,, ,

Muhalefetin Nitelikli Gaspı: CHP İlçe Başkanından Skandal Hamle!

Gündem 16.01.2024 - 15:27, Güncelleme: 16.01.2024 - 15:27 4193+ kez okundu.
 

Muhalefetin Nitelikli Gaspı: CHP İlçe Başkanından Skandal Hamle!

Osmangazi İlçe Başkanı’nın yönetimindeki alışverişte, uzak bir ildeki mal sahibi mağdur.
Bursa ’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi ’nin ana muhalefet partisi ilçe başkanının yönettiği alışverişte, Bursa ’dan 200 kilometre uzaklıktaki bir ilde yaşayan mal sahibi mağdur edildi. 2010 yılında Osmangazi ’nin Çekirge mahallesinde 350 metrekarelik bir dükkanı “Lokanta” vasfıyla mal sahibinden kiralayan Cengiz Çelikten , birkaç sene içinde “Turizm ve Kültür Bakanlığı” onayıyla kiraladığı işletmesini “Müzikli Alkol” ruhsatına çevirdi. Çelikten, ilçe başkanı olarak seçildikten birkaç ay sonra, işletmesini demirbaşlarla birlikte 2,900,000 liraya sattı. Aldığı peşin parayla Çakırağa Hamamı karşısında işlettiği biranesinin bitişiğindeki bir mülkü satın aldı. Yapılan bu satış sonrasında, Üftade Hazretleri’nin türbesinin bulunduğu alanda heyelan yaşandı ve “Sur Dibi” olarak bilinen yerde toprak kayması oldu. Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Meclisi tarafından alınan kararla alan komple kamulaştırma kapsamına girdi. Cengiz Çelikten ’in söz konusu binayı alırken tapuda 550 bin rayiç bedel göstermesi nedeniyle verilen kamulaştırma rakamına itiraz ettiği, binaları da boşaltmayı reddettiği öğrenildi. Yapılan usulsüz iş yeri satışı ile “Tartışmalı İçkili Lokanta” gerçek sahibine sürekli tehditler savuran Cengiz Çelikten, mal sahibi tarafından Genel Başkan Özgür Özel’e, Genel Başkan Yardımcılarına, Bursa Milletvekilleri ve İl Başkanlığı makamına dilekçe ile şikayet edildi. Geçtiğimiz haftalarda da gerçek mal sahibi elindeki evraklarla “Cumhuriyet Bursa Başsavcılığı Makamına – Nitelikli Dolandırıcılık” suçlaması ile ifade verdi, Mal Sahibi A.A. ise maddi ve manevi tazminat davası açtı  
Osmangazi İlçe Başkanı’nın yönetimindeki alışverişte, uzak bir ildeki mal sahibi mağdur.

Bursa ’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi ’nin ana muhalefet partisi ilçe başkanının yönettiği alışverişte, Bursa ’dan 200 kilometre uzaklıktaki bir ilde yaşayan mal sahibi mağdur edildi. 2010 yılında Osmangazi ’nin Çekirge mahallesinde 350 metrekarelik bir dükkanı “Lokanta” vasfıyla mal sahibinden kiralayan Cengiz Çelikten , birkaç sene içinde “Turizm ve Kültür Bakanlığı” onayıyla kiraladığı işletmesini “Müzikli Alkol” ruhsatına çevirdi.

Çelikten, ilçe başkanı olarak seçildikten birkaç ay sonra, işletmesini demirbaşlarla birlikte 2,900,000 liraya sattı. Aldığı peşin parayla Çakırağa Hamamı karşısında işlettiği biranesinin bitişiğindeki bir mülkü satın aldı.

Yapılan bu satış sonrasında, Üftade Hazretleri’nin türbesinin bulunduğu alanda heyelan yaşandı ve “Sur Dibi” olarak bilinen yerde toprak kayması oldu. Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Meclisi tarafından alınan kararla alan komple kamulaştırma kapsamına girdi.

Cengiz Çelikten ’in söz konusu binayı alırken tapuda 550 bin rayiç bedel göstermesi nedeniyle verilen kamulaştırma rakamına itiraz ettiği, binaları da boşaltmayı reddettiği öğrenildi.

Yapılan usulsüz iş yeri satışı ile “Tartışmalı İçkili Lokanta” gerçek sahibine sürekli tehditler savuran Cengiz Çelikten, mal sahibi tarafından Genel Başkan Özgür Özel’e, Genel Başkan Yardımcılarına, Bursa Milletvekilleri ve İl Başkanlığı makamına dilekçe ile şikayet edildi. Geçtiğimiz haftalarda da gerçek mal sahibi elindeki evraklarla “Cumhuriyet Bursa Başsavcılığı Makamına – Nitelikli Dolandırıcılık” suçlaması ile ifade verdi, Mal Sahibi A.A. ise maddi ve manevi tazminat davası açtı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.