,, ,

Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut :Tüketici gerçekten zor durumda, üretici de zor durumda dedi.

Gündem 05.04.2022 - 15:26, Güncelleme: 05.04.2022 - 15:26 4770+ kez okundu.
 

Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut :Tüketici gerçekten zor durumda, üretici de zor durumda dedi.

Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut :Tüketici gerçekten zor durumda, üretici de zor durumda dedi.
Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut, "Tüketici gerçekten zor durumda, üretici de zor durumda. Ben yaşayacağım kadar kazanmadıktan sonra nasıl üreteyim, hayatıma devam edeyim. Üretici gerçekten haklıdır ama üretici ile tüketiciyi dengelemek devletin bizi yönetenlerin görevi. Devletimiz sağ olsun her şeye çare buluyor bize de bulması lazım" dedi.  Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut, artan girdi maliyetleri nedeniyle üretici ve tüketicinin yaşadığı sıkıntıları ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.  "YEMİN EDERİM SÜTÜN MALİYETİ 6 LİRA"  Bir litre sütün üreticiye maliyetinin 6 liranın üzerinde olduğunu aktaran Baykut, şunları söyledi:  "Pahalı üretmemizin tek sebebi maliyet. Bunu her zaman söylüyorum, biz bir liraya sütü vermeye hazırız ama 70 kuruşa yemi alabilmeliyiz. Yani bir kilo süt satarak 1,5 kilo yem alabilmeliyiz. Trakya hayvancılığı genellikle fabrika yemine bağlıyız. Bugün arpanın kilosu 4,7 lira, buğdayın kilosu 5,5 lira. Yem fiyatları inanılmaz artıyor. 1 Nisan’dan itibaren üreticiye 5,7 lira ödeyeceğiz. Yemin ederim sütün maliyeti 6 lira. Ulusal Süt Konseyi’nin sitesine girin bakın orada da yemin maliyeti 6 lirayı geçti. Nasıl 6 liraya ürettiğin sütü 5,7 liraya satıyorsun? Aracılardan dolayı da tüketici pahalıya yiyor.  "ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ DENGELEMEK DEVLETİN BİZİ YÖNETENLERİN GÖREVİ"  Genel başkanımızın da önerdiği bir sistem var, eşel mobil sistemi. Nedir eşel mobil sistemi, yem fiyatı arttı, süt fiyatı da artsın. Yem fiyatı düştü, süt fiyatı da düşsün. Biz fazla kazanmak da istemiyoruz. Onun için tüketici gerçekten zor durumda, üretici de zor durumda. Ben yaşayacağım kadar kazanmadıktan sonra nasıl üreteyim, hayatıma devam edeyim. Üretici gerçekten haklıdır ama üretici ile tüketiciyi dengelemek devletin bizi yönetenlerin görevi. Devletimiz sağ olsun her şeye çare buluyor bize de bulması lazım. Bir lira destek verdiler. Destekler bir lira değil en az 2 lira olmalı ki çiftçinin eline en 7,5- 8 lira geçmesi lazım. Yem fiyatları düştü mü süt fiyatlarını düşürün biz razıyız.  "SONUNA KADAR ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ. YETER Kİ KARNIMIZ DOYSUN"  Bir aylık süt fiyatı belirlendi, 30 Nisan’da sütün fiyatının ne olacağını bilemiyoruz. Ne olacak ne gidecek bilemiyoruz. Onun için bir belirsizlik var. Ben önümü görmeliyim ki üretime devam edeyim. Biz insanımızı seviyoruz. Biz üretmek istiyoruz. Sonuna kadar üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki karnımız doysun, çoluğumuz çocuğumuz beslensin."  HABER:FERHAT AKGÜN  GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ  * Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut 
Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut :Tüketici gerçekten zor durumda, üretici de zor durumda dedi.

Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut, "Tüketici gerçekten zor durumda, üretici de zor durumda. Ben yaşayacağım kadar kazanmadıktan sonra nasıl üreteyim, hayatıma devam edeyim. Üretici gerçekten haklıdır ama üretici ile tüketiciyi dengelemek devletin bizi yönetenlerin görevi. Devletimiz sağ olsun her şeye çare buluyor bize de bulması lazım" dedi. 

Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut, artan girdi maliyetleri nedeniyle üretici ve tüketicinin yaşadığı sıkıntıları ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. 

"YEMİN EDERİM SÜTÜN MALİYETİ 6 LİRA" 

Bir litre sütün üreticiye maliyetinin 6 liranın üzerinde olduğunu aktaran Baykut, şunları söyledi: 

"Pahalı üretmemizin tek sebebi maliyet. Bunu her zaman söylüyorum, biz bir liraya sütü vermeye hazırız ama 70 kuruşa yemi alabilmeliyiz. Yani bir kilo süt satarak 1,5 kilo yem alabilmeliyiz. Trakya hayvancılığı genellikle fabrika yemine bağlıyız. Bugün arpanın kilosu 4,7 lira, buğdayın kilosu 5,5 lira. Yem fiyatları inanılmaz artıyor. 1 Nisan’dan itibaren üreticiye 5,7 lira ödeyeceğiz. Yemin ederim sütün maliyeti 6 lira. Ulusal Süt Konseyi’nin sitesine girin bakın orada da yemin maliyeti 6 lirayı geçti. Nasıl 6 liraya ürettiğin sütü 5,7 liraya satıyorsun? Aracılardan dolayı da tüketici pahalıya yiyor. 

"ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ DENGELEMEK DEVLETİN BİZİ YÖNETENLERİN GÖREVİ" 

Genel başkanımızın da önerdiği bir sistem var, eşel mobil sistemi. Nedir eşel mobil sistemi, yem fiyatı arttı, süt fiyatı da artsın. Yem fiyatı düştü, süt fiyatı da düşsün. Biz fazla kazanmak da istemiyoruz. Onun için tüketici gerçekten zor durumda, üretici de zor durumda. Ben yaşayacağım kadar kazanmadıktan sonra nasıl üreteyim, hayatıma devam edeyim. Üretici gerçekten haklıdır ama üretici ile tüketiciyi dengelemek devletin bizi yönetenlerin görevi. Devletimiz sağ olsun her şeye çare buluyor bize de bulması lazım. Bir lira destek verdiler. Destekler bir lira değil en az 2 lira olmalı ki çiftçinin eline en 7,5- 8 lira geçmesi lazım. Yem fiyatları düştü mü süt fiyatlarını düşürün biz razıyız. 

"SONUNA KADAR ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ. YETER Kİ KARNIMIZ DOYSUN" 

Bir aylık süt fiyatı belirlendi, 30 Nisan’da sütün fiyatının ne olacağını bilemiyoruz. Ne olacak ne gidecek bilemiyoruz. Onun için bir belirsizlik var. Ben önümü görmeliyim ki üretime devam edeyim. Biz insanımızı seviyoruz. Biz üretmek istiyoruz. Sonuna kadar üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki karnımız doysun, çoluğumuz çocuğumuz beslensin." 

HABER:FERHAT AKGÜN 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 

* Tekirdağ Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut 

Tekirdağ HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.