,, ,

Nihat Yeşiltaş Yıldırım'da Ne Başarıya İmza Attı da İl'e Aday Oluyor?

Siyaset 09.09.2023 - 11:55, Güncelleme: 09.09.2023 - 11:58 3994+ kez okundu.
 

Nihat Yeşiltaş Yıldırım'da Ne Başarıya İmza Attı da İl'e Aday Oluyor?

CHP Bursa ilçe kongreleri tamamlandı. Yıldırım’da Nihat Yeşiltaş’ın adayı İlhami Gün kazandı. Yeşiltaş’ın il başkanlığına adaylığı ise eleştiriliyor. CHP’liler Yeşiltaş’a soruyor: “Yıldırım’ı çökerten Yeşiltaş’a Bursa’yı nasıl teslim edeceksiniz?”
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Bursa ilçe örgütlerinde 6 Ağustos'ta başlayan kongre süreci, 3 Eylül'de Büyükorhan'da gerçekleştirilecek kongre ile sona erdi. Seçilen adayların il başkanlık yarışını da etkileyeceği Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçe kongrelerinde ise Yıldırım'da geçmiş dönem ilçe başkanı Nihat Yeşiltaş 'ın adayı İlhami Gün fark atarak kongrede galip geldi. Değişim çağrısı ve iddiası ile kongrede ilçe başkanlıklarına aday olan Osmangazi'de Cengiz Çelik'ten, Nilüfer'de ise Özgür Şahin seçildi. Yıldırım'da çok ciddi bir varlık gösteremediği halde CHP Bursa Örgütü'nde İl Başkanlığına aday olan Nihat Yeşiltaş ise eleştirilerin odak noktasında bulunuyor. CHP üyeleri olan Yıldırımlılar ilçede ana muhalefette olmasına rağmen ciddi bir muhalefet yapamayan Nihat Yeşiltaş için şu eleştirileri dile getiriyorlar: "Yıldırım'da yüzde 22 ile 'İlçe Başkanı' olan Yeşiltaş, son seçimlerde oyları yüzde 19'lara düşürdü. İkinci bölgede diğer ilçelerde CHP'de oylar artırırken Yıldırım da neden çakıldı!" "Son delege seçiminde İl Delege sayısı oy düştüğü için 105'ten 90'a düştü. Bu sebep bile Yeşiltaş'ın aday olmasının önünde olmalıyken Yeşiltaş kimin adayı, arkasında Milletvekili Orhan Sarıbal'ın dışında kim var?" "Bu başarısızlık ardında hangi faktör var? Yıldırım'ı çökerten Yeşiltaş'a Bursa'yı nasıl teslim edeceksiniz?" "Yıldırım'da göreve geldiğinde mevcut üye sayısı 5000 iken görevde kaldığı süre içinde 1000'den fazla partili istifayı bastı. Bu istifaları başarı olarak mı görüyor?" "Yeşiltaş aslında 'İl Başkanlığı Adaylığı' altında yaptığı aksiyonun arkasında kim var?" CHP'li Yıldırımlılar bu soruları artık yüksek sesle fısıldamaya başladı. İl Kongresi ise 17 Eylül Pazar günü yapılacak.
CHP Bursa ilçe kongreleri tamamlandı. Yıldırım’da Nihat Yeşiltaş’ın adayı İlhami Gün kazandı. Yeşiltaş’ın il başkanlığına adaylığı ise eleştiriliyor. CHP’liler Yeşiltaş’a soruyor: “Yıldırım’ı çökerten Yeşiltaş’a Bursa’yı nasıl teslim edeceksiniz?”

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Bursa ilçe örgütlerinde 6 Ağustos'ta başlayan kongre süreci, 3 Eylül'de Büyükorhan'da gerçekleştirilecek kongre ile sona erdi. Seçilen adayların il başkanlık yarışını da etkileyeceği Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçe kongrelerinde ise Yıldırım'da geçmiş dönem ilçe başkanı Nihat Yeşiltaş 'ın adayı İlhami Gün fark atarak kongrede galip geldi. Değişim çağrısı ve iddiası ile kongrede ilçe başkanlıklarına aday olan Osmangazi'de Cengiz Çelik'ten, Nilüfer'de ise Özgür Şahin seçildi.

Yıldırım'da çok ciddi bir varlık gösteremediği halde CHP Bursa Örgütü'nde İl Başkanlığına aday olan Nihat Yeşiltaş ise eleştirilerin odak noktasında bulunuyor. CHP üyeleri olan Yıldırımlılar ilçede ana muhalefette olmasına rağmen ciddi bir muhalefet yapamayan Nihat Yeşiltaş için şu eleştirileri dile getiriyorlar:

  • "Yıldırım'da yüzde 22 ile 'İlçe Başkanı' olan Yeşiltaş, son seçimlerde oyları yüzde 19'lara düşürdü. İkinci bölgede diğer ilçelerde CHP'de oylar artırırken Yıldırım da neden çakıldı!"
  • "Son delege seçiminde İl Delege sayısı oy düştüğü için 105'ten 90'a düştü. Bu sebep bile Yeşiltaş'ın aday olmasının önünde olmalıyken Yeşiltaş kimin adayı, arkasında Milletvekili Orhan Sarıbal'ın dışında kim var?"
  • "Bu başarısızlık ardında hangi faktör var? Yıldırım'ı çökerten Yeşiltaş'a Bursa'yı nasıl teslim edeceksiniz?"
  • "Yıldırım'da göreve geldiğinde mevcut üye sayısı 5000 iken görevde kaldığı süre içinde 1000'den fazla partili istifayı bastı. Bu istifaları başarı olarak mı görüyor?"
  • "Yeşiltaş aslında 'İl Başkanlığı Adaylığı' altında yaptığı aksiyonun arkasında kim var?"

CHP'li Yıldırımlılar bu soruları artık yüksek sesle fısıldamaya başladı. İl Kongresi ise 17 Eylül Pazar günü yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.