,, ,

Nevzat Atlığ kimdir? Prof. Dr. Nevzat Atlığ'ın biyografisi

Kimdir 12.12.2023 - 18:04, Güncelleme: 12.12.2023 - 18:04 5785+ kez okundu.
 

Nevzat Atlığ kimdir? Prof. Dr. Nevzat Atlığ'ın biyografisi

Nevzat Atlığ kimdir? Prof. Dr. Nevzat Atlığ'ın biyografisi
Nevzat Atlığ 14 Ekim 1925 tarihinde Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de tamamladıktan sonra, 1944 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. 1950 yılında tıp doktoru unvanını aldı. Mezuniyetinin ardından, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde asistan olarak çalışmaya başladı. 1955 yılında "Türk Musikisi Nazariyatı" konulu teziyle doçent oldu. 1962 yılında ise "Türk Musikisi Usulleri" konulu teziyle profesör oldu. 1954-1958 yılları arasında İstanbul Radyosu Türk Musikisi Şefi, 1959-1960 yılları arasında İstanbul Konservatuvarı İcra Heyeti Şefi olarak görev yaptı. 1960-1963 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Musikisi Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 1963 yılında, İstanbul Üniversitesi'nden ayrılarak Ankara Devlet Konservatuvarı'na geçti. 1963-1980 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Nevzat Atlığ Türk musikisi alanında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Türk musikisi nazariyatı ve usulleri konusundaki çalışmaları, Türk musikisi eğitiminde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca, Türk musikisi konusunda yazdığı kitaplar ve makaleler, Türk musikisi konusundaki bilgi ve birikimimizi artırmamıza katkı sağlamıştır. Nevzat Atlığ 9 Aralık 2023 tarihinde Bodrum'da hayatını kaybetmiştir. Nevzat Atlığ ın aldığı ödüller şunlardır: 1983 - Türkiye Milli Kültür Vakfı Türk Kültürü Hizmet Ödülü 1983 - Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Üyeliği 1988 - Devlet Sanatçısı unvanı Nevzat Atlığ 'ın yazdığı kitaplar şunlardır: Türk Musikisi Nazariyatı Türk Musikisi Usulleri Türk Musiki Tarihi Türk Musikisi Terminolojisi Türk Musikisi Repertuarı Nevzat Atlığ 'ın yazdığı makaleler şunlardır: Türk Musikisi Nazariyatına Giriş Türk Musikisi Usullerinin Temel Kavramları Türk Musiki Tarihinin Gelişimi Türk Musikisi Terminolojisinin Sorunları Türk Musikisi Repertuarından Seçmeler
Nevzat Atlığ kimdir? Prof. Dr. Nevzat Atlığ'ın biyografisi

Nevzat Atlığ 14 Ekim 1925 tarihinde Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de tamamladıktan sonra, 1944 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. 1950 yılında tıp doktoru unvanını aldı.

Mezuniyetinin ardından, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde asistan olarak çalışmaya başladı. 1955 yılında "Türk Musikisi Nazariyatı" konulu teziyle doçent oldu. 1962 yılında ise "Türk Musikisi Usulleri" konulu teziyle profesör oldu.

1954-1958 yılları arasında İstanbul Radyosu Türk Musikisi Şefi, 1959-1960 yılları arasında İstanbul Konservatuvarı İcra Heyeti Şefi olarak görev yaptı. 1960-1963 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Musikisi Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.

1963 yılında, İstanbul Üniversitesi'nden ayrılarak Ankara Devlet Konservatuvarı'na geçti. 1963-1980 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.

Nevzat Atlığ Türk musikisi alanında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Türk musikisi nazariyatı ve usulleri konusundaki çalışmaları, Türk musikisi eğitiminde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca, Türk musikisi konusunda yazdığı kitaplar ve makaleler, Türk musikisi konusundaki bilgi ve birikimimizi artırmamıza katkı sağlamıştır.

Nevzat Atlığ 9 Aralık 2023 tarihinde Bodrum'da hayatını kaybetmiştir.

Nevzat Atlığ ın aldığı ödüller şunlardır:

  • 1983 - Türkiye Milli Kültür Vakfı Türk Kültürü Hizmet Ödülü
  • 1983 - Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Üyeliği
  • 1988 - Devlet Sanatçısı unvanı

Nevzat Atlığ 'ın yazdığı kitaplar şunlardır:

  • Türk Musikisi Nazariyatı
  • Türk Musikisi Usulleri
  • Türk Musiki Tarihi
  • Türk Musikisi Terminolojisi
  • Türk Musikisi Repertuarı

Nevzat Atlığ 'ın yazdığı makaleler şunlardır:

  • Türk Musikisi Nazariyatına Giriş
  • Türk Musikisi Usullerinin Temel Kavramları
  • Türk Musiki Tarihinin Gelişimi
  • Türk Musikisi Terminolojisinin Sorunları
  • Türk Musikisi Repertuarından Seçmeler
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.