,, ,

MYP ile Yatay Geçiş Nasıl Yapılır? MYP İle Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?

Eğitim 17.02.2024 - 12:37, Güncelleme: 17.02.2024 - 12:39 13321+ kez okundu.
 

MYP ile Yatay Geçiş Nasıl Yapılır? MYP İle Yatay Geçiş Şartları Nelerdir?

MYP ile yatay geçiş, öğrencilerin farklı bir yükseköğretim kurumuna geçiş yapmalarını sağlar. Bu, belirli şartları ve bir başvuru sürecini gerektirir.
Merkezi Yerleştirme Puanı ( MYP ) ile yatay geçiş , bir yükseköğretim kurumuna merkezi yerleştirme puanı ile kayıt yaptıran öğrencilerin, başka bir yükseköğretim kurumunun aynı veya farklı bir programına geçiş yapabilmelerini sağlayan bir sistemdir. MYP ile Yatay Geçiş Şartları: Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği programın o yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Öğrencinin, kayıt olduğu programda 2.00 ve üzeri ağırlıklı not ortalamasına sahip olması gerekir. Öğrencinin, geçiş yapmak istediği programın kontenjanında yer olması gerekir. Öğrencinin, disiplin cezası almamış olması gerekir. Öğrencinin, sağlık durumu itibarıyla geçiş yapmak istediği programa uygun olması gerekir. MYP ile Yatay Geçiş Başvurusu: MYP ile yatay geçiş başvuruları, her üniversitenin kendi belirlediği tarihlerde online veya yüz yüze şekilde yapılmaktadır. Başvuru sırasında öğrencinin, transkript, diploma, öğrenci belgesi, sağlık raporu gibi belgeleri de ibraz etmesi gerekir. Başvurular üniversite tarafından değerlendirilir ve sonuçlar açıklanır. Başvurusu kabul edilen öğrenci, kayıt işlemleri için üniversiteye başvurmalıdır. MYP ile Yatay Geçiş Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler: MYP ile yatay geçiş sadece bir kez yapılabilmektedir. Yatay geçiş yapılan kurumdan sonrasında tekrar eski kuruma dönülebilmektedir. MYP ile yatay geçişlerde öğrencinin aldığı dersler ve krediler değerlendirilebilir. Yatay geçiş yapan öğrenci, geçiş yaptığı programın ilk sınıfından başlar. MYP ile Yatay Geçiş Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin: Öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin öğrenci işleri dairesi Geçiş yapmak istediği üniversitenin öğrenci işleri dairesi YÖK'ün web sitesi ([[geçersiz URL kaldırıldı]]([geçersiz URL kaldırıldı])) MYP ile Yatay Geçiş Konusunda Yardımcı Olabilecek Kaynaklar: Üniversitelerin web siteleri YÖK'ün web sitesi Öğrenci danışmanlığı merkezleri Özel ders verenler MYP ile yatay geçiş, bir yükseköğretim kurumundan diğerine geçiş için önemli bir imkandır. Bu imkandan yararlanmak için gerekli şartları ve başvuru sürecini dikkatlice incelemeniz önemlidir.
MYP ile yatay geçiş, öğrencilerin farklı bir yükseköğretim kurumuna geçiş yapmalarını sağlar. Bu, belirli şartları ve bir başvuru sürecini gerektirir.

Merkezi Yerleştirme Puanı ( MYP ) ile yatay geçiş , bir yükseköğretim kurumuna merkezi yerleştirme puanı ile kayıt yaptıran öğrencilerin, başka bir yükseköğretim kurumunun aynı veya farklı bir programına geçiş yapabilmelerini sağlayan bir sistemdir.

MYP ile Yatay Geçiş Şartları:

  • Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği programın o yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.
  • Öğrencinin, kayıt olduğu programda 2.00 ve üzeri ağırlıklı not ortalamasına sahip olması gerekir.
  • Öğrencinin, geçiş yapmak istediği programın kontenjanında yer olması gerekir.
  • Öğrencinin, disiplin cezası almamış olması gerekir.
  • Öğrencinin, sağlık durumu itibarıyla geçiş yapmak istediği programa uygun olması gerekir.

MYP ile Yatay Geçiş Başvurusu:

  • MYP ile yatay geçiş başvuruları, her üniversitenin kendi belirlediği tarihlerde online veya yüz yüze şekilde yapılmaktadır.
  • Başvuru sırasında öğrencinin, transkript, diploma, öğrenci belgesi, sağlık raporu gibi belgeleri de ibraz etmesi gerekir.
  • Başvurular üniversite tarafından değerlendirilir ve sonuçlar açıklanır.
  • Başvurusu kabul edilen öğrenci, kayıt işlemleri için üniversiteye başvurmalıdır.

MYP ile Yatay Geçiş Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • MYP ile yatay geçiş sadece bir kez yapılabilmektedir.
  • Yatay geçiş yapılan kurumdan sonrasında tekrar eski kuruma dönülebilmektedir.
  • MYP ile yatay geçişlerde öğrencinin aldığı dersler ve krediler değerlendirilebilir.
  • Yatay geçiş yapan öğrenci, geçiş yaptığı programın ilk sınıfından başlar.

MYP ile Yatay Geçiş Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin:

  • Öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin öğrenci işleri dairesi
  • Geçiş yapmak istediği üniversitenin öğrenci işleri dairesi
  • YÖK'ün web sitesi ([[geçersiz URL kaldırıldı]]([geçersiz URL kaldırıldı]))

MYP ile Yatay Geçiş Konusunda Yardımcı Olabilecek Kaynaklar:

  • Üniversitelerin web siteleri
  • YÖK'ün web sitesi
  • Öğrenci danışmanlığı merkezleri
  • Özel ders verenler

MYP ile yatay geçiş, bir yükseköğretim kurumundan diğerine geçiş için önemli bir imkandır. Bu imkandan yararlanmak için gerekli şartları ve başvuru sürecini dikkatlice incelemeniz önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.