,, ,

Sela Nedir, Nasıl Okunur? Sela'nın Türkçe Ve Arapça Okunuşu Ve Anlamı Sela sözleri!

Gündem 08.09.2023 - 10:56, Güncelleme: 08.09.2023 - 10:56 2909+ kez okundu.
 

Sela Nedir, Nasıl Okunur? Sela'nın Türkçe Ve Arapça Okunuşu Ve Anlamı Sela sözleri!

Sela Nedir, Nasıl Okunur? Sela'nın Türkçe Ve Arapça Okunuşu Ve Anlamı Sela sözleri!
Sela Arapça bir kelime olup “dua” anlamına gelir. Sela, özellikle Cuma namazından önce, cenaze namazından önce, kandillerde ve bazı özel durumlarda okunan bir salavat çeşididir. Sela Peygamber Efendimiz’e (sav) saygı ve sevgi göstermek, ona rahmet dilemek ve onun şefaatini istemek için okunur. Sela ’nın Arapça okunuşu şöyledir: Es-Selatü ves-selam-ü aleyk, Aleyke ya-seyyidina ya Rasullallah, Es Selatü ves-selamu aleyk, Aleyke ya-seyyidina ya habiballah. Es-Selatü vesselamu aleyk. Aleyke yaseyyidel evvelina vel ahirin (vel hamdülillahirabbil alemin) Sela’nın Türkçe anlamı ise şöyledir: Ey Allah’ın Resulü, salat ve selam sana olsun! Ey Allah’ın Habibi, salat ve selam sana olsun! Ey Allah’ın Arşının Nuru, salat ve selam sana olsun! Ey yaratılmışların hayırlısı, salat ve selam sana olsun! Ey önce gelenlerin ve sonra gelenlerin efendisi, salat ve selam sana olsun! (Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a olsun!) Sela’nın dini hükmü ise farz veya vacip değil, sünnettir. Peygamberimiz’in (sav) döneminde sela okunduğuna dair bir kaynak bulunmamaktadır. Ancak ölüm haberini duyurmak veya Cuma namazını hatırlatmak gibi amaçlarla sela vermek caizdir.
Sela Nedir, Nasıl Okunur? Sela'nın Türkçe Ve Arapça Okunuşu Ve Anlamı Sela sözleri!

Sela Arapça bir kelime olup “dua” anlamına gelir. Sela, özellikle Cuma namazından önce, cenaze namazından önce, kandillerde ve bazı özel durumlarda okunan bir salavat çeşididir. Sela Peygamber Efendimiz’e (sav) saygı ve sevgi göstermek, ona rahmet dilemek ve onun şefaatini istemek için okunur.

Sela ’nın Arapça okunuşu şöyledir:

Es-Selatü ves-selam-ü aleyk, Aleyke ya-seyyidina ya Rasullallah,

Es Selatü ves-selamu aleyk, Aleyke ya-seyyidina ya habiballah.

Es-Selatü vesselamu aleyk. Aleyke yaseyyidel evvelina vel ahirin (vel hamdülillahirabbil alemin)

Sela’nın Türkçe anlamı ise şöyledir:

Ey Allah’ın Resulü, salat ve selam sana olsun!

Ey Allah’ın Habibi, salat ve selam sana olsun!

Ey Allah’ın Arşının Nuru, salat ve selam sana olsun!

Ey yaratılmışların hayırlısı, salat ve selam sana olsun!

Ey önce gelenlerin ve sonra gelenlerin efendisi, salat ve selam sana olsun! (Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a olsun!)

Sela’nın dini hükmü ise farz veya vacip değil, sünnettir. Peygamberimiz’in (sav) döneminde sela okunduğuna dair bir kaynak bulunmamaktadır. Ancak ölüm haberini duyurmak veya Cuma namazını hatırlatmak gibi amaçlarla sela vermek caizdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.