,, ,

Pençe-Kilit Operasyonu: Teröristlerin Silah ve Mühimmatı Ele Geçirildi

Gündem 18.02.2024 - 14:26, Güncelleme: 18.02.2024 - 14:26 4189+ kez okundu.
 

Pençe-Kilit Operasyonu: Teröristlerin Silah ve Mühimmatı Ele Geçirildi

Pençe-Kilit Operasyonu’nda PKK’lı teröristlerin sızma girişimi engellendi, silah ve mühimmat ele geçirildi
Milli Savunma Bakanlığı , Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin sızma girişimine karşı komandolarımızın başarılı bir müdahalede bulunduğunu duyurdu. Müdahale sonucunda teröristler geri kaçmak zorunda kaldı. Operasyon bölgesinde yapılan arama-tarama çalışmaları sonucunda, teröristlerin beraberinde getirdiği silah ve mühimmat ele geçirildi. Teröristleri etkisiz hale getirmeye yönelik operasyonlar devam ederken, ele geçirilen silah ve mühimmat şunlardır: 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 17 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 1 adet AT-4 tanksavar silahı, 4 adet RPG-7 mühimmatı, 30 adet el bombası, 2 adet flasbang, 1 adet hücum yeleği, 2 adet el bombası taşıma çantası, 2 adet termal şemsiye. Bu başarılı operasyon, güvenlik güçlerimizin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha göstermiştir.
Pençe-Kilit Operasyonu’nda PKK’lı teröristlerin sızma girişimi engellendi, silah ve mühimmat ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı , Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin sızma girişimine karşı komandolarımızın başarılı bir müdahalede bulunduğunu duyurdu. Müdahale sonucunda teröristler geri kaçmak zorunda kaldı.

Operasyon bölgesinde yapılan arama-tarama çalışmaları sonucunda, teröristlerin beraberinde getirdiği silah ve mühimmat ele geçirildi. Teröristleri etkisiz hale getirmeye yönelik operasyonlar devam ederken, ele geçirilen silah ve mühimmat şunlardır:

  • 1 adet AK-47 piyade tüfeği,
  • 17 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü,
  • 1 adet AT-4 tanksavar silahı,
  • 4 adet RPG-7 mühimmatı,
  • 30 adet el bombası,
  • 2 adet flasbang,
  • 1 adet hücum yeleği,
  • 2 adet el bombası taşıma çantası,
  • 2 adet termal şemsiye.

Bu başarılı operasyon, güvenlik güçlerimizin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha göstermiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.