,, ,

Sol Ayağım Basım Yeri ve Tarihi

Kitap 17.06.2023 - 14:02, Güncelleme: 17.06.2023 - 14:02 25169+ kez okundu.
 

Sol Ayağım Basım Yeri ve Tarihi

Sol Ayağım Kitabının Konusu Nedir, Karakterleri Kimlerdir? Sol Ayağım Kitap Özeti
Sol Ayağım , beyin felci geçiren İrlandalı yazar, ressam ve şair Christy Brown ’un 1954’te kaleme aldığı otobiyografisidir. Kitap , yazarın sol ayağıyla kalem tutmayı, konuşamamanın verdiği acizlikleri ve annesiyle babasının yardımıyla tekrar hayata ümitlendirilmesini ve buna yardımcı olan insanları anlatmaktadır. Kitabın başlıca karakterleri şunlardır: Christy: Kitabın ana kahramanı ve yazarıdır. Beyin felci sebebiyle vücudunda sadece sol ayak parmaklarını kullanabilen engelli bir çocuktur. Hayatını sol ayağıyla yazarak, resim yaparak ve şarkı söyleyerek sürdürmeye çalışır. Ailesi ve doktoru ona destek olur. Bayan Brown: Christy’nin annesidir. Christy’e en iyi şekilde bakan, onun için çabalayan ve ona harfleri öğreten kişidir. Christy’nin ilk yazdığı kelime "Anne"dir. Bay Brown: Christy’nin babasıdır. Christy’ye karşı sevgi dolu ama sert bir tavır sergiler. Onun iyileşmesi için elinden geleni yapar. Tony, Jim ve Paddy: Christy’nin kardeşleridir. Christy’ye oyuncak bebek arabası alarak onun dışarı çıkmasını sağlarlar. Onunla oyun oynarlar ve ona arkadaşlık ederler. Mona ve Lily: Christy’nin kız kardeşleridir. Christy’ye karşı ilgili ve şefkatli davranırlar. Onunla konuşurlar ve ona moral verirler. Doktor Cole: Christy’nin doktorudur. Christy’ye fizik tedavi uygular ve ona kitap yazmayı öğretir. Onun için bir yardım gecesi düzenler ve kitabının ilk iki bölümünü sahnede okur.   Christy Brown, beyin felci ile doğmuş ve sadece sol ayağını kullanabilen bir çocuktur. Hayatı boyunca ailesi, doktoru ve arkadaşları tarafından desteklenen Christy, sol ayağıyla yazmayı, resim yapmayı ve kitap yazmayı öğrenir. Kitap, onun hayatındaki zorlukları, başarıları, aşkları ve hayalleri anlatır. Kitap, Christy’nin kendi yaşam öyküsünü sol ayağıyla yazdığı bir otobiyografi niteliğindedir. Kitap, insanın azminin, iradesinin ve yaratıcılığının neler başarabileceğini gösteren ilham verici bir eserdir.      
Sol Ayağım Kitabının Konusu Nedir, Karakterleri Kimlerdir? Sol Ayağım Kitap Özeti

Sol Ayağım , beyin felci geçiren İrlandalı yazar, ressam ve şair Christy Brown ’un 1954’te kaleme aldığı otobiyografisidir. Kitap , yazarın sol ayağıyla kalem tutmayı, konuşamamanın verdiği acizlikleri ve annesiyle babasının yardımıyla tekrar hayata ümitlendirilmesini ve buna yardımcı olan insanları anlatmaktadır.

Kitabın başlıca karakterleri şunlardır:

Christy: Kitabın ana kahramanı ve yazarıdır. Beyin felci sebebiyle vücudunda sadece sol ayak parmaklarını kullanabilen engelli bir çocuktur. Hayatını sol ayağıyla yazarak, resim yaparak ve şarkı söyleyerek sürdürmeye çalışır. Ailesi ve doktoru ona destek olur.
Bayan Brown: Christy’nin annesidir. Christy’e en iyi şekilde bakan, onun için çabalayan ve ona harfleri öğreten kişidir. Christy’nin ilk yazdığı kelime "Anne"dir.
Bay Brown: Christy’nin babasıdır. Christy’ye karşı sevgi dolu ama sert bir tavır sergiler. Onun iyileşmesi için elinden geleni yapar.
Tony, Jim ve Paddy: Christy’nin kardeşleridir. Christy’ye oyuncak bebek arabası alarak onun dışarı çıkmasını sağlarlar. Onunla oyun oynarlar ve ona arkadaşlık ederler.
Mona ve Lily: Christy’nin kız kardeşleridir. Christy’ye karşı ilgili ve şefkatli davranırlar. Onunla konuşurlar ve ona moral verirler.
Doktor Cole: Christy’nin doktorudur. Christy’ye fizik tedavi uygular ve ona kitap yazmayı öğretir. Onun için bir yardım gecesi düzenler ve kitabının ilk iki bölümünü sahnede okur.

 

Christy Brown, beyin felci ile doğmuş ve sadece sol ayağını kullanabilen bir çocuktur. Hayatı boyunca ailesi, doktoru ve arkadaşları tarafından desteklenen Christy, sol ayağıyla yazmayı, resim yapmayı ve kitap yazmayı öğrenir. Kitap, onun hayatındaki zorlukları, başarıları, aşkları ve hayalleri anlatır. Kitap, Christy’nin kendi yaşam öyküsünü sol ayağıyla yazdığı bir otobiyografi niteliğindedir. Kitap, insanın azminin, iradesinin ve yaratıcılığının neler başarabileceğini gösteren ilham verici bir eserdir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.