,, ,

Modern kilit, hırsıza geçit vermiyor

İş Dünyası 06.11.2023 - 09:39, Güncelleme: 06.11.2023 - 09:39 14172+ kez okundu.
 

Modern kilit, hırsıza geçit vermiyor

Modern kilit teknolojisi, parmak izi tanıma sistemi ile çalışarak hırsızlara geçit vermiyor.
Kilit kullanımı günümüzden tam 4 bin yıl öncesine dayanıyor. Ancak, günümüzde kullanılan kilitlerin hemen hemen hepsi, hırsızlar tarafından açılabiliyor. İlk kilitlerin Mısır'da kullanıldığı biliniyor. O dönemde kullanılan kilitler, sürgü mantığına dayanıyordu. Günümüzde kullanılan kilitlerin çoğu da bu mantıkla çalışıyor. Bu nedenle, günümüzde kullanılan kilitlerin hırsızlara karşı çok da etkili olmadığı söylenebilir. Ancak, yeni bir teknoloji ile geliştirilen modern kilit, hırsızlara geçit vermiyor. Bu kilit, parmak izi tanıma sistemi ile çalışıyor. Kilidin açılması için kişinin parmak izinin tanınması gerekiyor. Bu nedenle, hırsızların bu kilidi açması mümkün değil. Modern kilit, sadece hırsızlara karşı değil, aynı zamanda anahtar unutma veya kaybetme gibi sorunlara da çözüm sunuyor. Bu kilit, parmak izi tanıma sistemi ile çalıştığı için anahtar gerekmiyor. Modern kilit, şu anda geliştirilme aşamasında. Ancak, yakın zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Güle güle kullanın. İcat benden  İsteniş Hakan Tüplek  üretmesi fabrikadan.
Modern kilit teknolojisi, parmak izi tanıma sistemi ile çalışarak hırsızlara geçit vermiyor.

Kilit kullanımı günümüzden tam 4 bin yıl öncesine dayanıyor. Ancak, günümüzde kullanılan kilitlerin hemen hemen hepsi, hırsızlar tarafından açılabiliyor.

İlk kilitlerin Mısır'da kullanıldığı biliniyor. O dönemde kullanılan kilitler, sürgü mantığına dayanıyordu. Günümüzde kullanılan kilitlerin çoğu da bu mantıkla çalışıyor. Bu nedenle, günümüzde kullanılan kilitlerin hırsızlara karşı çok da etkili olmadığı söylenebilir.

Ancak, yeni bir teknoloji ile geliştirilen modern kilit, hırsızlara geçit vermiyor. Bu kilit, parmak izi tanıma sistemi ile çalışıyor. Kilidin açılması için kişinin parmak izinin tanınması gerekiyor. Bu nedenle, hırsızların bu kilidi açması mümkün değil.

Modern kilit, sadece hırsızlara karşı değil, aynı zamanda anahtar unutma veya kaybetme gibi sorunlara da çözüm sunuyor. Bu kilit, parmak izi tanıma sistemi ile çalıştığı için anahtar gerekmiyor.

Modern kilit, şu anda geliştirilme aşamasında. Ancak, yakın zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Güle güle kullanın. İcat benden  İsteniş Hakan Tüplek  üretmesi fabrikadan.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.