,, ,

Polonya’da casusluk şüphesi ile 45 Rus vatandaşının sınır dışı edilmesi isteniyor

Dünya 23.03.2022 - 20:47, Güncelleme: 23.03.2022 - 20:47 4123+ kez okundu.
 

Polonya’da casusluk şüphesi ile 45 Rus vatandaşının sınır dışı edilmesi isteniyor

Polonya’da casusluk şüphesi ile 45 Rus vatandaşının sınır dışı edilmesi isteniyor
Polonya'da diplomatik statüye sahip 45 Rus vatandaşının casusluk şüphesi ile sınır dışı edilmek istendiği bildirildi.  Polonya İç Güvenlik Ajansı (ISA), ülke güvenliği için bir tehlike olarak nitelediği Rus diplomatların, bir an önce sınır dışı edilmesi için Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulundu.  Polonya Güvenlik Sözcüsü Stanislaw Zaryn, konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu kişilerin Polonya'ya karşı istihbarat faaliyeti yürütmek için diplomatik statülerini kullandığını belirtti.  Zaryn, Rus diplomatların sınır dışı edilme kararının, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı dikkate alınarak" verildiğinin altını çizdi.  Öte yandan Rus gizli servisleri için casusluk yaptığından şüphelenilen bir Polonya vatandaşının da gözaltına alındığı kaydedildi. 17 Mart'ta gözaltına alınan ve Varşova Nüfus Dairesinde çalıştığı için şehir arşivlerine erişimi olan kişinin, "Polonya'nın iç ve dış güvenliği için tehdit oluşturan" faaliyetler yürüttüğünü not alındı. 
Polonya’da casusluk şüphesi ile 45 Rus vatandaşının sınır dışı edilmesi isteniyor

Polonya'da diplomatik statüye sahip 45 Rus vatandaşının casusluk şüphesi ile sınır dışı edilmek istendiği bildirildi. 

Polonya İç Güvenlik Ajansı (ISA), ülke güvenliği için bir tehlike olarak nitelediği Rus diplomatların, bir an önce sınır dışı edilmesi için Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulundu. 

Polonya Güvenlik Sözcüsü Stanislaw Zaryn, konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu kişilerin Polonya'ya karşı istihbarat faaliyeti yürütmek için diplomatik statülerini kullandığını belirtti. 

Zaryn, Rus diplomatların sınır dışı edilme kararının, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı dikkate alınarak" verildiğinin altını çizdi. 

Öte yandan Rus gizli servisleri için casusluk yaptığından şüphelenilen bir Polonya vatandaşının da gözaltına alındığı kaydedildi. 17 Mart'ta gözaltına alınan ve Varşova Nüfus Dairesinde çalıştığı için şehir arşivlerine erişimi olan kişinin, "Polonya'nın iç ve dış güvenliği için tehdit oluşturan" faaliyetler yürüttüğünü not alındı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.