,, ,

Sivaslı kasap Gelen Müşteri Geri Gidiyor. Fiyat Sorup Geri Gidiyor

Gündem 28.03.2022 - 15:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:02 4020+ kez okundu.
 

Sivaslı kasap Gelen Müşteri Geri Gidiyor. Fiyat Sorup Geri Gidiyor

Sivaslı kasap Abdullah Kılıç, “Esnafın, zamlardan sonra durumu hiç iyi değil. Gelen müşteri geri gidiyor. Fiyatını soruyor gidiyor. Yarım kilo, 250 gram alan alıyor, alamayan zaten alamıyor. Çok pahalandı fiyatlar" dedi.
Sivaslı kasaplar, et zamlarının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Kasap Ertuğrul Yazıcı, "2 kilo kıyma alacak vatandaş, 1 kilo tercih ediyor yarım kilo tercih ediyor. İster istemez tabii ki fiyatların bu ciddi artışı, insanların alım gücünü de etkiliyor, talebi de etkiliyor. Elbette ki kasapların satışı da düşüyor" dedi. Sivas’ta kasaplık yapan Abdullah Kılıç, "Esnafın zamlardan sonra durumu hiç iyi değil. Gelen müşteri geri gidiyor. Fiyatını soruyor gidiyor, fiyatını soruyor gidiyor. Yarım kilo, 250 gram alan alıyor, almayan zaten alamıyor. Çok pahalandı fiyatlar. Et Balık Kurumu (Et ve Süt Kurumu) ile karşılaştırırsak, Et Balık Kurumu (Et ve Süt Kurumu) hazır kıyma satıyor, bize hazır kıyma yasak biz satamıyoruz. Onlar 85’e satıyor biz 100’e satıyoruz. Ama onlar hazır kıyma satıyor. Hazır kıymayı serbest etsinler biz de satalım o fiyata. İçine ne kattıkları bile belli değil" dedi. "KAR MARJIMIZDAN FERAGAT EDİYORUZ" Kasap Ertuğrul Yazıcı ise şunları söyledi; "Şu anki dönemde biz işletmeci olarak, sattığımız ürünün kâr marjından memnun değiliz çünkü maliyet giderlerimiz arttı. Ürünün kesim fiyatı arttığı için mecburen bizler de fiyatları artırıyoruz ama artırırken de insanların tepkisini çekmemek adına ne yapıyoruz kâr marjımızdan feragat ediyoruz. Yani yüzde 10 olan kâr marjımız son dönemde yüzde 4’lere 5’lere kadar düştü bu da gerçekten de hem bu sektörde uğraşan hem tüketici olsun hem pazarlamacısı olsun tüm insanları derinden etkiliyor. 6 ay öncesine kadar düşünürsek, insanların alım gücü daha yüksekti. İşte şu an örneğin 2 kilo kıyma alacak vatandaş, 1 kilo tercih ediyor yarım kilo tercih ediyor. İster istemez tabii ki fiyatların bu ciddi artışı, insanların alım gücünü de etkiliyor, talebi de etkiliyor. Elbette ki kasapların satışı da düşüyor."
Sivaslı kasap Abdullah Kılıç, “Esnafın, zamlardan sonra durumu hiç iyi değil. Gelen müşteri geri gidiyor. Fiyatını soruyor gidiyor. Yarım kilo, 250 gram alan alıyor, alamayan zaten alamıyor. Çok pahalandı fiyatlar" dedi.

Sivaslı kasaplar, et zamlarının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Kasap Ertuğrul Yazıcı, "2 kilo kıyma alacak vatandaş, 1 kilo tercih ediyor yarım kilo tercih ediyor. İster istemez tabii ki fiyatların bu ciddi artışı, insanların alım gücünü de etkiliyor, talebi de etkiliyor. Elbette ki kasapların satışı da düşüyor" dedi.

Sivas’ta kasaplık yapan Abdullah Kılıç, "Esnafın zamlardan sonra durumu hiç iyi değil. Gelen müşteri geri gidiyor. Fiyatını soruyor gidiyor, fiyatını soruyor gidiyor. Yarım kilo, 250 gram alan alıyor, almayan zaten alamıyor. Çok pahalandı fiyatlar. Et Balık Kurumu (Et ve Süt Kurumu) ile karşılaştırırsak, Et Balık Kurumu (Et ve Süt Kurumu) hazır kıyma satıyor, bize hazır kıyma yasak biz satamıyoruz. Onlar 85’e satıyor biz 100’e satıyoruz. Ama onlar hazır kıyma satıyor. Hazır kıymayı serbest etsinler biz de satalım o fiyata. İçine ne kattıkları bile belli değil" dedi.

"KAR MARJIMIZDAN FERAGAT EDİYORUZ"

Kasap Ertuğrul Yazıcı ise şunları söyledi;

"Şu anki dönemde biz işletmeci olarak, sattığımız ürünün kâr marjından memnun değiliz çünkü maliyet giderlerimiz arttı. Ürünün kesim fiyatı arttığı için mecburen bizler de fiyatları artırıyoruz ama artırırken de insanların tepkisini çekmemek adına ne yapıyoruz kâr marjımızdan feragat ediyoruz. Yani yüzde 10 olan kâr marjımız son dönemde yüzde 4’lere 5’lere kadar düştü bu da gerçekten de hem bu sektörde uğraşan hem tüketici olsun hem pazarlamacısı olsun tüm insanları derinden etkiliyor. 6 ay öncesine kadar düşünürsek, insanların alım gücü daha yüksekti. İşte şu an örneğin 2 kilo kıyma alacak vatandaş, 1 kilo tercih ediyor yarım kilo tercih ediyor. İster istemez tabii ki fiyatların bu ciddi artışı, insanların alım gücünü de etkiliyor, talebi de etkiliyor. Elbette ki kasapların satışı da düşüyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.