,, ,

Şahika Ercümen, Bahamalar'da 95 Metreye Dalarak Türkiye Rekoru Kırdı

Spor 01.08.2023 - 14:23, Güncelleme: 01.08.2023 - 14:23 12986+ kez okundu.
 

Şahika Ercümen, Bahamalar'da 95 Metreye Dalarak Türkiye Rekoru Kırdı

Şahika Ercümen, serbest dalışta dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu
Türkiye'nin serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen , Bahamalar 'da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası 'nda Türkiye rekoru kırdı. Şahika Ercümen , sabit ağırlık kategorisinde 95 metreye 2 dakika 55 saniyede dalarak Türkiye rekorunu kırmayı başardı. Bu dalış aynı zamanda Türkiye adına yapılan hem kadın hem erkeklerdeki en derin dalışı olarak tarihe geçti. Başarısını sosyal medya hesabından paylaşan Şahika Ercümen , "Bugün sabit ağırlık kategorisinde Türkiye rekoru kırmaktan gurur duyuyorum. Bu rekoru Türkiye'ye kazandırdığım için çok mutluyum" dedi. Şahika Ercümen , 2014 yılında 101 metreye 3 dakika 20 saniyede dalarak Türkiye'nin ilk serbest dalış dünya rekorunu kırmıştı. 2016 yılında ise 102 metreye 3 dakika 30 saniyede dalarak kendi rekorunu kırmıştı. Şahika Ercümen , serbest dalışta dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçmişti.
Şahika Ercümen, serbest dalışta dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu

Türkiye'nin serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen , Bahamalar 'da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası 'nda Türkiye rekoru kırdı.

Şahika Ercümen , sabit ağırlık kategorisinde 95 metreye 2 dakika 55 saniyede dalarak Türkiye rekorunu kırmayı başardı. Bu dalış aynı zamanda Türkiye adına yapılan hem kadın hem erkeklerdeki en derin dalışı olarak tarihe geçti.

Başarısını sosyal medya hesabından paylaşan Şahika Ercümen , "Bugün sabit ağırlık kategorisinde Türkiye rekoru kırmaktan gurur duyuyorum. Bu rekoru Türkiye'ye kazandırdığım için çok mutluyum" dedi.

Şahika Ercümen , 2014 yılında 101 metreye 3 dakika 20 saniyede dalarak Türkiye'nin ilk serbest dalış dünya rekorunu kırmıştı. 2016 yılında ise 102 metreye 3 dakika 30 saniyede dalarak kendi rekorunu kırmıştı.

Şahika Ercümen , serbest dalışta dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.