,, ,

Ticaret Bakanlığı İhracatta Yeşil Dönüşüme Yeni Bir Destek Paketi Getirdi!

Gündem 23.02.2024 - 09:26, Güncelleme: 23.02.2024 - 09:30 3014+ kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı İhracatta Yeşil Dönüşüme Yeni Bir Destek Paketi Getirdi!

Ticaret Bakanlığı, ihracatı artırmak ve yeşil dönüşümü teşvik etmek için yeni bir destek paketi hazırladı. Bu paket, fuar katılımı, çok kanallı zincir mağazacılık ve markalaşma faaliyetlerini güçlendiriyor.
Fuar Katılımı, Yurt Dışı Çok Kanallı Zincir Mağazacılık ile Tanıtım ve Markalaşma Faaliyetlerine Verilen Destekler Güçlendirildi! Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatta yeşil dönüşümü teşvik etmek ve pazar çeşitliliğini artırmak amacıyla yeni bir destek paketi hazırlandı. 23 Şubat 2024 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanan Karar ile yürürlüğe giren paketin detayları şu şekilde: Yeşil Dönüşüme Uyum Projesi Desteği: Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında firmaların kurumsal sürdürülebilirlik dönüşümünü sağlayacak danışmanlık hizmeti giderleri %50 oranında ve toplamda 10.000.000 TL'ye kadar desteklenecek. Destek 5 yıl süresince geçerli olacak. Uzak Ülkeler ve İslam Ülkeleri İhracatı Geliştirme Stratejileri: Uzak Ülkeler ve İslam Ülkeleri'nde faaliyet gösteren ihracatçılarımızın Marka ve TURQUALITY® ve birim kira destek süreleri yenilendi. Yurtdışı Sektörel Tanıtım Kampanyaları: 2028 İhracat Tanıtım ve Pazarlama Vizyonu kapsamında 41 farklı sektör ve ürün grubuna yönelik tanıtım ve pazarlama kampanyası başlatıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve sektör ve bölgelerini tek başına temsil eden ihracatçı birliklerimize daha yüksek limitlerle desteklenme imkanı getirildi. Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuar Katılımlarına Daha Fazla Destek: Yurt dışı fuar katılımlarında destekten faydalanılabilecek azami sayı olan 5 limitini "üretici-imalatçı kuruluşlar" için 10'a yükseltildi. Aynı takvim yılı içerisinde aynı ülkede ve aynı sektöre yönelik birden fazla versiyonu düzenlenen sezonluk fuarların iki versiyonuna katılımı tek fuar sayılması hususu düzenlendi. İlk defa düzenlenen yurt içi fuarlar da destek kapsamına alındı. Çok Kanallı Zincir Mağazalar Desteği: 2024 yılı için 55.925.645 TL olarak belirlenen destek üst limiti yıllık 180.000.000 TL'ye çıkarıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni destek paketinin daha katma değerli ve sürdürülebilir bir ihracat artışı sağlayacağı belirtildi. Paketin tüm ihracatçılara hayırlı olması dile getirildi.
Ticaret Bakanlığı, ihracatı artırmak ve yeşil dönüşümü teşvik etmek için yeni bir destek paketi hazırladı. Bu paket, fuar katılımı, çok kanallı zincir mağazacılık ve markalaşma faaliyetlerini güçlendiriyor.

Fuar Katılımı, Yurt Dışı Çok Kanallı Zincir Mağazacılık ile Tanıtım ve Markalaşma Faaliyetlerine Verilen Destekler Güçlendirildi!

Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatta yeşil dönüşümü teşvik etmek ve pazar çeşitliliğini artırmak amacıyla yeni bir destek paketi hazırlandı. 23 Şubat 2024 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanan Karar ile yürürlüğe giren paketin detayları şu şekilde:

Yeşil Dönüşüme Uyum Projesi Desteği:

  • Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında firmaların kurumsal sürdürülebilirlik dönüşümünü sağlayacak danışmanlık hizmeti giderleri %50 oranında ve toplamda 10.000.000 TL'ye kadar desteklenecek.
  • Destek 5 yıl süresince geçerli olacak.

Uzak Ülkeler ve İslam Ülkeleri İhracatı Geliştirme Stratejileri:

  • Uzak Ülkeler ve İslam Ülkeleri'nde faaliyet gösteren ihracatçılarımızın Marka ve TURQUALITY® ve birim kira destek süreleri yenilendi.

Yurtdışı Sektörel Tanıtım Kampanyaları:

  • 2028 İhracat Tanıtım ve Pazarlama Vizyonu kapsamında 41 farklı sektör ve ürün grubuna yönelik tanıtım ve pazarlama kampanyası başlatıldı.
  • Türkiye İhracatçılar Meclisi ve sektör ve bölgelerini tek başına temsil eden ihracatçı birliklerimize daha yüksek limitlerle desteklenme imkanı getirildi.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuar Katılımlarına Daha Fazla Destek:

  • Yurt dışı fuar katılımlarında destekten faydalanılabilecek azami sayı olan 5 limitini "üretici-imalatçı kuruluşlar" için 10'a yükseltildi.
  • Aynı takvim yılı içerisinde aynı ülkede ve aynı sektöre yönelik birden fazla versiyonu düzenlenen sezonluk fuarların iki versiyonuna katılımı tek fuar sayılması hususu düzenlendi.
  • İlk defa düzenlenen yurt içi fuarlar da destek kapsamına alındı.

Çok Kanallı Zincir Mağazalar Desteği:

  • 2024 yılı için 55.925.645 TL olarak belirlenen destek üst limiti yıllık 180.000.000 TL'ye çıkarıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni destek paketinin daha katma değerli ve sürdürülebilir bir ihracat artışı sağlayacağı belirtildi. Paketin tüm ihracatçılara hayırlı olması dile getirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.