,, ,

O üründe fiyat düştü…

Ekonomi 26.09.2022 - 08:58, Güncelleme: 26.09.2022 - 08:58 11017+ kez okundu.
 

O üründe fiyat düştü…

O üründe fiyat düştü…
Market Endeksi verilerinin kamuoyuna açıklanması sonrasında bir üründe yaşanan fiyat indirimini değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner “düzenli olarak açıklanan verileri sadece tüketiciler değil, firmalar da dikkatle takip ediyor” dedi. Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır: Tüketici Birliği Federasyonu Ocak 2022’den itibaren üç farklı ilde, yedi ayrı markette, paketlenmiş gıda, temizlik ve hijyen ürünlerinden oluşan 37 ürün grubunda yer alan 208 ürün üzerinde yaptığı çalışma ile TBF Market Endeksi verilerini oluşturmakta ve sonuçlar her ay kamuoyu ile paylaşılmaktadır. 5 Eylül 2022’de açıklanan, Ağustos 2022 dönemine ilişkin veriler arasında; Carrefour markette satışa sunulan, 1 kg’lık, Reis marka kuru fasulyenin fiyatı 51,90 TL. olarak yer almaktadır. Bir önceki ay, aynı ürün, aynı markette 39,95 TL. fiyatla tespit edilmiş olup bir aylık dönem içinde bu üründeki fiyat artışı yüzde 29,91 olarak ölçülmüştür. Verilerin açıklanması sonrasında bu ürünün üretici ve tedarikçisi olan Reis Tarımsal Ürünler San. ve Tic. AŞ. tarafından Tüketici Birliği Federasyonu ile iletişim kurularak, bu üründeki fiyat artışının inceleneceği bilgisi verilmiş, sonrasında satış noktası olan Carrefour market nezdinde gerekli girişimin yapılarak, fiyat farkının da kendileri tarafından karşılanmak üzere, bu ürünün fiyatının 51,90 TL’dan, 48,95 TL’ye düşürüldüğü belirtilmiştir. Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu’nun her ay gerçekleştirdiği bu çalışmanın, tüketici lehine olumlu bir değişimi sağlaması gurur vericidir. Tüketici Birliği Federasyonu, Reis Tarımsal Ürünler San. ve Tic. AŞ’nin bu olumlu yaklaşımını not etmekte olup bu olumlu yaklaşımın diğer firmalar tarafından da gösterilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.
O üründe fiyat düştü…

Market Endeksi verilerinin kamuoyuna açıklanması sonrasında bir üründe yaşanan fiyat indirimini değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner “düzenli olarak açıklanan verileri sadece tüketiciler değil, firmalar da dikkatle takip ediyor” dedi.

Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır: Tüketici Birliği Federasyonu Ocak 2022’den itibaren üç farklı ilde, yedi ayrı markette, paketlenmiş gıda, temizlik ve hijyen ürünlerinden oluşan 37 ürün grubunda yer alan 208 ürün üzerinde yaptığı çalışma ile TBF Market Endeksi verilerini oluşturmakta ve sonuçlar her ay kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

5 Eylül 2022’de açıklanan, Ağustos 2022 dönemine ilişkin veriler arasında; Carrefour markette satışa sunulan, 1 kg’lık, Reis marka kuru fasulyenin fiyatı 51,90 TL. olarak yer almaktadır. Bir önceki ay, aynı ürün, aynı markette 39,95 TL. fiyatla tespit edilmiş olup bir aylık dönem içinde bu üründeki fiyat artışı yüzde 29,91 olarak ölçülmüştür. Verilerin açıklanması sonrasında bu ürünün üretici ve tedarikçisi olan Reis Tarımsal Ürünler San. ve Tic. AŞ. tarafından Tüketici Birliği Federasyonu ile iletişim kurularak, bu üründeki fiyat artışının inceleneceği bilgisi verilmiş, sonrasında satış noktası olan Carrefour market nezdinde gerekli girişimin yapılarak, fiyat farkının da kendileri tarafından karşılanmak üzere, bu ürünün fiyatının 51,90 TL’dan, 48,95 TL’ye düşürüldüğü belirtilmiştir.

Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu’nun her ay gerçekleştirdiği bu çalışmanın, tüketici lehine olumlu bir değişimi sağlaması gurur vericidir. Tüketici Birliği Federasyonu, Reis Tarımsal Ürünler San. ve Tic. AŞ’nin bu olumlu yaklaşımını not etmekte olup bu olumlu yaklaşımın diğer firmalar tarafından da gösterilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.