,, ,

Sümbül Efendi Türbesi nerede

Seyahat 01.08.2023 - 16:55, Güncelleme: 01.08.2023 - 16:55 21602+ kez okundu.
 

Sümbül Efendi Türbesi nerede

Sümbül Efendi Türbesi nerede
Sümbül Efendi Türbesi , İstanbul 'un Üsküdar ilçesinde yer almaktadır. Türbe, Üsküdar 'ın en eski mahallelerinden biri olan Çengelköy 'de, Çengelköy Mezarlığı içerisinde yer almaktadır. Sümbül Efendi , 16. yüzyılda yaşamış bir mutasavvıftır. Babası Şeyh Mehmed Efendi , annesi Fatma Hatun'dur. Sümbül Efendi , 1520 yılında İstanbul'da doğmuş ve 1589 yılında Üsküdar'da vefat etmiştir. Sümbül Efendi , ilk eğitimini babası Şeyh Mehmed Efendi 'den almıştır. Daha sonra, dönemin önemli ilim ve irfan adamlarından dersler almıştır. Sümbül Efendi , tasavvufa olan ilgisi nedeniyle, dönemin önemli şeyhlerinden Şeyh Yahya Efendi 'nin müridi olmuştur. Sümbül Efendi , Şeyh Yahya Efendi 'nin vefatından sonra, Çengelköy 'de bir tekke kurmuştur. Sümbül Efendi 'nin tekkesi, kısa sürede önemli bir eğitim ve kültür merkezi haline gelmiştir. Sümbül Efendi, Osmanlı Devleti 'nin önemli devlet adamları ve sanatçıları ile yakın ilişkiler içerisinde olmuştur. Sümbül Efendi 'nin müritleri arasında, Kanuni Sultan Süleyman 'ın kızı Mihrimah Sultan , Yavuz Sultan Selim 'in kızı Fatma Sultan ve III. Murad 'ın kızı Safiye Sultan yer almaktadır. Sümbül Efendi , 1589 yılında Üsküdar'da vefat etmiştir. Sümbül Efendi 'nin türbesi, Çengelköy Mezarlığı içerisinde yer almaktadır. Türbe, 17. yüzyılda inşa edilmiştir. Türbe, tek kubbeli ve kare planlıdır. Türbenin giriş kapısı, mermerdendir. Türbenin iç kısmı, ahşap kaplama ile kaplıdır. Türbede, Sümbül Efendi 'nin sandukası bulunmaktadır. Sümbül Efendi Türbesi, Üsküdar'ın önemli tarihi ve kültürel mekanlarından biridir. Türbe, her gün ziyaretçilere açıktır.
Sümbül Efendi Türbesi nerede

Sümbül Efendi Türbesi , İstanbul 'un Üsküdar ilçesinde yer almaktadır. Türbe, Üsküdar 'ın en eski mahallelerinden biri olan Çengelköy 'de, Çengelköy Mezarlığı içerisinde yer almaktadır.

Sümbül Efendi , 16. yüzyılda yaşamış bir mutasavvıftır. Babası Şeyh Mehmed Efendi , annesi Fatma Hatun'dur. Sümbül Efendi , 1520 yılında İstanbul'da doğmuş ve 1589 yılında Üsküdar'da vefat etmiştir.

Sümbül Efendi , ilk eğitimini babası Şeyh Mehmed Efendi 'den almıştır. Daha sonra, dönemin önemli ilim ve irfan adamlarından dersler almıştır. Sümbül Efendi , tasavvufa olan ilgisi nedeniyle, dönemin önemli şeyhlerinden Şeyh Yahya Efendi 'nin müridi olmuştur. Sümbül Efendi , Şeyh Yahya Efendi 'nin vefatından sonra, Çengelköy 'de bir tekke kurmuştur. Sümbül Efendi 'nin tekkesi, kısa sürede önemli bir eğitim ve kültür merkezi haline gelmiştir.

Sümbül Efendi, Osmanlı Devleti 'nin önemli devlet adamları ve sanatçıları ile yakın ilişkiler içerisinde olmuştur. Sümbül Efendi 'nin müritleri arasında, Kanuni Sultan Süleyman 'ın kızı Mihrimah Sultan , Yavuz Sultan Selim 'in kızı Fatma Sultan ve III. Murad 'ın kızı Safiye Sultan yer almaktadır.

Sümbül Efendi , 1589 yılında Üsküdar'da vefat etmiştir. Sümbül Efendi 'nin türbesi, Çengelköy Mezarlığı içerisinde yer almaktadır. Türbe, 17. yüzyılda inşa edilmiştir. Türbe, tek kubbeli ve kare planlıdır. Türbenin giriş kapısı, mermerdendir. Türbenin iç kısmı, ahşap kaplama ile kaplıdır. Türbede, Sümbül Efendi 'nin sandukası bulunmaktadır.

Sümbül Efendi Türbesi, Üsküdar'ın önemli tarihi ve kültürel mekanlarından biridir. Türbe, her gün ziyaretçilere açıktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.