,, ,

“temiz niyet”le yola çıktık…

Gündem 31.10.2022 - 09:58, Güncelleme: 31.10.2022 - 09:58 3495+ kez okundu.
 

“temiz niyet”le yola çıktık…

“temiz niyet”le yola çıktık…
Mavi İklim Yeşil Dünya Hareketi Tüketici Derneği (MİYED)’nin kuruluşunu açıklayan MİYED Genel Başkanı Bingül Ceviz ; “insanlığın, dünya için yeni bir öyküye gereksinimi var” dedi. Mavi İklim Yeşil Dünya Hareketi Tüketici Derneği MİYED Genel Başkanı Bingül Ceviz konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır: Dünyanın kendini yenileme ve üretme hızı ile gezegeni paylaşan canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için kaynakları tüketme hızı arasındaki eşitsizlik, iklim krizi başlığı altında dünya gündeminde, giderek artan oranda yer alıyor. Bir eşikten sonra, dünya kaynaklarının canlı yaşamın sürdürülebilir olmasını sağlayamayacağını kabul eden uluslar ailesi çeşitli önlemleri yaşama geçirme konusunda birlikte hareket etmeye gayret ediyor. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti de, TBMM’nin 6 Ekim 2021 tarihinde aldığı karar ile bu ortak mücadelenin belgesi olan Paris Anlaşmasının 192. tarafı oldu. Paris Anlaşması ile taraf ülkelerin küresel iklim krizine yönelik mücadele kapsamında üstlenmiş oldukları yükümlülükler gereği devletin yapılanmasında buna ilişkin yeni düzenlemeler ve dönüşüm çalışmaları da başlamış bulunmaktadır. Ülkemizin bu anlaşma gereği yerine getirmeyi taahhüt ettiği çalışmalara sivil toplum adına paydaş olarak katılmak; öte yandan küresel iklim krizi olarak belirlenen sorunsalın bilimsel zeminde tartışılmasını sağlayarak, dünya halklarının bu kavrama, azımsanmayacak yoğunluktaki karşı duruşlarının da dile gelmesini sağlamak ve son tahlilde “kirli üretim-vahşi tüketim”in önüne geçilmesi için Mavi İklim Yeşil Dünya Hareketi Tüketici Derneği (MİYED) kuruluş işlemlerini tamamlayarak, çalışmalarına başlamıştır. Bingül Ceviz’in Genel Başkanı olduğu MİYED yönetim kurulu; Av. Arife Gökkaya, Av. Neslihan Evci, iş insanı Murat Akseven, enerji uzmanı Abdurraman Özkaynak’tan oluşmaktadır
“temiz niyet”le yola çıktık…

Mavi İklim Yeşil Dünya Hareketi Tüketici Derneği (MİYED)’nin kuruluşunu açıklayan MİYED Genel Başkanı Bingül Ceviz ; “insanlığın, dünya için yeni bir öyküye gereksinimi var” dedi. Mavi İklim Yeşil Dünya Hareketi Tüketici Derneği MİYED Genel Başkanı Bingül Ceviz konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

Dünyanın kendini yenileme ve üretme hızı ile gezegeni paylaşan canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için kaynakları tüketme hızı arasındaki eşitsizlik, iklim krizi başlığı altında dünya gündeminde, giderek artan oranda yer alıyor. Bir eşikten sonra, dünya kaynaklarının canlı yaşamın sürdürülebilir olmasını sağlayamayacağını kabul eden uluslar ailesi çeşitli önlemleri yaşama geçirme konusunda birlikte hareket etmeye gayret ediyor.

Nitekim Türkiye Cumhuriyeti de, TBMM’nin 6 Ekim 2021 tarihinde aldığı karar ile bu ortak mücadelenin belgesi olan Paris Anlaşmasının 192. tarafı oldu. Paris Anlaşması ile taraf ülkelerin küresel iklim krizine yönelik mücadele kapsamında üstlenmiş oldukları yükümlülükler gereği devletin yapılanmasında buna ilişkin yeni düzenlemeler ve dönüşüm çalışmaları da başlamış bulunmaktadır. Ülkemizin bu anlaşma gereği yerine getirmeyi taahhüt ettiği çalışmalara sivil toplum adına paydaş olarak katılmak; öte yandan küresel iklim krizi olarak belirlenen sorunsalın bilimsel zeminde tartışılmasını sağlayarak, dünya halklarının bu kavrama, azımsanmayacak yoğunluktaki karşı duruşlarının da dile gelmesini sağlamak ve son tahlilde “kirli üretim-vahşi tüketim”in önüne geçilmesi için Mavi İklim Yeşil Dünya Hareketi Tüketici Derneği (MİYED) kuruluş işlemlerini tamamlayarak, çalışmalarına başlamıştır. Bingül Ceviz’in Genel Başkanı olduğu MİYED yönetim kurulu; Av. Arife Gökkaya, Av. Neslihan Evci, iş insanı Murat Akseven, enerji uzmanı Abdurraman Özkaynak’tan oluşmaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.