,, ,

Pençe-Kilit Operasyonu: 824 Terörist Etkisiz, 1.896 Silah Ele Geçirildi

Gündem 22.02.2024 - 13:17, Güncelleme: 22.02.2024 - 13:17 2973+ kez okundu.
 

Pençe-Kilit Operasyonu: 824 Terörist Etkisiz, 1.896 Silah Ele Geçirildi

Millî Savunma Bakanlığı’nın son bir haftada 60 teröristi etkisiz hale getirdiği, Pençe-Kilit Operasyonu’nda 824 teröristin etkisiz hale getirildiği ve çeşitli silah ve mühimmatların ele geçirildiği bildirildi
Millî Savunma Bakanlığı , Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk önderliğinde bir basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda paylaşılan bilgiler aşağıdaki gibidir: Son Bir Haftada 60 Terörist Etkisiz Hale Getirildi Millî Savunma Bakanlığı , devletin bekası ve ülkenin savunma ve güvenliği için büyük bir azim ve kararlılıkla görev yapmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleden hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasına, Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar, üstlendiği tüm vazifeleri başarıyla yerine getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri , tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ve yoğun bir tempoda sürdürmektedir. Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere son bir haftada 60 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 184’ü Irak’ın, 274’ü Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 458 olmuştur. Pençe-Kilit Operasyonu Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 17 Şubat’ta bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmada şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Çatışma sonrası gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde; çeşitli miktarlarda piyade tüfeği ve şarjörü, tanksavar silahı ve mühimmatı ile çok sayıda el bombası ve malzeme ele geçirilmiştir. Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 824 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.896 silah ve 796.153 mühimmat ele geçirilmiş, 2.605 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 862 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.
Millî Savunma Bakanlığı’nın son bir haftada 60 teröristi etkisiz hale getirdiği, Pençe-Kilit Operasyonu’nda 824 teröristin etkisiz hale getirildiği ve çeşitli silah ve mühimmatların ele geçirildiği bildirildi

Millî Savunma Bakanlığı , Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk önderliğinde bir basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda paylaşılan bilgiler aşağıdaki gibidir:

Son Bir Haftada 60 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Millî Savunma Bakanlığı , devletin bekası ve ülkenin savunma ve güvenliği için büyük bir azim ve kararlılıkla görev yapmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleden hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasına, Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar, üstlendiği tüm vazifeleri başarıyla yerine getirmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri , tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ve yoğun bir tempoda sürdürmektedir.

Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere son bir haftada 60 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 184’ü Irak’ın, 274’ü Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 458 olmuştur.

Pençe-Kilit Operasyonu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 17 Şubat’ta bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Çatışmada şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

Çatışma sonrası gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde; çeşitli miktarlarda piyade tüfeği ve şarjörü, tanksavar silahı ve mühimmatı ile çok sayıda el bombası ve malzeme ele geçirilmiştir.

Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 824 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.896 silah ve 796.153 mühimmat ele geçirilmiş, 2.605 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 862 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.