,, ,

Sorumluluk Sınavı Nedir? Sorumluluk Sınavı Dersleri Neler?

Eğitim 17.02.2024 - 17:46, Güncelleme: 17.02.2024 - 17:46 13540+ kez okundu.
 

Sorumluluk Sınavı Nedir? Sorumluluk Sınavı Dersleri Neler?

Sorumluluk sınavı, liselerde başarısız derslerin telafisi için düzenlenir. Tüm lise öğrencileri, belirlenen tarihlerde bu sınava girebilir
Sorumluluk sınavı , liselerde başarısız olunan derslerin telafi edilmesi için yapılan ek sınavlardır. Bu sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen tarihlerde okullarda düzenlenir. Sorumluluk sınavlarına, bir veya birden fazla dersten başarısız olan tüm lise öğrencileri girebilir. Sorumluluk Sınavı Dersleri: Sorumluluk sınavı, lisede okutulan tüm derslerden yapılabilir. En yaygın sorumluluk sınavı dersleri şunlardır: Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilimler Yabancı Dil Sorumluluk Sınavına Girme Şartları: Lisede öğrenci olmak Bir veya birden fazla dersten başarısız olmak Sorumluluk sınavı başvuru süresi içerisinde başvuruda bulunmak Sorumluluk Sınavı Puanlama: Sorumluluk sınavlarında 100 üzerinden puanlama sistemi kullanılır. Sorumluluk sınavından 50 ve üzeri puan alan öğrenciler dersten geçmiş sayılır.
Sorumluluk sınavı, liselerde başarısız derslerin telafisi için düzenlenir. Tüm lise öğrencileri, belirlenen tarihlerde bu sınava girebilir

Sorumluluk sınavı , liselerde başarısız olunan derslerin telafi edilmesi için yapılan ek sınavlardır. Bu sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen tarihlerde okullarda düzenlenir. Sorumluluk sınavlarına, bir veya birden fazla dersten başarısız olan tüm lise öğrencileri girebilir.

Sorumluluk Sınavı Dersleri:

Sorumluluk sınavı, lisede okutulan tüm derslerden yapılabilir. En yaygın sorumluluk sınavı dersleri şunlardır:

  • Türkçe
  • Matematik
  • Fen Bilimleri
  • Sosyal Bilimler
  • Yabancı Dil

Sorumluluk Sınavına Girme Şartları:

  • Lisede öğrenci olmak
  • Bir veya birden fazla dersten başarısız olmak
  • Sorumluluk sınavı başvuru süresi içerisinde başvuruda bulunmak

Sorumluluk Sınavı Puanlama:

Sorumluluk sınavlarında 100 üzerinden puanlama sistemi kullanılır. Sorumluluk sınavından 50 ve üzeri puan alan öğrenciler dersten geçmiş sayılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.