,, ,

Pilav nasıl yapılır? Pilav yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Yaşam 01.04.2023 - 13:47, Güncelleme: 01.04.2023 - 13:47 22170+ kez okundu.
 

Pilav nasıl yapılır? Pilav yaparken nelere dikkat edilmelidir?

pilav yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemek tarifi. İşte detaylı tarifini sizler için derledik.
pilav yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemek tarifi. İşte detaylı tarifi: Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2,5 su bardağı su (pirincin cinsine göre değişebilir) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Pirinci birkaç kez yıkayın. Pirinç yıkama işlemi, pilavın güzel ve taneli olması için oldukça önemlidir. Yıkadığınız pirinci bir süzgece koyun ve suyunu iyice süzdürün. Pilav tenceresini ocağa alın ve içine tereyağı ile sıvı yağı koyun. Tereyağı, pilavın lezzeti için oldukça önemlidir. Yağ kızdıktan sonra pirinçleri ekleyin. Pirinçleri sürekli karıştırarak, kavurun. Pirinçlerin rengi beyazdan hafif sarıya dönene kadar kavurun. Kavurma işlemi, pilavın lezzetli olmasını sağlayacaktır. Pirinçleri kavurduktan sonra, 2,5 su bardağı suyu ilave edin. İsteğe göre su yerine tavuk suyu veya et suyu da kullanabilirsiniz. Tuzunu ekleyin ve bir kere karıştırın. Pilavı kaynatın ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pilavın suyunu iyice çekmesini sağlayın. Çekmeye yakın tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen pilavın üzerini bir kaşık yardımıyla karıştırarak, servis yapın. Afiyet olsun!
pilav yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemek tarifi. İşte detaylı tarifini sizler için derledik.

pilav yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemek tarifi. İşte detaylı tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su (pirincin cinsine göre değişebilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Pirinci birkaç kez yıkayın. Pirinç yıkama işlemi, pilavın güzel ve taneli olması için oldukça önemlidir.
  2. Yıkadığınız pirinci bir süzgece koyun ve suyunu iyice süzdürün.
  3. Pilav tenceresini ocağa alın ve içine tereyağı ile sıvı yağı koyun. Tereyağı, pilavın lezzeti için oldukça önemlidir. Yağ kızdıktan sonra pirinçleri ekleyin.
  4. Pirinçleri sürekli karıştırarak, kavurun. Pirinçlerin rengi beyazdan hafif sarıya dönene kadar kavurun. Kavurma işlemi, pilavın lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  5. Pirinçleri kavurduktan sonra, 2,5 su bardağı suyu ilave edin. İsteğe göre su yerine tavuk suyu veya et suyu da kullanabilirsiniz.
  6. Tuzunu ekleyin ve bir kere karıştırın.
  7. Pilavı kaynatın ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
  8. Pilavın suyunu iyice çekmesini sağlayın. Çekmeye yakın tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  9. Demlenen pilavın üzerini bir kaşık yardımıyla karıştırarak, servis yapın.

Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.