,, ,

Şiddet Gördüğü Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Kadına 17,5 Yıl Hapis Cezası Verildi

Gündem 08.09.2022 - 15:54, Güncelleme: 08.09.2022 - 15:54 5078+ kez okundu.
 

Şiddet Gördüğü Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Kadına 17,5 Yıl Hapis Cezası Verildi

İstanbul Eyüpsultan'da şiddet gördüğü, boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nuran Özdemir’e “haksız tahrik altında eşini kasten öldürme” suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
İstanbul Eyüpsultan 'da şiddet gördüğü, boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nuran Özdemir ’e “haksız tahrik altında eşini kasten öldürme” suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Boşanma aşamasındaki eşi Ahmet Özdemir’i 22 Eylül 2021 tarihinde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında, “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istenen Nuran Özdemir’in yargılandığı davanın karar duruşması bugün İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu yargılanan Nuran Özdemir getirildi. Mahkemede, maktul Ahmet Özdemir’in annesi Sevgi Özdemir, kardeşleri ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemede kendisine söz verilen şikayetçilerden Sevgi Özdemir, “Oğlumu kasten öldürmüştür. Çocuğumu çağırdı. Kapının ağzında bekledi, bıçağı vurdu, öldürdü. Şikayetçiyim" dedi. Diğer şikayetçiler de Nuran Özdemir’in cezalandırılmasını talep ettiler. “EŞİMİ ÖLDÜRMEK GİBİ BİR NİYETİM YOKTU” Karardan önceki son savunması sorulan Nuran Özdemir ise şunları söyledi: “Ben onu bilerek, isteyerek öldürmedim. Asla eşimi öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Planlı bir cinayet kastım da yoktu, anlık gelişti. Bıçağı savurduğumda dahi eşime denk geldiğini düşünemedim. Boşluğa denk geldiğini düşündüm. Yemin ederim ki doğru söylüyorum. Kasten öldürmedim, ölmesini de istemedim. Çocuklarımın babasıydı. Suçu kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum. Ben suçlu değilim.” Son sözü sorulan Özdemir, “Gerçekten öldürmek istemedim. Öyle bir niyetim yoktu. Planlı bir şekilde olmadı. Beraatimi ve tahliyemi isterim” dedi. “MAKTUL SANIĞA GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR VAZİYETTE SALDIRINCA, SANIK KENDİSİNİ BIRAKMASI İÇİN YALVARMIŞ” Sanık Özdemir’in avukatı Harun Gözübüyük ise savunmasında, "Maktul gecenin 12'sinde alkollü bir vaziyette müvekkilimin evine gelmiştir. Hakaret etmiştir. Maktul saldırgan bir hal içerisindedir. Sanık, komşular rahatsız olmasın diye onu içeriye almıştır. İyi niyetlidir. Maktul sanığa gözü dönmüş bir vaziyette saldırınca sanık kendisini bırakması için yalvarmış. Maktul ‘Seni öldüreceğim’ diye saldırısına devam etmiştir. O anda anlık olarak bıçaklama gerçekleşmiştir. Öldürme kastı yoktur. Arkası dönük vaziyette hedef gözetmemiştir. Olaydan hemen sonra müdahale etmiş, pansuman yapmıştır. Olay meşru müdafaa kapsamındadır. Ayrıca tahliyesine karar verilsin” dedi. 17 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ Kararını açıklayan mahkeme, Nuran Özdemir'in 'eşe karşı kasten öldürme' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Eylemin haksız tahrik altında işlendiğini kabul eden heyet, cezayı 21 yıla indirdi. Sanığın pişmanlığını gösteren davranışlar ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan mahkeme, cezayı 17 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Ceza miktarı dikkate alınarak erteleme yapılmadı. Sanık Nuran Özdemir'in tutukluluk halinin de devamına karar verildi. Kararın açıklanmasının ardından sanık Nuran Özdemir, “Ben bu cezayı kabul etmiyorum” dedi. Haber : FAHRETTİN ÖZTÜRK  
İstanbul Eyüpsultan'da şiddet gördüğü, boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nuran Özdemir’e “haksız tahrik altında eşini kasten öldürme” suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İstanbul Eyüpsultan 'da şiddet gördüğü, boşanma aşamasındaki eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nuran Özdemir ’e “haksız tahrik altında eşini kasten öldürme” suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Boşanma aşamasındaki eşi Ahmet Özdemir’i 22 Eylül 2021 tarihinde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında, “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istenen Nuran Özdemir’in yargılandığı davanın karar duruşması bugün İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu yargılanan Nuran Özdemir getirildi. Mahkemede, maktul Ahmet Özdemir’in annesi Sevgi Özdemir, kardeşleri ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkemede kendisine söz verilen şikayetçilerden Sevgi Özdemir, “Oğlumu kasten öldürmüştür. Çocuğumu çağırdı. Kapının ağzında bekledi, bıçağı vurdu, öldürdü. Şikayetçiyim" dedi. Diğer şikayetçiler de Nuran Özdemir’in cezalandırılmasını talep ettiler.

“EŞİMİ ÖLDÜRMEK GİBİ BİR NİYETİM YOKTU”

Karardan önceki son savunması sorulan Nuran Özdemir ise şunları söyledi:

“Ben onu bilerek, isteyerek öldürmedim. Asla eşimi öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Planlı bir cinayet kastım da yoktu, anlık gelişti. Bıçağı savurduğumda dahi eşime denk geldiğini düşünemedim. Boşluğa denk geldiğini düşündüm. Yemin ederim ki doğru söylüyorum. Kasten öldürmedim, ölmesini de istemedim. Çocuklarımın babasıydı. Suçu kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum. Ben suçlu değilim.”

Son sözü sorulan Özdemir, “Gerçekten öldürmek istemedim. Öyle bir niyetim yoktu. Planlı bir şekilde olmadı. Beraatimi ve tahliyemi isterim” dedi.

“MAKTUL SANIĞA GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR VAZİYETTE SALDIRINCA, SANIK KENDİSİNİ BIRAKMASI İÇİN YALVARMIŞ”

Sanık Özdemir’in avukatı Harun Gözübüyük ise savunmasında, "Maktul gecenin 12'sinde alkollü bir vaziyette müvekkilimin evine gelmiştir. Hakaret etmiştir. Maktul saldırgan bir hal içerisindedir. Sanık, komşular rahatsız olmasın diye onu içeriye almıştır. İyi niyetlidir. Maktul sanığa gözü dönmüş bir vaziyette saldırınca sanık kendisini bırakması için yalvarmış. Maktul ‘Seni öldüreceğim’ diye saldırısına devam etmiştir. O anda anlık olarak bıçaklama gerçekleşmiştir. Öldürme kastı yoktur. Arkası dönük vaziyette hedef gözetmemiştir. Olaydan hemen sonra müdahale etmiş, pansuman yapmıştır. Olay meşru müdafaa kapsamındadır. Ayrıca tahliyesine karar verilsin” dedi.

17 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, Nuran Özdemir'in 'eşe karşı kasten öldürme' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Eylemin haksız tahrik altında işlendiğini kabul eden heyet, cezayı 21 yıla indirdi. Sanığın pişmanlığını gösteren davranışlar ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan mahkeme, cezayı 17 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Ceza miktarı dikkate alınarak erteleme yapılmadı. Sanık Nuran Özdemir'in tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

Kararın açıklanmasının ardından sanık Nuran Özdemir, “Ben bu cezayı kabul etmiyorum” dedi.

Haber : FAHRETTİN ÖZTÜRK

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.