,, ,

Neslihan Atagül Doğulu Kimdir?

Kimdir 25.10.2022 - 16:13, Güncelleme: 25.10.2022 - 16:13 16558+ kez okundu.
 

Neslihan Atagül Doğulu Kimdir?

Neslihan Atagül
Neslihan Atagül Doğulu Çerkes asıllı Türk bir oyuncudur. 20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Annesi Rus, babası Çerkes kökenlidir. Yeditepe üniversitesinde Tiyatro bölümünde okumuştur. Kariyerine Erberk Ajans’ına 2005 yılında kaydolup buraya kaydolduktan sonra reklamda oynayarak başlamıştır. Oynadığı ilk dizi 2006 yılında girdiği Yaprak Dökümü olmuştur, oynadığı ilk film ise 2006 yılında oynadığı İlk Aşk filmi olmuştur. Böylelikle oyunculuk dünyasına girmiştir. Kariyerine hızlı bir başlangıç yapmıştır.   Neslihan Atagül Fatih Harbiye dizisinde beraber oynadığı Kadir Doğulu ile tanışmış ve arkadaş olmuştur. Daha sonrasında Kasım 2015’te nişanlanıp Temmuz 2016’da ise evlenmiştir.   Neslihan Atagül Doğulu’nun Oynadığı Dizi ve Filmler: Neslihan Atagül sonrasında 2011 yılında Hayat Devam Ediyor, 2013 yılında Fatih Harbiye, 2015 yılında Kara Sevda ve 2019 yılında sefirin Kızı dizilerinde rol almıştır. Şu anda Masumlar Apartmanı dizisinde Ceylan karakteri ile dizi hayatına devam etmektedir. Film tarafına baktığımızda ise 2006 yılında oynadığı İlk Aşk’tan sonra 2011 yılında Araf ve 2015 yılında Senden Bana Kalan filmlerinde oynamıştır. Oynadığı son iki filmde başrolü üstlenmiştir.   Neslihan Atagül televizyon ve sinema dışında internet dünyasındaki dizide de rol almıştır. Puhutv’de yayınlanan “Dip” adlı dizide de rol üstlenmiştir. Dizideki rolünü “Bilge koral” olarak canlandırmış ve dizideki başrolü oynamıştır.   Neslihan Atagül Doğulu’nun Aldığı Ödüller: Neslihan Atagül doğulu ilk ödülünü oynadığı ilk film olan İlk Aşk’ta almıştır. 2007 yılında yapılan 14. Altın Koza Film Festivali’nde “Umut Veren Genç Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştür. 2012 yılında 5 ödül birden almıştır. Aldığı son ödül ise 2021 yılında 1. Sinemaport Ödülleri’nde aldığı “En İyi Kadın Dizi Oyuncusu” ödülüdür. Bu ödülü de oynadığı Sefirin Kızı dizisindeki rolü ile almıştır.  
Neslihan Atagül

Neslihan Atagül Doğulu Çerkes asıllı Türk bir oyuncudur. 20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Annesi Rus, babası Çerkes kökenlidir. Yeditepe üniversitesinde Tiyatro bölümünde okumuştur. Kariyerine Erberk Ajans’ına 2005 yılında kaydolup buraya kaydolduktan sonra reklamda oynayarak başlamıştır. Oynadığı ilk dizi 2006 yılında girdiği Yaprak Dökümü olmuştur, oynadığı ilk film ise 2006 yılında oynadığı İlk Aşk filmi olmuştur. Böylelikle oyunculuk dünyasına girmiştir. Kariyerine hızlı bir başlangıç yapmıştır.

 

Neslihan Atagül Fatih Harbiye dizisinde beraber oynadığı Kadir Doğulu ile tanışmış ve arkadaş olmuştur. Daha sonrasında Kasım 2015’te nişanlanıp Temmuz 2016’da ise evlenmiştir.

 

Neslihan Atagül Doğulu’nun Oynadığı Dizi ve Filmler:

Neslihan Atagül sonrasında 2011 yılında Hayat Devam Ediyor, 2013 yılında Fatih Harbiye, 2015 yılında Kara Sevda ve 2019 yılında sefirin Kızı dizilerinde rol almıştır. Şu anda Masumlar Apartmanı dizisinde Ceylan karakteri ile dizi hayatına devam etmektedir. Film tarafına baktığımızda ise 2006 yılında oynadığı İlk Aşk’tan sonra 2011 yılında Araf ve 2015 yılında Senden Bana Kalan filmlerinde oynamıştır. Oynadığı son iki filmde başrolü üstlenmiştir.

 

Neslihan Atagül televizyon ve sinema dışında internet dünyasındaki dizide de rol almıştır. Puhutv’de yayınlanan “Dip” adlı dizide de rol üstlenmiştir. Dizideki rolünü “Bilge koral” olarak canlandırmış ve dizideki başrolü oynamıştır.

 

Neslihan Atagül Doğulu’nun Aldığı Ödüller:

Neslihan Atagül doğulu ilk ödülünü oynadığı ilk film olan İlk Aşk’ta almıştır. 2007 yılında yapılan 14. Altın Koza Film Festivali’nde “Umut Veren Genç Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştür. 2012 yılında 5 ödül birden almıştır. Aldığı son ödül ise 2021 yılında 1. Sinemaport Ödülleri’nde aldığı “En İyi Kadın Dizi Oyuncusu” ödülüdür. Bu ödülü de oynadığı Sefirin Kızı dizisindeki rolü ile almıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.