,, ,

Montenegro Nerede?

Seyahat 04.01.2024 - 17:04, Güncelleme: 04.01.2024 - 17:04 10631+ kez okundu.
 

Montenegro Nerede?

Karadağ, Balkanlar’ın Adriyatik kıyısında yer alan ve her yıl dünya çapından turistleri çeken bir Avrupa ülkesidir.
Karadağ , Avrupa'nın güneydoğusunda, Balkanlar'ın Adriyatik kıyısında yer alan bir ülkedir. Kuzeyde Bosna-Hersek, kuzeydoğuda Sırbistan, doğuda Kosova, güneydoğuda Arnavutluk, batıda ise Hırvatistan ve Adriyatik Denizi ile çevrilidir. Karadağ'ın başkenti ve en büyük şehri Podgorica'dır. Diğer önemli şehirleri arasında Çetine, Budva, Kotor ve Tivat bulunmaktadır. Karadağ'ın yüzölçümü 13.812 kilometrekaredir. Nüfusu 620.000'dir. Karadağ, 2006 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını kazanmıştır. Ülke, parlamenter demokrasi ile yönetilmektedir. Karadağ, turizm açısından önemli bir ülkedir. Ülkenin Adriyatik kıyısındaki plajları, tarihi şehirleri ve doğal güzellikleri, her yıl dünyanın her yerinden turistleri çekmektedir. Karadağ'ın resmi dili Sırpçadır. Diğer yaygın diller arasında Boşnakça, Arnavutça ve Türkçe bulunmaktadır. Karadağ'ın para birimi eurodur. Karadağ'ın iklimi, Akdeniz iklimidir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Karadağ'a ulaşım, havayolu ve karayolu ile sağlanabilmektedir. Havayolu ile ulaşım: Karadağ'ın ana havalimanı, Podgorica'da bulunan Podgorica Havalimanı'dır. Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktadır. Havalimanından şehir merkezine otobüs veya taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir. Karayolu ile ulaşım: Karadağ, Avrupa'nın önemli karayolu güzergahları üzerinde yer almaktadır. Ülkeye, Avrupa'nın her yerinden otobüs ve feribot ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Karadağ, Balkanlar’ın Adriyatik kıyısında yer alan ve her yıl dünya çapından turistleri çeken bir Avrupa ülkesidir.

Karadağ , Avrupa'nın güneydoğusunda, Balkanlar'ın Adriyatik kıyısında yer alan bir ülkedir.

Kuzeyde Bosna-Hersek, kuzeydoğuda Sırbistan, doğuda Kosova, güneydoğuda Arnavutluk, batıda ise Hırvatistan ve Adriyatik Denizi ile çevrilidir.

Karadağ'ın başkenti ve en büyük şehri Podgorica'dır. Diğer önemli şehirleri arasında Çetine, Budva, Kotor ve Tivat bulunmaktadır.

Karadağ'ın yüzölçümü 13.812 kilometrekaredir. Nüfusu 620.000'dir.

Karadağ, 2006 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını kazanmıştır. Ülke, parlamenter demokrasi ile yönetilmektedir.

Karadağ, turizm açısından önemli bir ülkedir. Ülkenin Adriyatik kıyısındaki plajları, tarihi şehirleri ve doğal güzellikleri, her yıl dünyanın her yerinden turistleri çekmektedir.

Karadağ'ın resmi dili Sırpçadır. Diğer yaygın diller arasında Boşnakça, Arnavutça ve Türkçe bulunmaktadır.

Karadağ'ın para birimi eurodur.

Karadağ'ın iklimi, Akdeniz iklimidir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır.

Karadağ'a ulaşım, havayolu ve karayolu ile sağlanabilmektedir.

  • Havayolu ile ulaşım: Karadağ'ın ana havalimanı, Podgorica'da bulunan Podgorica Havalimanı'dır. Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktadır. Havalimanından şehir merkezine otobüs veya taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir.
  • Karayolu ile ulaşım: Karadağ, Avrupa'nın önemli karayolu güzergahları üzerinde yer almaktadır. Ülkeye, Avrupa'nın her yerinden otobüs ve feribot ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.