,, ,

Pi'nin Yaşamı konusu nedir, gerçek hikaye mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları kimler, nerede ve nasıl çekildi?

Tv-Dünyası 15.06.2023 - 13:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 13:49 7362+ kez okundu.
 

Pi'nin Yaşamı konusu nedir, gerçek hikaye mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları kimler, nerede ve nasıl çekildi?

Pi'nin Yaşamı konusu nedir, gerçek hikaye mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları kimler, nerede ve nasıl çekildi?
" Pi'nin Yaşamı " ( Life of Pi ) Yann Martel'in aynı adlı romanından uyarlanan 2012 yapımı bir filmdir. Film, Ang Lee tarafından yönetilmiştir. " Pi'nin Yaşamı " gerçek bir hikayeye dayanmamaktadır, ancak fantastik ve hayalî unsurları içerir. Film, Hintli bir ailenin hayvanat bahçesi işlettiği Hindistan'da başlar. Ana karakter olan Pi, gemiyle Kanada'ya göç etmek üzereyken geminin batması sonucu sadece kendisiyle birlikte bir sırtlan, orangutan, zebra ve Bengal kaplanı Richard Parker 'ın olduğu bir can salına biner. Pi, hayatta kalmak için zorlu bir mücadele verirken Richard Parker ile hayatta kalma sürecinde tuhaf bir bağ kurar. " Pi'nin Yaşamı " filmi, çeşitli yerlerde çekilmiştir. Hindistan'da Puducherry, Munnar, Kerala ve Tamil Nadu gibi bölgelerde, Tayvan'da Kenting National Park'ta ve Meksika'da Tulum, Yucatan Yarımadası 'nda çekimler yapılmıştır. Filmin başrolünde Suraj Sharma yer almaktadır. Ayrıca, Pi'nin gençlik dönemini canlandıran Ayush Tandon, büyükanne rolünde Tabu ve diğer karakterleri oynayan Rafe Spall ve Gérard Depardieu gibi oyuncular da bulunmaktadır. Richard Parker'ın hareketlerini canlandırmak için ise CGI (bilgisayarla oluşturulmuş görüntü) kullanılmıştır. " Pi'nin Yaşamı " filmi, görsel efektleri, görsel anlatımı ve anlamsal derinliğiyle dikkat çeken bir yapımdır. Film, 2012 yılında gösterime girdi ve büyük beğeni topladı. Ayrıca, 2013 yılında En İyi Yönetmen ve En İyi Görsel Efektler dahil olmak üzere dört dalda Akademi Ödülü kazandı.
Pi'nin Yaşamı konusu nedir, gerçek hikaye mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları kimler, nerede ve nasıl çekildi?

" Pi'nin Yaşamı " ( Life of Pi ) Yann Martel'in aynı adlı romanından uyarlanan 2012 yapımı bir filmdir. Film, Ang Lee tarafından yönetilmiştir. " Pi'nin Yaşamı " gerçek bir hikayeye dayanmamaktadır, ancak fantastik ve hayalî unsurları içerir.

Film, Hintli bir ailenin hayvanat bahçesi işlettiği Hindistan'da başlar. Ana karakter olan Pi, gemiyle Kanada'ya göç etmek üzereyken geminin batması sonucu sadece kendisiyle birlikte bir sırtlan, orangutan, zebra ve Bengal kaplanı Richard Parker 'ın olduğu bir can salına biner. Pi, hayatta kalmak için zorlu bir mücadele verirken Richard Parker ile hayatta kalma sürecinde tuhaf bir bağ kurar.

" Pi'nin Yaşamı " filmi, çeşitli yerlerde çekilmiştir. Hindistan'da Puducherry, Munnar, Kerala ve Tamil Nadu gibi bölgelerde, Tayvan'da Kenting National Park'ta ve Meksika'da Tulum, Yucatan Yarımadası 'nda çekimler yapılmıştır.

Filmin başrolünde Suraj Sharma yer almaktadır. Ayrıca, Pi'nin gençlik dönemini canlandıran Ayush Tandon, büyükanne rolünde Tabu ve diğer karakterleri oynayan Rafe Spall ve Gérard Depardieu gibi oyuncular da bulunmaktadır. Richard Parker'ın hareketlerini canlandırmak için ise CGI (bilgisayarla oluşturulmuş görüntü) kullanılmıştır.

" Pi'nin Yaşamı " filmi, görsel efektleri, görsel anlatımı ve anlamsal derinliğiyle dikkat çeken bir yapımdır. Film, 2012 yılında gösterime girdi ve büyük beğeni topladı. Ayrıca, 2013 yılında En İyi Yönetmen ve En İyi Görsel Efektler dahil olmak üzere dört dalda Akademi Ödülü kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.