,, ,

Teleferik Kazasında Tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’den İfade

Gündem 15.04.2024 - 09:30, Güncelleme: 15.04.2024 - 09:30 2729 kez okundu.
 

Teleferik Kazasında Tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’den İfade

Antalya’da teleferik kazası: 1 ölü, 17 yaralı. Soruşturma kapsamında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz dahil 5 kişi tutuklandı.
Antalya ’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı. Kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile birlikte dört kişi daha ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı. Kocagöz, ifadesinde, hayatını kaybeden vatandaş için üzüntüsünü belirtti ve yaralılara acil şifalar diledi. Kendisinin Kepez Belediye Başkanı olduğunu ve 2023’te belediye başkanlığına aday adaylığına başvuru yapmak amacıyla ANET yönetim kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa ettiğini belirtti. Kocagöz, 2017 yılı Ağustos ayında ANET A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak göreve başladığını ve 2018 yılı Kasım ayında bu görevden ayrıldığını ifade etti. Belediye başkanlığına aday gösterilmeyince 2019 yılı Mayıs ayında yeniden ANET A.Ş. genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak atandığını belirtti. Kocagöz, görev yaptığı süre zarfında teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını ve yönetim kurulu üyeleri olarak teleferik konusunda herhangi bir sıkıntı olmaması için sürekli çalıştıklarını ifade etti. Kocagöz, kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlarla ilgili hiçbir bilgisi olmadığını, teleferiğin kendisinden önceki genel müdür döneminde faaliyete alındığını belirtti. Kocagöz, kendisinin herhangi bir sorumluluğu varsa, kendisi dışında sorumluluğa gidecek dört kişi daha olduğunu belirtti. Kendisinin tek sorumlu gibi gösterildiğini, bilgi alınacak diye adliyeye geldiğini ve böyle bir taleple karşılaşacağını düşünmediğini ifade etti. Kocagöz, ön bilirkişi raporunda cıvatalarla ilgili hususların yazıldığını ve bilirkişi raporunun hatalı olduğunu belirtti. Kocagöz, söz konusu teleferikle ilgili bakımlar ve cıvatalar, direklerin bakımı ve buna benzer tadilat onarımın yapıldığına dair bilgi ve belgeleri avukatının sunacağını belirtti. Kocagöz, görev yaptığı süre zarfında rutin bakımların ve ağır bakımların eksiksiz yapıldığını, bu bilgilerin ANET A.Ş. Yönetim Kurulu’na Mega Tower isimli şirket tarafından sunulduğunu belirtti. Raporların düzenli olarak çift heyet tarafından kontrol edildiğini belirten Kocagöz, kendisinin suçsuz olduğunu ifade etti.
Antalya’da teleferik kazası: 1 ölü, 17 yaralı. Soruşturma kapsamında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz dahil 5 kişi tutuklandı.

Antalya ’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı. Kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile birlikte dört kişi daha ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı.

Kocagöz, ifadesinde, hayatını kaybeden vatandaş için üzüntüsünü belirtti ve yaralılara acil şifalar diledi. Kendisinin Kepez Belediye Başkanı olduğunu ve 2023’te belediye başkanlığına aday adaylığına başvuru yapmak amacıyla ANET yönetim kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa ettiğini belirtti.

Kocagöz, 2017 yılı Ağustos ayında ANET A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak göreve başladığını ve 2018 yılı Kasım ayında bu görevden ayrıldığını ifade etti. Belediye başkanlığına aday gösterilmeyince 2019 yılı Mayıs ayında yeniden ANET A.Ş. genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak atandığını belirtti.

Kocagöz, görev yaptığı süre zarfında teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını ve yönetim kurulu üyeleri olarak teleferik konusunda herhangi bir sıkıntı olmaması için sürekli çalıştıklarını ifade etti. Kocagöz, kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlarla ilgili hiçbir bilgisi olmadığını, teleferiğin kendisinden önceki genel müdür döneminde faaliyete alındığını belirtti.

Kocagöz, kendisinin herhangi bir sorumluluğu varsa, kendisi dışında sorumluluğa gidecek dört kişi daha olduğunu belirtti. Kendisinin tek sorumlu gibi gösterildiğini, bilgi alınacak diye adliyeye geldiğini ve böyle bir taleple karşılaşacağını düşünmediğini ifade etti.

Kocagöz, ön bilirkişi raporunda cıvatalarla ilgili hususların yazıldığını ve bilirkişi raporunun hatalı olduğunu belirtti. Kocagöz, söz konusu teleferikle ilgili bakımlar ve cıvatalar, direklerin bakımı ve buna benzer tadilat onarımın yapıldığına dair bilgi ve belgeleri avukatının sunacağını belirtti.

Kocagöz, görev yaptığı süre zarfında rutin bakımların ve ağır bakımların eksiksiz yapıldığını, bu bilgilerin ANET A.Ş. Yönetim Kurulu’na Mega Tower isimli şirket tarafından sunulduğunu belirtti. Raporların düzenli olarak çift heyet tarafından kontrol edildiğini belirten Kocagöz, kendisinin suçsuz olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.