,, ,

Şanlıurfa “Kadın Muhtar” İstiyor!

Gündem 19.12.2023 - 09:12, Güncelleme: 19.12.2023 - 09:12 2679+ kez okundu.
 

Şanlıurfa “Kadın Muhtar” İstiyor!

20 Aralık’ta Şanlıurfa’da, kadın muhtar adaylarına yönelik kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek. 2024 seçimlerinde ilk kadın muhtarın seçilmesi hedefleniyor
Şanlıurfa ’da, 20 Aralık tarihinde Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ile Yerelden Kalkınma Derneği iş birliğinde kadın muhtar ve aza adayları için kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek.   Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca Şanlıurfa’dan bir tane bile kadın muhtar çıkmadı! 2024 yerel seçimlerinde Şanlıurfa’dan ilk defa kadın muhtar seçilmesi hedefleniyor. Çünkü, eşitliğe giden yol muhtarlıklardan geçiyor. Eşitlikçi ve kapsayıcı mahalleler için daha çok muhtar olmalı. Kadınlar demokrasinin beşiği olan muhtarlık kurumlarında ve tüm karar alma mekanizmalarında eşit temsil edilmeli. Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, nüfusun yarısını oluşturan kadınların yerel yönetimlere giriş kapısı olan muhtarlık kurumlarında eşit temsil edilmesini temel bir hak olarak değerlendiriyor, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için çalışmalarını kararlılıkla yürütüyor. 20 Aralık’ta gerçekleşecek bu eğitimde adaylaşma süreçleri ve strateji geliştirme, etkili iletişim ve sosyal medya kullanımı, afet yönetimi ve kentsel dirençlilik, Şanlıurfa’da yaşayan kadınların karşılaştığı sorunların analizi gibi önemli konularda bilgi ve deneyim paylaşımları olacak. Şanlıurfa’nın kadın muhtar ve aza adayları ile konuya ilgi duyan tüm kadınlar eğitime davetlidir!
20 Aralık’ta Şanlıurfa’da, kadın muhtar adaylarına yönelik kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek. 2024 seçimlerinde ilk kadın muhtarın seçilmesi hedefleniyor

Şanlıurfa ’da, 20 Aralık tarihinde Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ile Yerelden Kalkınma Derneği iş birliğinde kadın muhtar ve aza adayları için kapasite güçlendirme eğitimi düzenlenecek.

 

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca Şanlıurfa’dan bir tane bile kadın muhtar çıkmadı!

2024 yerel seçimlerinde Şanlıurfa’dan ilk defa kadın muhtar seçilmesi hedefleniyor. Çünkü, eşitliğe giden yol muhtarlıklardan geçiyor. Eşitlikçi ve kapsayıcı mahalleler için daha çok muhtar olmalı. Kadınlar demokrasinin beşiği olan muhtarlık kurumlarında ve tüm karar alma mekanizmalarında eşit temsil edilmeli.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı, nüfusun yarısını oluşturan kadınların yerel yönetimlere giriş kapısı olan muhtarlık kurumlarında eşit temsil edilmesini temel bir hak olarak değerlendiriyor, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için çalışmalarını kararlılıkla yürütüyor.

20 Aralık’ta gerçekleşecek bu eğitimde adaylaşma süreçleri ve strateji geliştirme, etkili iletişim ve sosyal medya kullanımı, afet yönetimi ve kentsel dirençlilik, Şanlıurfa’da yaşayan kadınların karşılaştığı sorunların analizi gibi önemli konularda bilgi ve deneyim paylaşımları olacak.

Şanlıurfa’nın kadın muhtar ve aza adayları ile konuya ilgi duyan tüm kadınlar eğitime davetlidir!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.