,, ,

Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Gündem 31.07.2023 - 16:31, Güncelleme: 31.07.2023 - 16:46 3070+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı son yolculuğuna uğurlandı

İslam tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, Eyüpsultan Camisi’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye siyaset, kültür ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı , İslam tarihine dair önemli çalışmalar kaleme alan bir akademisyen olarak hayatını kaybetti. Cenazesi, öğle vaktinde Eyüpsultan Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüpsultan Cami Haziresine defnedildi. Cenaze törenine katılanlar arasında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da vardı ve cenaze namazını kıldırdı. Cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Küçükaşçı ile nasıl tanıştığını anlatarak, Peygamber Efendimizin buyruğu doğrultusunda hayattayken onu Allah için sevdiğini söylediğini ve onun sünnetine uyduğunu ifade etti. Yerlikaya, Küçükaşçı'nın ismi zikredildiği her yerde ve geldiği her yerde kalpten bir sevgi olduğunu Rabbimizin de bildiğini belirterek onun yerinin doldurulamayacak bir insan olduğunu vurguladı. Ayrıca, Küçükaşçı'nın memleketi Konya'da da büyük bir üzüntü yaşandığını dile getirerek, onun hayatı boyunca imanlı bir şekilde yaşadığını ve Cenabı Allah'ın verdiği nimetleri en güzel şekilde icra etmeye çalıştığını ifade etti. Yerlikaya, Küçükaşçı'nın alim ve bilim insanı kimliğiyle yetiştirdiği öğrencilerle beraber örnek bir hayat bıraktığını vurguladı. Küçükaşçı'nın oğlu Mustafa Ziya Küçükaşçı da cenaze töreninde yaptığı konuşmada, babasının bir zamanlar rahmetli Haluk Dursun'un cenazesinde değerli bir insanın cenazesinin kalabalığından anlaşıldığını söylediğini hatırlatarak, Allah'a şükürler olsun ki böyle bir cenaze törenine sahip olduklarını ifade etti ve katılımcılara teşekkür etti. Eski Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Sezgin ise Küçükaşçı'nın alim ve bilim insanı olduğunu, Kur'an'ı yaşayan ve yaşatan bir kişi olduğunu belirtti. Onun sünnete uygun hareket ettiğini ve kimseyi üzmediğini, kırmadığını ve gücendirmeyen bir insandı. Sezgin, Küçükaşçı'nın gençlerin yetişmesine büyük katkı sağlayarak bir ekol oluşturduğunu ve uluslararası alanda atıf alan makaleler yazdığını ifade etti. Ayrıca onu bilim adamının ötesinde bir münevver ve aydın olarak tanımladı ve içinde bulunduğu milletin sıkıntılarına milli çözümler getirdiğini söyledi. Sezgin, onun açtığı yoldan gidilmesi temennisinde bulundu. Cenaze törenine çok sayıda önemli isim katıldı, aralarında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Pala , İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz , İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak , Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu , gazeteci yazar Murat Bardakçı , eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu , Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay , Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın , Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız , eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal , Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu gibi birçok siyaset, kültür ve sanat dünyasından isim yer aldı. Katılımın yüksek olduğu cenaze töreni duygusal bir atmosferde gerçekleşti.
İslam tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, Eyüpsultan Camisi’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye siyaset, kültür ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı , İslam tarihine dair önemli çalışmalar kaleme alan bir akademisyen olarak hayatını kaybetti. Cenazesi, öğle vaktinde Eyüpsultan Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüpsultan Cami Haziresine defnedildi. Cenaze törenine katılanlar arasında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da vardı ve cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Küçükaşçı ile nasıl tanıştığını anlatarak, Peygamber Efendimizin buyruğu doğrultusunda hayattayken onu Allah için sevdiğini söylediğini ve onun sünnetine uyduğunu ifade etti. Yerlikaya, Küçükaşçı'nın ismi zikredildiği her yerde ve geldiği her yerde kalpten bir sevgi olduğunu Rabbimizin de bildiğini belirterek onun yerinin doldurulamayacak bir insan olduğunu vurguladı. Ayrıca, Küçükaşçı'nın memleketi Konya'da da büyük bir üzüntü yaşandığını dile getirerek, onun hayatı boyunca imanlı bir şekilde yaşadığını ve Cenabı Allah'ın verdiği nimetleri en güzel şekilde icra etmeye çalıştığını ifade etti. Yerlikaya, Küçükaşçı'nın alim ve bilim insanı kimliğiyle yetiştirdiği öğrencilerle beraber örnek bir hayat bıraktığını vurguladı.

Küçükaşçı'nın oğlu Mustafa Ziya Küçükaşçı da cenaze töreninde yaptığı konuşmada, babasının bir zamanlar rahmetli Haluk Dursun'un cenazesinde değerli bir insanın cenazesinin kalabalığından anlaşıldığını söylediğini hatırlatarak, Allah'a şükürler olsun ki böyle bir cenaze törenine sahip olduklarını ifade etti ve katılımcılara teşekkür etti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Osman Sezgin ise Küçükaşçı'nın alim ve bilim insanı olduğunu, Kur'an'ı yaşayan ve yaşatan bir kişi olduğunu belirtti. Onun sünnete uygun hareket ettiğini ve kimseyi üzmediğini, kırmadığını ve gücendirmeyen bir insandı. Sezgin, Küçükaşçı'nın gençlerin yetişmesine büyük katkı sağlayarak bir ekol oluşturduğunu ve uluslararası alanda atıf alan makaleler yazdığını ifade etti. Ayrıca onu bilim adamının ötesinde bir münevver ve aydın olarak tanımladı ve içinde bulunduğu milletin sıkıntılarına milli çözümler getirdiğini söyledi. Sezgin, onun açtığı yoldan gidilmesi temennisinde bulundu.

Cenaze törenine çok sayıda önemli isim katıldı, aralarında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Pala , İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz , İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak , Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu , gazeteci yazar Murat Bardakçı , eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu , Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay , Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın , Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız , eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal , Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu gibi birçok siyaset, kültür ve sanat dünyasından isim yer aldı. Katılımın yüksek olduğu cenaze töreni duygusal bir atmosferde gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.