,, ,

Prof. Dr. Ayşe Elif Küpeli Antibiyotik Yan Etkilerine Dikkat

Sağlık 24.11.2023 - 16:14, Güncelleme: 24.11.2023 - 16:56 6811+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Ayşe Elif Küpeli Antibiyotik Yan Etkilerine Dikkat

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Elif Küpeli, antibiyotiklerin potansiyel yan etkilerine dikkat çekiyor.
Evde sağlık hizmetleri sunan Evine Yollar Doktoru Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Elif Küpeli , antibiyotiklerin potansiyel yan etkilerine dikkat çekti. Prof. Dr. Küpeli, antibiyotiklerin bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkili olduğunu ancak yan etkilerinin de olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Küpeli, antibiyotiklerin potansiyel yan etkilerini şu şekilde sıraladı: Gastrointestinal sorunlar (bulantı, kusma, ishal) Alerjik reaksiyonlar (cilt döküntüleri, kaşıntı, nefes darlığı) Baş ağrısı Karın ağrısı Yorgunluk Dilde renk değişiklikleri Prof. Dr. Küpeli, ayrıca bazı antibiyotiklerin kullanımının, sürekli kullanımda, süper enfeksiyon riskini artırabileceğini ve bağırsak mikrobiyotasını etkileyerek mantar enfeksiyonlarına neden olabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Küpeli, antibiyotiklerin mutlaka hekim tavsiyesi ile kullanılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Antibiyotiklerin gereksiz yere veya yanlış kullanımları, yan etkilerinin görülme riskini artırabilir ve hatta tedavinin başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle, antibiyotiklerin mutlaka hekim tavsiyesi ile kullanılması ve doktorun önerdiği şekilde kullanılması önemlidir."
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Elif Küpeli, antibiyotiklerin potansiyel yan etkilerine dikkat çekiyor.

Evde sağlık hizmetleri sunan Evine Yollar Doktoru Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Elif Küpeli , antibiyotiklerin potansiyel yan etkilerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Küpeli, antibiyotiklerin bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkili olduğunu ancak yan etkilerinin de olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Küpeli, antibiyotiklerin potansiyel yan etkilerini şu şekilde sıraladı:

  • Gastrointestinal sorunlar (bulantı, kusma, ishal)
  • Alerjik reaksiyonlar (cilt döküntüleri, kaşıntı, nefes darlığı)
  • Baş ağrısı
  • Karın ağrısı
  • Yorgunluk
  • Dilde renk değişiklikleri

Prof. Dr. Küpeli, ayrıca bazı antibiyotiklerin kullanımının, sürekli kullanımda, süper enfeksiyon riskini artırabileceğini ve bağırsak mikrobiyotasını etkileyerek mantar enfeksiyonlarına neden olabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Küpeli, antibiyotiklerin mutlaka hekim tavsiyesi ile kullanılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Antibiyotiklerin gereksiz yere veya yanlış kullanımları, yan etkilerinin görülme riskini artırabilir ve hatta tedavinin başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle, antibiyotiklerin mutlaka hekim tavsiyesi ile kullanılması ve doktorun önerdiği şekilde kullanılması önemlidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.