,, ,

Ordudaki Siyaset Yasağı İhlal Edildi İddiaları Yalanlandı: İletişim Başkanlığı’ndan Açıklama Geldi

Gündem 17.04.2024 - 11:55, Güncelleme: 17.04.2024 - 11:55 3637 kez okundu.
 

Ordudaki Siyaset Yasağı İhlal Edildi İddiaları Yalanlandı: İletişim Başkanlığı’ndan Açıklama Geldi

31 Mart seçimlerinde CHP’nin zaferini Türk Kara Kuvvetleri’nin kutladığı iddiaları, İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. Asılsız iddialara itibar etmeyin
31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ’nin ( CHP ) yüzde 37,77 oy alarak birinci parti olması sonrası, sosyal medyada dolaşan bir iddia gündeme oturdu. İddiaya göre, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Armoni Mızıkası, ordudaki siyaset yasağına rağmen CHP’nin seçim zaferini kutladı. Bu iddia, bazı medya organları tarafından da gündeme getirildi. Ancak İletişim Başkanlığı ’ndan yapılan açıklama, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “CHP’nin seçim zaferi Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Armoni Mızıkası tarafından coşkuyla karşılandı. Ordudaki siyaset yasağı delindi.” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada, Türk Kara Kuvvetleri’ne bağlı olarak faaliyet gösteren bir “Bando ve Armoni Mızıkası” birliğinin bulunmadığı belirtildi. Armoni Mızıkası Komutanlığı’nın, Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin en eski ve köklü çok sesli müzik kurumu olduğu vurgulandı. Ayrıca, 1 Nisan 2024 tarihinde Armoni Mızıkası Komutanlığı tarafından Ankara’da herhangi bir etkinlik veya prova düzenlenmediği, aynı tarihte Kara Kuvvetleri Komutanlığı binasında da herhangi bir kutlama yapılmadığı belirtildi. Kamuoyuna, asılsız iddialara itibar etmemesi çağrısında bulunuldu.
31 Mart seçimlerinde CHP’nin zaferini Türk Kara Kuvvetleri’nin kutladığı iddiaları, İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. Asılsız iddialara itibar etmeyin

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ’nin ( CHP ) yüzde 37,77 oy alarak birinci parti olması sonrası, sosyal medyada dolaşan bir iddia gündeme oturdu. İddiaya göre, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Armoni Mızıkası, ordudaki siyaset yasağına rağmen CHP’nin seçim zaferini kutladı.

Bu iddia, bazı medya organları tarafından da gündeme getirildi. Ancak İletişim Başkanlığı ’ndan yapılan açıklama, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “CHP’nin seçim zaferi Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Armoni Mızıkası tarafından coşkuyla karşılandı. Ordudaki siyaset yasağı delindi.” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, Türk Kara Kuvvetleri’ne bağlı olarak faaliyet gösteren bir “Bando ve Armoni Mızıkası” birliğinin bulunmadığı belirtildi. Armoni Mızıkası Komutanlığı’nın, Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin en eski ve köklü çok sesli müzik kurumu olduğu vurgulandı.

Ayrıca, 1 Nisan 2024 tarihinde Armoni Mızıkası Komutanlığı tarafından Ankara’da herhangi bir etkinlik veya prova düzenlenmediği, aynı tarihte Kara Kuvvetleri Komutanlığı binasında da herhangi bir kutlama yapılmadığı belirtildi. Kamuoyuna, asılsız iddialara itibar etmemesi çağrısında bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.