlık seyahatlerinin hızla yaygınlaştığı günümüzde, ülke ekonomimizdeki sağlık turizminin katma değerini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, firmaların uluslararası pazarlara açılması, rekabet gücünü artırması ve markalaşması için çeşitli destekler sunuluyor.

Heal in Türkiye Platformu Büyüyor

Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçen " Heal in Türkiye " web portalı, Türkiye'nin sağlık turizmi sektöründeki markası ve tanıtım stratejisinin görünür yüzü olarak öne çıkıyor. Portalda, günümüz itibariyle 175 sağlık kuruluşu yer alıyor ve bu sayı her geçen gün artıyor.

Türkiye Sağlık Turizmde 7. Sırada

Türkiye, medikal turist tercihlerine katkı sağlayan uluslararası kabul görmüş akreditasyona sahip 40 sağlık kuruluşu ile bu alanda tüm ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor. Orta Doğu ülkeleri, Almanya, Birleşik Krallık, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Afganistan, ülkemize en çok sağlık turisti gönderen ülkeler konumunda.

2023 Hedefleri Aşıldı

2023 yılında ülkemize gelen sağlık turisti sayısı 1,4 milyon kişiyi, sağlık hizmet ihracatımız ise 2,3 milyar doları aştı. 2022 yılında 1,9 milyar dolar olan sağlık hizmeti ihracatı, 2023 yılında %21 artış gösterdi.

Ticaret Bakanlığı'ndan Sektöre Güçlü Destek

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılında sektör temsilcileri tarafından organize edilen 12 ticaret ve alım heyetini destekledi. Berlin ve Londra'da gerçekleştirilen sektörün önde gelen 2 fuarına milli katılım organizasyonu da yapıldı.

Sağlık hizmetleri ihracatı sektöründe faaliyet gösteren firmalara 2023 yılında %281 artışla 733 milyon TL destek verildi. Dünyanın en önemli turizm fuarlarına milli katılım organizasyonu da gerçekleştirildi.

Hedef: Küresel Sağlık Turizm Merkezi Olmak

Ticaret Bakanlığı, ülke ekonomisine katma değer sağlayan tüm sektörlere destek programlarını sürdürürken, ülkemizin küresel sağlık turizminden aldığı payın ve katma değerin artırılması için sektör paydaşları ile koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede Türkiye'nin küresel bir sağlık turizm merkezi olma hedefine emin adımlarla ilerlenmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.