,, ,

Savcı Sayan Kimdir?

Kimdir 09.09.2023 - 16:34, Güncelleme: 09.09.2023 - 16:34 4317+ kez okundu.
 

Savcı Sayan Kimdir?

Savcı Sayan Kimdir?
Savcı Sayan 1971 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğan bir Türk siyasetçi ve eski Ağrı belediye başkanıdır. Kürt kökenli olan Savcı Sayan 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini farklı şehirlerde tamamlamıştır. Bilkent Üniversitesi’nde siyaset bilimi okumuş ve Galatasaray Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır. Siyasete 1996 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başlayan Savcı Sayan ilçe ve il gençlik kollarında, genel merkez gençlik kollarında ve il başkanlığında görev almıştır. 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde CHP’den Tutak belediye başkan adayı olmuştur. Deniz Baykal’a yakın bir isim olarak bilinen Savcı Sayan 2012 yılında parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle CHP’den ihraç edilmiştir. 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Savcı Sayan 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) katılmış ve İzmir’den milletvekili adayı olmuştur ancak seçilememiştir. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ağrı belediye başkan adayı olmuş ve seçilmiştir. Belediye başkanlığı döneminde Ağrı’nın altyapısını, sosyal hizmetlerini ve kültürel faaliyetlerini geliştirmeye çalışmıştır. Savcı Sayan 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için Ağrı belediye başkanlığından istifa etmiştir. AK Parti İzmir milletvekili adayı olmuştur ancak seçilememiştir. Tarım ve inşaat sektörüyle de uğraşan Savcı Sayan evli ve bir çocuk babasıdır
Savcı Sayan Kimdir?

Savcı Sayan 1971 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğan bir Türk siyasetçi ve eski Ağrı belediye başkanıdır. Kürt kökenli olan Savcı Sayan 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini farklı şehirlerde tamamlamıştır. Bilkent Üniversitesi’nde siyaset bilimi okumuş ve Galatasaray Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır.

Siyasete 1996 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başlayan Savcı Sayan ilçe ve il gençlik kollarında, genel merkez gençlik kollarında ve il başkanlığında görev almıştır. 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde CHP’den Tutak belediye başkan adayı olmuştur. Deniz Baykal’a yakın bir isim olarak bilinen Savcı Sayan 2012 yılında parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle CHP’den ihraç edilmiştir.

2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Savcı Sayan 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) katılmış ve İzmir’den milletvekili adayı olmuştur ancak seçilememiştir. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ağrı belediye başkan adayı olmuş ve seçilmiştir. Belediye başkanlığı döneminde Ağrı’nın altyapısını, sosyal hizmetlerini ve kültürel faaliyetlerini geliştirmeye çalışmıştır.

Savcı Sayan 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için Ağrı belediye başkanlığından istifa etmiştir. AK Parti İzmir milletvekili adayı olmuştur ancak seçilememiştir. Tarım ve inşaat sektörüyle de uğraşan Savcı Sayan evli ve bir çocuk babasıdır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.