,, ,

Pınar Şeyhanlı: Şanlıurfa’da Bir İlk Olacak

Gündem 19.03.2024 - 10:07, Güncelleme: 20.03.2024 - 10:01 3925+ kez okundu.
 

Pınar Şeyhanlı: Şanlıurfa’da Bir İlk Olacak

Kadın muhtar adayı Pınar Şeyhanlı, Şanlıurfa’da değişim yaratmayı hedefliyor. Kendi evinde ve ailesinde merkez olduğunu, her işi yetiştirebildiğini ve iyi organize olabildiğini belirten Şeyhanlı, mahallede de daha iyi ve etkili bir şekilde yapabileceğine inanıyor
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , kadın muhtar adaylarına destek veriyor. Şanlıurfa ’nın Karaköprü ilçesi Doğukent mahallesi muhtar adayı olan Pınar Şeyhanlı , 25 yaşında, evli ve 3 çocuk annesi. İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra Harran Üniversitesi Yüksekokulu Elektrik Bölümü’nden mezun oldu. Şeyhanlı, muhtar adaylığına başvurma fikrinin arkadaş ortamında sürekli söylenen “parti kur sana oy verelim” ve “muhtar gibi kadınsın” benzeri söylemlerden doğduğunu belirtiyor. Kendini nasıl geliştirebileceğini düşünürken, neden olmasın dedi ve eşiyle paylaştı. Bu süreçte en büyük destekçisi eşi ve ailesi oldu. Kadın muhtar adayı olarak, zihinlerde oluşmuş muhtarlık modelini yıkmak istediğini ifade eden Şeyhanlı, muhtarlığın belirli bir yaşın üzerindeki erkeklerin yapacağı ve getirilerinden faydalanacağı bir iş olmadığını, gençlerin daha aktif ve faydalı olacağını düşünüyor. Kendi evinde ve ailesinde merkez olduğunu, her işi yetiştirebildiğini ve iyi organize olabildiğini belirten Şeyhanlı, mahallede de daha iyi ve etkili bir şekilde yapabileceğine inanıyor. Şeyhanlı’nın vaatleri arasında kadınlara sosyal alanlar açmak, kadın destek merkezinde bilgisayar kursu, dikiş nakış kursu, kuaför kursu gibi kendilerini geliştirebilecekleri, spor yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri bir alan açmak yer alıyor. Mahallenin sorunlarını, problemlerini minimize etmek için kaymakamlığa ve belediyeye projeler hazırladı. Trafik sorunu, pazar yeri sorunu, sağlık ocağı yetersizliği, okul eksikliği ve benzeri sorunları çözüme kavuşturmayı hedefliyor. Kadınların değer görmediği bir coğrafyada toplum baskısına maruz kaldığını, genç ve kadın olduğu için ağır eleştiriler aldığını belirten Şeyhanlı, eşit olmayan şartlarda adaylık sürecini yürütüyor. Şanlıurfa’da henüz bir kadın muhtar seçilmemiş olmasının sadece kadının sorunu değil, yaşadığı toplumun sorunu olduğunu düşünüyor. Siyasete ilgi duyan gençlerin ve kadınların geleceğe umutla bakacağı, şiddetin değil, başarının öznesi olduğu bir toplum için asla pes etmemeleri gerektiğini vurguluyor. Gücün size verilmediğini, sizin almanız gerektiğini belirtiyor.
Kadın muhtar adayı Pınar Şeyhanlı, Şanlıurfa’da değişim yaratmayı hedefliyor. Kendi evinde ve ailesinde merkez olduğunu, her işi yetiştirebildiğini ve iyi organize olabildiğini belirten Şeyhanlı, mahallede de daha iyi ve etkili bir şekilde yapabileceğine inanıyor

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , kadın muhtar adaylarına destek veriyor. Şanlıurfa ’nın Karaköprü ilçesi Doğukent mahallesi muhtar adayı olan Pınar Şeyhanlı , 25 yaşında, evli ve 3 çocuk annesi. İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra Harran Üniversitesi Yüksekokulu Elektrik Bölümü’nden mezun oldu.

Şeyhanlı, muhtar adaylığına başvurma fikrinin arkadaş ortamında sürekli söylenen “parti kur sana oy verelim” ve “ muhtar gibi kadınsın” benzeri söylemlerden doğduğunu belirtiyor. Kendini nasıl geliştirebileceğini düşünürken, neden olmasın dedi ve eşiyle paylaştı. Bu süreçte en büyük destekçisi eşi ve ailesi oldu.

Kadın muhtar adayı olarak, zihinlerde oluşmuş muhtarlık modelini yıkmak istediğini ifade eden Şeyhanlı, muhtarlığın belirli bir yaşın üzerindeki erkeklerin yapacağı ve getirilerinden faydalanacağı bir iş olmadığını, gençlerin daha aktif ve faydalı olacağını düşünüyor. Kendi evinde ve ailesinde merkez olduğunu, her işi yetiştirebildiğini ve iyi organize olabildiğini belirten Şeyhanlı, mahallede de daha iyi ve etkili bir şekilde yapabileceğine inanıyor.

Şeyhanlı’nın vaatleri arasında kadınlara sosyal alanlar açmak, kadın destek merkezinde bilgisayar kursu, dikiş nakış kursu, kuaför kursu gibi kendilerini geliştirebilecekleri, spor yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri bir alan açmak yer alıyor. Mahallenin sorunlarını, problemlerini minimize etmek için kaymakamlığa ve belediyeye projeler hazırladı. Trafik sorunu, pazar yeri sorunu, sağlık ocağı yetersizliği, okul eksikliği ve benzeri sorunları çözüme kavuşturmayı hedefliyor.

Kadınların değer görmediği bir coğrafyada toplum baskısına maruz kaldığını, genç ve kadın olduğu için ağır eleştiriler aldığını belirten Şeyhanlı, eşit olmayan şartlarda adaylık sürecini yürütüyor. Şanlıurfa’da henüz bir kadın muhtar seçilmemiş olmasının sadece kadının sorunu değil, yaşadığı toplumun sorunu olduğunu düşünüyor. Siyasete ilgi duyan gençlerin ve kadınların geleceğe umutla bakacağı, şiddetin değil, başarının öznesi olduğu bir toplum için asla pes etmemeleri gerektiğini vurguluyor. Gücün size verilmediğini, sizin almanız gerektiğini belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.